קנלוני תרד עם ריקוטה ותרד בסלסת עגבניות

המרכיבים

  • 1 חבילה קנלוני מיובש מוכן למילוי
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל יבש קצוץ
  • 2 שיני שום
  • 1 חבילה תרד, שטוף, מיובש וקצוץ
  • 1 גביע גבינת ריקוטה
  • 1 קופסה טונה בשמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב

  • 500 גרם עגבניות שרי פרוסות לעיגולים
  • 1 כף שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • חופן בזיליקום קצוץ
  • 1/2 כפית טימין קצוץ
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית סוכר

אופן ההכנה

  1. מטגנים בשמן זית בצל קצוץ, שום ותרד, במשך 3-2 דקות.
  2. מסירים מהאש ומוסיפים לתערובת ריקוטה וטונה. מערבבים היטב וממלאים את גלילי הקנלוני.
  3. הרוטב: מניחים בסיר את כל מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה.
  4. מניחים את הקנלוני הממולאים בתבנית, יוצקים מעל הרוטב ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות.