פיתה במילוי חזה עוף מוקפץ ברוטב פלפלים
מרכיבים- 2 חזה עוף שניצל
- 2 פלפל אדום
- 2 פלפל צהוב
- 2 פלפל ירוק
- 1 בצל סגול
- 3 כפות שמן אבוקדו
- 1 פיתה
- 4 שיני שום
- 1 פלפל חריף
- 1 עגבנייה
- מלח
- פלפל
- חותכים את החזות והירקות לרצועות.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים קלות את הבצל והפלפלים.
- מוסיפים את רצועות העוף ומטגנים 10 דקות נוספות.
- מתבלים במלח ופלפל.
- חולטים 3 פלפלים, מקלפים וחותכים לרצועות.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הפלפלים עם השום. מוסיפים פלפל חריף, עגבנייה, מלח ופלפל. מטגנים עד ריכוך.
- טוחנים הכל יחד במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה. מוסיפים מעט שמן זית מעל וממלאים את הפיתה במחית.
קציצות בפיתה
מרכיבים- 150 גרם בשר טחון כבש או בקר
- 1 בצל
- 1 עגבנייה
- 2 שיני שום
- 3 כפות רסק עגבניות
- 3 כפות שמן
- 1 פיתה
- בהראט
- מלח
- פלפל
- חותכים את הבצל והעגבנייה לקוביות וכותשים את השום.
- מחממים את השמן במחבת ומשחימים את השום והבצל.
- מוסיפים את העגבנייה.
- בקערה נפרדת מתבלים את הבשר ומכינים ממנו קציצות.
- מדללים את הרסק עם כוס מים ומוסיפים למחבת.
- מניחים את הקציצות במחבת ומבשלים כ-15 דקות מכל צד.
- ממלאים את הפיתה בקציצות עם הרוטב.
פיתות
מרכיבים- 1/2 קילו קמח
- 1 כפית שמרים
- 1/2 כפית סוכר
- עד 2 כוסות מים פושרים
- 1 כפית מלח
- 1/2 קילו זעתר ירוק רק העליםשטופים סחוטים וחתוכים גס
- 3 בצלים ירוקים לעגולים
- 2 בצלים חתוכים לקוביות
- 2 כפות סומק
- 1 כוס שמן זית
- מערבבים את כל המרכיבים במעבד מזון, מוציאים מחצית מהעיסה ומתפיחים למשך 30 דקות.
- מחלקים את הבצק לכדורים ומתפיחים כ-15 דקות.
- מרדדים את הכדורים לגודל של פיתה ומתפיחים 15 דקות נוספות.
- אופים בחום של 180 מעלות עד שהפיתה מתנפחת ומשחימה.
פיתות עם זעתר
מרכיבים
- 2 כוסות קמח
- 1 כוס שמן זית
- 1 כפית שמרים
- קמח לרידוד
- מלח
- עד 2 כוסות מים פושרים
- חצי קילו זעתר ירוק (רק העלים שטופים, סחוטים וחתוכים גס)
- 3 בצלים ירוקים לעגולים
- 2 בצלים חתוכים לקוביות
- 2 כפות סומק
- שמים את הקמח במעבד מזון עם 1/2 מכמות שמן הזית.
- מערבבים 2 דקות ואז מוסיפים את השמרים, המלח והמים לאט לאט, עד שנוצר בצק אחיד.
- מניחים בצד לתפיחה במשך כ-30 דקות.
- מערבבים את הזעתר עם הבצלים ומוסיפים קצת מלח וסומק.
- חותכים עיגולים מהבצק, מרדדים, ממלאים וסוגרים לצורת ריבוע.
- מניחים בצד לתפיחה נוספת.
- משמנים תבנית בשמן זית, מניחים את הבצק הממולא ופותחים אותו בעזרת היד.
- אופים במשך כ-20 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.
כבד בסילאן
מרכיבים
- 3 כבדים (כ-150 גרם)
- 1 בצל שלם
- מלח
- פלפל
- קורט בהרת
- קמצוץ קינמון
- קורט פפריקה מתוקה
- קורט תבלין גריל עוף
- 1 כף סילאן
- צולים את הכבדים על המחבת.
- מטגנים את הבצל במחבת ועוטפים את הכבדים.
- מוסיפים את יתר התבלינים ואת הסילאן.
- לוקחים פיתה וממלאים אותה במה שאוהבים: חומוס, חריף, סלטים ועוד ומוסיפים את הכבד.