טונה צרובה על סלט שורשים אסייתים

מרכיבים
  • 200 גרם טונה אדומה
  • 1 כף סומסום שחור
  • 1/2 כוס סויה בהירה
  • 1 כף שמן סומסום
  • 1 כף סילאן
  • 1 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורד
  • 1 גזר חתוך לרצועות דקות
  • 1 קולרבי חתוך לרצועות דקות
  • צרור בצל ירוק חתוך לרצועות דקות
  • צרור כוסברה קצוצה

אופן ההכנה
  1. מערבבים היטב את חומרי הסלט עם הסויה, שמן הסומסום, הסילאן והג'ינג'ר.
  2. מצפים את נתח הטונה בסומסום השחור, צורבים כ-20 שניות מכל צד, מקררים היטב ופורסים דק. מגישים על גבי הסלט.

תבשיל דייגים

מרכיבים
  • מוסר ים 3X 3.5 קילו, נקי ושלם
  • קמח לקימוח
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות 1/2 סמ
  • 1 בצל גדול פרוס דק
  • 15 שיני שום כתושות
  • 4 עגבניות בשלות קלופות חתוות לרבעים
  • צרור בצל ירוק קצוץ
  • צרור כוסברה קצוצה
  • צרור תימין
  • 1 בקבוק יין לבן
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה
  1. מחממים את שמן הזית במחבת, מקמחים את הדג, צורבים אותו משני הכיוונים ומוציאים.
  2. מטגנים את כל הירקות כ-3 דקות, מחזירים את הדגים למחבת.
  3. יוצקים יין לבן, מפזרים כוסברה ותימין ומכסים ביין.
  4. מבשלים 35 דקות ואוכלים עם לחם לבן או חלה.

רוסטפיש של סלמון טרי

מרכיבים
  • נתח פילה סלמון טרי במשקל 2 ק"ג
  • 4 שיני שום פרוסות דק
  • 1 כף גדושה של חרדל דיז'ון
  • שמן זית בתרסיס
  • עלים משלושה גבעולי תימין
  • עלי מרווה משני גבעולים, קצוצים
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • קליפה מגוררת מלימון גדול

אופן ההכנה
  1. מחממים תנור לחום גבוה מאוד, של 220 מעלות.
  2. מחדירים את פרוסות השום לתוך נתח הדג, מורחים בחרדל ובשמן זית.
  3. מתבלים בתימין ומרווה, מלח ופלפל ומעסים את הדג כשתי דקות.
  4. מניחים את נתח הדג על רשת המונחת בתבנית האפייה.
  5. צולים 20 דקות, מנמיכים את הטמפרטורה בתנור לחום בינוני של 180 מעלות וצולים כ- 15-5 דקות נוספות, תלוי בגודל הדג.
  6. מפזרים מעל את גרידת הלימון ומגישים.

דג נסיכת הנילוס ברוטב חוויאג'

רכיבים
  • סטייקים של דג נסיכת הנילוס
  • 1 כף שמן
  • 1 עגבנייה חתוכה לפלחים
  • 3 פלפלים חריפים
  • 1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
  • 5 שיני שום
  • 2 ו-1/2 כפות פפריקה
  • מלח
  • 1 כף חוואייג' מרק
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 1 כוס מים פושרים

אופן ההכנה
  1. חותכים את הדגים לרצועות ומשרים בלימון כשעה.
  2. מטגנים במחבת עם כף שמן את הגמבה ושלושת הפלפלים החריפים.
  3. לאחר שהירקות מתרככים מעט מוסיפים למחבת גם את פלחי העגבנייה, הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצות, כף פפריקה וכף חוואייג'.
  4. מפזרים את רצועות דג הנסיכה למעלה ושופכים כוס מים פושרים.
  5. מוסיפים כף וחצי של פפריקה וחצי כף של מלח עם כוס של שמן ושופכים על הדג.
  6. מכסים את הסיר ומבשלים כ-25 דקות.

חריימה

2 מנות

מרכיבים
  • 400 גר' פילה דג לוקוס
  • 1 בצל לבן קצוץ
  • 4 כפות שמן זית
  • 6 שיני שום פרוסות
  • 1 כף של פפריקה מתוקה
  • 1 כף של פפריקה חריפה
  • 1 פלפלון צ'ילי
  • 2 לימונים
  • 2 כפות של פלפל צ'ומה
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 20 גרגירי קימל

אופן ההכנה
  1. לטגן בצל עם שמן זית עד להזהבה
  2. להוסיף 1/2 ליטר מים ואת כל מרכיבי הרוטב.
  3. להביא לרתיחה, להוסיף דגים ולבשל כרבע שעה נוספת.
  4. להגיש עם חלה.