פילה לברק על פולנטה טרייה וחמאת מקדמיה

המרכיבים

  • 1 פילה לברק נקי מעצמות
  • שמן זית בתרסיס

לפולנטה

  • 6 קלחי תירס טרי
  • כוס חלב חם
  • 80 גרם חמאה
  • 50 מ"ל מי סוכר

לחמאת אגוזי המקדמיה

  • 100 גרם חמאה
  • 50 גרם אגוזי מקדמיה
  • 1 כפית טימין

אופן ההכנה

  1. חולטים את התירס במים מפרידים את הגרעינים וטוחנים במעבד מזון. מעבירים דרך מסננת.
  2. מעבירים את התירס לסיר ומוסיפים את החלב, ומי הסוכר, מבשלים מעט ואז מוסיפים את החמאה.
  3. מצפים את הפילה בשמן זית בתרסיס, זורים מלח ופלפל ואופים בתנור בחום של 200 מעלות כ-7 דקות.
  4. ממיסים את החמאה עד שמגיע למצב של "שרוף", מוסיפים את אגוזי המקדמיה והטימין ומעט מלח.
  5. הרכבת המנה: יוצקים את הפולנטה על צלחת, מעל מניחים את הדג ומעל את רוטב המקדמיה, מקשטים בעלי רוקט ומגישים.

מאפינס שוקולד ודובדבני אמרנה

המרכיבים

למאפינס

  • 50 גרם דובדבני אמרנה קצוצים
  • 250 גרם קמח תופח
  • 25 גרם אבקת קקאו
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 175 גרם סוכר
  • 200 מ"ל חלב
  • 2 ביצים טרופות
  • 100 מ"ל שמן
  • 75 גרם שוקולד צ'יפס

לרוטב

  • 100 גרם פטל טרי
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 3 כפות מיץ תפוזים

  • עלי נענע, לקישוט

אופן ההכנה

  1. המאפינס: מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים.
  2. ממלאים מנג'טים בתערובת ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-20 דקות.
  3. הרוטב: טוחנים במעבד מזון את כל חומרי הרוטב ומגישים לצד המאפינס. מקשטים בעלי נענע.

קינוח שוקולד לבן ונקטרינות

המרכיבים

  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 7-8 ביסקוויטים
  • 2-3 נשיקות מרנג
  • 3 פרוסות נקטרינה
  • גביע שמנת חמוצה
  • 1 כפית דבש

אופן ההכנה

  1. מרסקים את הביסקוויטים לפירורים קטנים באמצעות מערוך או פטיש שניצלים ומניחים כשכבה ראשונה בכוס.
  2. ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל עד לקבלת תערובת חלקה ובהירה.
  3. מערבבים את השוקולד המומס עם השמנת החמוצה ומורחים כשכבה מעל הביסקוויטים.
  4. מניחים 2-3 נשיקות מעל השוקולד המומס ומכסים בשכבת שוקולד נוספת.
  5. חותכים את הנקטרינה לריבועים קטנים ומניחים מעל.
  6. מפזרים מעט מפירורי הביסקוויטים לעיטור.
  7. מעטרים עם מעט דבש מלמעלה.

קינוח שכבות של בננות, ביסקוויטים וקרם וניל

המרכיבים

  • 2 מיכלי שמנת מתוקה (250 מ"ג)
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 180 גרם ביסקוויטים
  • 40 גרם אגוזים מרוסקים
  • חלב
  • נס קפה
  • 2 כפות שוקולית
  • 2 בננות
  • 5 כפות סוכר
  • סירופ שוקולד לעיטור
  • 2 דובדבנים

אופן ההכנה

  1. מקציפים שמנת מתוקה עם האינסטנט פודינג.
  2. מכינים כוס נס קפה (מערבבים כפית נס קפה עם 3/4 כוס מים חמים ומוסיפים חלב).
  3. טובלים את הביסקוויטים בכוס הקפה ומניחים כשכבה ראשונה בתבנית.
  4. מורחים את הקצפת שהוכנה מהשמנת המתוקה והאינסטנט פודינג מעל הביסקוויטים.
  5. מרסקים מעט אגוזים.
  6. מפזרים מעט שוקולית ואגוזים מעל שכבת השמנת ומניחים שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים. ממשיכים כך עוד שכבה או שתיים, וביניהן אגוזים ושוקולית.
  7. מניחים צלחת גדולה מעל התבנית עם עוגת הביסקוויטים והופכים את העוגה על צלחת
  8. מניחים את הבננות שלמות על העוגה.
  9. מקציפים את מיכל השמנת השני עם 5 כפות הסוכר ומפזרים את הקצפת מעל הבננות בעזרת שקית זילוף.
  10. מקשטים עם סירופ השוקולד ובאמצע דובדבנים.