חציל בלאדי ממולא

מרכיבים
  • 1/2 קילו חצילים
  • 100 גם בשר טחון
  • 1 כוס אורז
  • 1 עגבנייה
  • 6 כפות רסק עגבניות
  • 4 שיני שום כתוש
  • חופן פטרוזיליה
  • 1 כפית נענע יבשה
  • 1ליטר מים
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה
  1. מרוקנים את תוכן החציל, חותכים את העגבנייה לקוביות וקוצצים את הפטרוזיליה.
  2. בקערה מערבבים את הבשר, העגבניות והפטרוזליה עם המלח והפלפל.
  3. ממלאים את החצילים בתערובת ומסדרים בתוך סיר.
  4. מדללים את הרסק במים ושופכים על החצילים.
  5. מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים כשעה.
  6. מגישים עם שום כתוש ונענע יבשה מעל.

חמאת תבלינים

מרכיבים
  • 750 גרם חמאה
  • 4 שיני שום כתוש
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 4 כפות כוסברה קצוצה
  • 1/2 כפית כוסברה יבשה
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1/2 כפית פלפל לבן

אופן ההכנה
  1. ממיסים את החמאה במחבת עמוקה.
  2. מוסיפים את השום, הפטרוזיליה, הכוסברה, הלימון והפלפל הלבן ומערבבים ביחד.
  3. מורידים מהאש ויוצקים לתבנית קרח.
  4. מכניסים למקפיא למשך כ-20 דקות.
  5. מוציאים ושמים בשקיות או בקופסה.

בצל ממולא פירות יבשים

מרכיבים
  • 6 בצלים
  • 1 כוס אורז
  • 16 שזיפים מיובשים מגולענים
  • 16 משמשים מיובשים
  • חופן אגוזי מלך
  • 1 כפית קינמון
  • 2 כפיות כורכום
  • 3 כפות סילאן
  • מים
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה
  1. חותכים חלק מהמשמשים, מדללים את הסילאן, מערבבים עם האורז ומתבלים.
  2. מרוקנים את הבצלים וממלאים אותם בתערובת.
  3. במחבת עמוקה מסדרים את הבצלים הממולאים, משבצים ביניהם פירות יבשים, מוזגים מעט מים ומפזרים מעט קינמון.
  4. מביאים לרתיחה, מנמיכים וממשיכים לבשל כ-20 דקות.

עלי גפן ממולאים בשר

מרכיבים
  • 1/4 קילו עלי גפן
  • 100 גרם בשר בקר או כבש טחון
  • 1 כוס אורז שטוף
  • 2 עגבניות פרוסות עגולים
  • 1 ראש שום קלוף
  • 1 כפית הל טחון
  • 1/2 כפית בהארט
  • 1 כפית כמון
  • 1 ליטר מים רותחים
  • 1 ליטר מים פושרים
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה
  1. מכניסים את העלי גפן לסיר מים רותחים ומבשלים כ-4 דקות.
  2. בקערה מערבבים את האורז עם הבשר והתבלינים.
  3. יוצקים את התערובת על גבי עלי הגפן ומגלגלים.
  4. פורסים את העגבנייה לפרוסות עגולות ומניחים אותן בתחתית של סיר כשכבה אחידה.
  5. מעל העגבניות מסדרים את עלי הגפן וביניהם משבצים שיני שום.
  6. יוצקים מים לסיר עד לכיסוי התכולה.
  7. מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה.
  8. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים עד שכל המים מתאדים.
  9. להגשה משחימים 6 שיני שום כתושות במחבת עם מעט שמן ומפזרים על עלי הגפן.