לחמניות צימוקים ואגוזים

(2 חלות בינוניות)

מרכיבים
  • 240 מ"ל מים פושרים
  • 1 ביצה גדולה מס' 1
  • 500 גרם קמח
  • 50 גרם סוכר
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 1 כפית מלח
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 1/3 כוס צימוקים בהירים
  • 1/3 כוס אגוזי מלך שבורים גס

לציפוי
  • 1 ביצה טרופה
  • קורט מלח
  • שקדים מולבנים פרוסים / שומשום / פרג

אופן ההכנה
  1. מערבבים במיקסר עם וו לישה את המים, הביצה, הקמח, הסוכר והשמרים כ-5 דקות.
  2. מוסיפים בהדרגה את החמאה (מוציאים אותה מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ) עד לקבלת בצק חלק. מוסיפים את האגוזים והצימוקים.
  3. מניחים את הבצק בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
  4. מחלקים את הבצק ל-15 יחידות ויוצרים מהן כדורים. מתפיחים כשעה.
  5. מסדרים את כדורי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה. גוזרים חתכים קטנים בחלק העליון של כל כדור במספריים טבולים במים.
  6. מצפים בביצה טרופה מעורבבת עם קורט מלח ובשקדים מולבנים פרוסים / בשומשום / בפרג.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-20 דקות.

בייגל אמריקאי

מרכיבים

לבצק המקדים
  • 3 כוסות קמח לחם
  • 1 ו-1/4 כוסות מים
  • 1/2 כפית מחוקה שמרית

לבצק הבייגל
  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 2 כוסות מים קרים מאוד
  • 1 כפית שמרית טרייה
  • 1 כף מלח
  • בצק מקדים מוכן

אופן ההכנה

הבצק המקדים
  1. מערבבים את כל חומרי הבצק המקדים במיקסר עם וו לישה במשך 2 דקות.
  2. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומשאירים 6 שעות בטמפרטורת המטבח.

בצק הבייגל
  1. לשים את כל חומרי הבייגל, כולל הבצק המקדים 2 דקות במהירות איטית ו-4 דקות במהירות בינונית.
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת לחצי שעה.
  3. מחלקים את הבצק ל-20 יחידות ונותנים להן מנוחה נוספת של 20 דקות.
  4. יוצרים מכדורי הבצק בייגלים ומתפיחים כשעה
  5. אופים על גבי נייר אפייה בטמפרטורה של 230 מעלות כ- 15 דקות.

לחמניות סובין וקימל עם קמח מלא

(15 לחמניות בינוניות)

מרכיבים

לתערובת הסובין

  • 50 גרם סובין חיטה
  • 120 מ”ל מים פושרים
  • 1כף מלח

ללחמניות
  • תערובת סובין מוכנה
  • 300 מ"ל חלב
  • 1 כפית סוכר
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 1/2 שקית משפר אפייה של שמרית
  • 250 גרם קמח מלא
  • 250 גרם קמח לבן
  • 5 גרם קימל טחון

לציפוי
  • סובין, שומשום, שיבולת שועל, זרעי פשתן

אופן ההכנה
  1. מערבבים סובין חיטה, מים ומלח בקערה, עוטפים בניילון נצמד ומשאירים מחוץ למקרר ללילה.
  2. למחרת מעבירים את התערובת לקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים כ-12 דקות במהירות איטית-בינונית.
  3. מכסים במגבת לחה. מתפיחים כחצי שעה בקיץ או כ-45 דקות בחורף.
  4. מוציאים את הבצק מהקערה ולוחצים עליו בכפות הידיים על מנת להוריד ממנו נפח ולהוציא אוויר. מחלקים ל-15 חלקים ומגלגלים כל חלק לכדור.
  5. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 8 ס”מ ומכסים במגבת לחה. מתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
  6. מברישים את הלחמניות במעט מים ומפזרים מעל סובין, שומשום, שיבולת שועל או זרעי פשתן.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-15 דקות, עד להזהבה. מציצים ומוודאים שהן זהובות גם בתחתית.
  8. מגישים או שומרים במקפיא עד 3 שבועות. להפשרה מחממים כמה דקות ב-170 מעלות.