טבעות בצל מטוגנות בבלילה

מתכון של עומר מילר

המרכיבים

  • 4 בצלים לבנים גדולים
  • שמן לטיגון עמוק

לבלילה

  • 2 ביצים
  • 1 כוס בירה לבנה
  • 1 כוס מי סודה
  • 1 ו-1/2 כוסות קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • 1 כפית פפריקה מתוקה

אופן ההכנה

  1. פורסים את הבצלים לטבעות רחבות.
  2. מערבבים את כל מרכיבי הבלילה לתערובת אחידה.
  3. טובלים את טבעות הבצל בבלילה ומטגנים אותן בשמן עמוק עד השחמה.

סשימי טונה וכרשה בקרמל חריף

מתכון של עומר מילר

המרכיבים

  • 200 גרם טונה אדומה חתוכה לפרוסות דקות
  • 3 כרשות

לקרמל חריף

  • 1 כוס סוכר
  • 1 ו-1/2 כוסות חומץ יין לבן
  • 1/2 כף ג’ינג’ר קצוץ
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 4 פלפלי צ’ילי טריים קצוצים גס
  • 1 כף חזרת מגוררת

להגשה

  • 3 כפות קרם פרש

אופן ההכנה

  1. פורסים כרשה לטבעות דקות.
  2. ממיסים במחבת סוכר עד לקבלת צבע חום. מוסיפים את כל יתר מרכיבי הקרמל ומערבבים בזהירות. מוסיפים את הכרישה ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות. מקררים.
  3. מניחים בצלחת הגשה כף של קרם פרש. מסדרים מעליו כרישה חריפה ומעליו סשימי טונה אדומה. מתבלים במלח ובפלפל. מגישים מייד.

טארט טאטן בצל

מתכון של עומר מילר

המרכיבים

  • 1/2 ק"ג בצק עלים

לבצלים

  • 10 בצלים בינוניים
  • 60 גרם חמאה
  • 1 כף פרחי תימין
  • 1 כף מרווה קצוצה
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 100 גרם גבינת קממבר

אופן ההכנה

  1. קולפים את הבצלים וחותכים לטבעות עבות.
  2. מסדרים את הבצלים במחבת עבה ורחבה בצפיפות ומניחים על להבה גבוהה. מוסיפים חמאה. מטגנים את הבצלים בחמאה כ-5 דקות.
  3. מוסיפים את התבלינים והסוכר. ממשיכים לטגן את הבצלים ומוסיפים את החומץ.
  4. מכסים את הבצלים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור ל-180 מעלות למשך 30 דקות.
  5. מוציאים את המחבת מהתנור ומסירים את נייר הכסף.
  6. מכסים את התבנית בבצק עלים מרודד. דוקרים את הבצק במזלג ומכניסים לחצי שעה נוספת. מוציאים מהתנור והופכים את התבנית על גבי צלחת הגשה. מפזרים גבינת קממבר ומגישים.

עוף במרינדת בצל

מתכון של מיכל אנסקי

המרכיבים

  • 4-6 כרעי עוף

למשרה

  • 2 בצלים לבנים גדולים
  • 4 שיני שום קלופות
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 1 כף קטשופ
  • 1 כף רוטב צ'ילי
  • 1 כף סויה
  • 1 כף רוטב הויסין
  • 2 כפות סוכר חום

אופן ההכנה

  1. חוצים את הבצלים. טוחנים את כל חומרי המשרה במעבד מזון.
  2. משרים את כרעי העוף במשרה לשעתיים לפחות (רצוי יותר) ושומרים במקרר.
  3. אופים את כרעי העוף בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כשעה וחצי עד שהן משחימות. מגישים עם אורז לבן.