פיתה במילוי חזה עוף מוקפץ ברוטב פלפלים

מרכיבים
  • 2 חזה עוף שניצל
  • 2 פלפל אדום
  • 2 פלפל צהוב
  • 2 פלפל ירוק
  • 1 בצל סגול
  • 3 כפות שמן אבוקדו
  • 1 פיתה

לרוטב
  • 4 שיני שום
  • 1 פלפל חריף
  • 1 עגבנייה
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה
  1. חותכים את החזות והירקות לרצועות.
  2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים קלות את הבצל והפלפלים.
  3. מוסיפים את רצועות העוף ומטגנים 10 דקות נוספות.
  4. מתבלים במלח ופלפל.

הכנת הרוטב
  1. חולטים 3 פלפלים, מקלפים וחותכים לרצועות.
  2. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הפלפלים עם השום. מוסיפים פלפל חריף, עגבנייה, מלח ופלפל. מטגנים עד ריכוך.
  3. טוחנים הכל יחד במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה. מוסיפים מעט שמן זית מעל וממלאים את הפיתה במחית.

קציצות בפיתה

מרכיבים
  • 150 גרם בשר טחון כבש או בקר
  • 1 בצל
  • 1 עגבנייה
  • 2 שיני שום
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 3 כפות שמן
  • 1 פיתה
  • בהראט
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה
  1. חותכים את הבצל והעגבנייה לקוביות וכותשים את השום.
  2. מחממים את השמן במחבת ומשחימים את השום והבצל.
  3. מוסיפים את העגבנייה.
  4. בקערה נפרדת מתבלים את הבשר ומכינים ממנו קציצות.
  5. מדללים את הרסק עם כוס מים ומוסיפים למחבת.
  6. מניחים את הקציצות במחבת ומבשלים כ-15 דקות מכל צד.
  7. ממלאים את הפיתה בקציצות עם הרוטב.

פיתות

מרכיבים
  • 1/2 קילו קמח
  • 1 כפית שמרים
  • 1/2 כפית סוכר
  • עד 2 כוסות מים פושרים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 קילו זעתר ירוק רק העליםשטופים סחוטים וחתוכים גס
  • 3 בצלים ירוקים לעגולים
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות
  • 2 כפות סומק
  • 1 כוס שמן זית

אופן ההכנה
  1. מערבבים את כל המרכיבים במעבד מזון, מוציאים מחצית מהעיסה ומתפיחים למשך 30 דקות.
  2. מחלקים את הבצק לכדורים ומתפיחים כ-15 דקות.
  3. מרדדים את הכדורים לגודל של פיתה ומתפיחים 15 דקות נוספות.
  4. אופים בחום של 180 מעלות עד שהפיתה מתנפחת ומשחימה.

פיתות עם זעתר

מרכיבים

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כוס שמן זית
  • 1 כפית שמרים
  • קמח לרידוד
  • מלח
  • עד 2 כוסות מים פושרים
  • חצי קילו זעתר ירוק (רק העלים שטופים, סחוטים וחתוכים גס)
  • 3 בצלים ירוקים לעגולים
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות
  • 2 כפות סומק

אופן ההכנה
  1. שמים את הקמח במעבד מזון עם 1/2 מכמות שמן הזית.
  2. מערבבים 2 דקות ואז מוסיפים את השמרים, המלח והמים לאט לאט, עד שנוצר בצק אחיד.
  3. מניחים בצד לתפיחה במשך כ-30 דקות.
  4. מערבבים את הזעתר עם הבצלים ומוסיפים קצת מלח וסומק.
  5. חותכים עיגולים מהבצק, מרדדים, ממלאים וסוגרים לצורת ריבוע.
  6. מניחים בצד לתפיחה נוספת.
  7. משמנים תבנית בשמן זית, מניחים את הבצק הממולא ופותחים אותו בעזרת היד.
  8. אופים במשך כ-20 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.

כבד בסילאן

מרכיבים

  • 3 כבדים (כ-150 גרם)
  • 1 בצל שלם
  • מלח
  • פלפל
  • קורט בהרת
  • קמצוץ קינמון
  • קורט פפריקה מתוקה
  • קורט תבלין גריל עוף
  • 1 כף סילאן

אופן ההכנה
  1. צולים את הכבדים על המחבת.
  2. מטגנים את הבצל במחבת ועוטפים את הכבדים.
  3. מוסיפים את יתר התבלינים ואת הסילאן.
  4. לוקחים פיתה וממלאים אותה במה שאוהבים: חומוס, חריף, סלטים ועוד ומוסיפים את הכבד.