פלפלי שושקה ממולאים

המרכיבים

  • 1 חבילה פלפל שושקה קטנים צהובים
  • 1 כוס אורז לבן מבושל
  • 1 קופסה טונה בשמן זית
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף נענע קצוצה

לרוטב

  • 2 שיני שום כתושות
  • 5 עגבניות תמר חתוכות לקוביות
  • שמן זית
  • 1/2 כפית סוכר לייט
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 10 עגבניות תמר חצויות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1/2 כוס מים או ציר ירקות
  • 2 פלפלים אדומים בינוניים קצוצים

לקישוט

  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים

אופן ההכנה
  1. קולים את פלפלי השושקה בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך 6 דקות. מוציאים, מצננים מעט ומסירים את חלקם העליון. מנקים את הפלפלים מזרעים ומניחים בצד.
  2. מניחים אורז מבושל בקערה ומוסיפים טונה, כוסברה ופטרוזיליה. מתבלים במלח ופלפל שחור.
  3. ממלאים את הפלפלים בתערובת ואופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  4. מניחים בסיר את כל מרכיבי הרוטב, מוסיפים רבע כוס מים ומביאים לרתיחה. מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון טוחנים היטב ומסננים.
  5. הגשה: יוצקים מעט מהרוטב לצלחת עמוקה, מניחים פלפלממולא ומקשטים במעט בצל ירוק.