עוגיות אגוזים והל

מרכיבים

  • 1 ו-1/2 כוסות קמח
  • 175 גרם חמאה מומסת
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 1/2 כוס אגוזים גרוסים
  • כפית הל טחון
  • גרגרי הל לקשוט
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה
  1. מערבבים את החמאה עם אבקת הסוכר, מוסיפים בהדרגה את הקמח, האגוזים, ההל הטחון והמלח עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מגלגלים את הבצק לרולדה ומכניסים למקרר למשך 1/2 שעה.
  3. מוצאים וחותכים לפרוסות עגולות.
  4. מסדרים את העוגיות בתבנית על נייר אפייה ומקשטים בגרגרי הל.
  5. אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות ואופים כ-20 דקות.

עוגיות קפה ופיסטוקים

מרכיבים

  • 1 כוס קמח
  • 100 גר' חמאה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 3 כפות פיסטוקים גרוסים
  • 2 כפות קפה נמס

אופן ההכנה
  1. בסיר קטן ממיסים את החמאה עם הסוכר עד לקבלת צבע אחיד.
  2. מוסיפים את הקמח בהדרגה ותוך כדי ערבוב ואחריו מצרפים את הקפה והפיסטוקים. מערבבים היטב.
  3. מניחים את העוגיות בתבנית במרחקים של 4-5 ס"מ בין כל עוגיה לעוגיה.
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 למשך רבע שעה או עד שהעוגיות משחימות.

סמסמייה (שומשום מקורמל)

מרכיבים

  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כוסות שומשום
  • שמן בתרסיס

אופן ההכנה
  1. יוצקים את הסוכר בלמחבת ומערבבים עד שמזהיב.
  2. מוסיפים את השומשום ומערבבים יחד עד שנהיה דביק.
  3. מעבירים למשטח משומן בתרסיס שמן קנולה.
  4. חותכים בסכין משומן ויוצרים איזה צורות שרוצים.

קאפ קייקס גזר

מרכיבים

  • 2 ביצים
  • כוס קמח
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • כפית אבקת אפיה
  • כוס גזר מגורד
  • פקאנים
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • כוס שמן

אופן ההכנה
  1. טורפים היטב את הביצים עם הסוכר והשמן.
  2. מוסיפים בהדרגה את הקמח עם אבקת האפיה והסודה לשתיה.
  3. מוסיפים לתערובת את הגזר והפקאנים.
  4. יוצקים לתוך מנג'טים לגובה של כ-70% מגובה המאנג'ט.
  5. אופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות.

לילות בירות

מרכיבים

לבלילה

  • 1 כוס סולת שטוחה
  • 1 ליטר חלב
  • 2 ביצים
  • 4 טיפות תמצית מי זהר (מוסטקה בערבית)

לציפוי

  • 1 שמנת מתוקה
  • 1 אבקת פודינג
  • 1 כוס חלב (200 מ"ל)

לסירופ

  • 2 ו-1/2 כוסות סוכר
  • 1 ו-1/2 כוסות מים
  • 3 טיפות מי זהר

לקישוט

  • פיסטוק חלבי טחון

אופן ההכנה

  1. מקציפים את הביצים עם מי הזהר ו/או המוסטקה הטחון בעזרת מזלג.
  2. מחממים מעט את החלב, מוסיפים את הביצים ובוחשים כדקה בעזרת כף גדולה על אש בינונית.
  3. מוסיפים את הסולת לתערובת שנוצרה וממשיכים בבחישה על אש בינונית עד לרתיחה.
  4. יוצקים את הבלילה למגש בינוני ומשאירים לסינון.
  5. מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג והחלב במערבל עד לקבלת קצפת אוורירית. מצפים את העוגה בקצפת.
  6. מקשטים את העוגה עם פיסטוק חלבי טחון.
  7. מערבבים את חומרי הכנת הסירופ ומגישים לצד העוגה.