סלט סלק ותפוחי עץ עם אגוזים וכבד עוף

באדיבות השף שלום קדוש

המרכיבים
  • 3 סלקים
  • 2 תפוח "גרנד-סמית"
  • 10 חצאים של אגוזי קליפורניה קלויים וקצוצים
  • 2 כפות חומץ יין אדום
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפות שמן אגוזים
  • מלח ופלפל לבן גרוס
  • 8 מדליונים של כבד עוף מוכשר (80-100 גרם)
  • עלים ירוקים לקישוט

רוטב מצומצם מ:

  • 4-5 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כוס ציר עגל או עוף

אופן ההכנה
  1. לוקחים סלק שנאפה כשעה ב-200 מעלות, קולף וקורר - ופורסים לרצועות דקות.
  2. מקלפים וחותכים את התפוח לרצועות דקות.
  3. יוצרים סלט: מערבבים את הסלק, תפוח העץ, האגוזים, שמן זית, שמן אגוזים, החומץ, המלח והפלפל הלבן. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד להגשה.
  4. מתבלים את הכבד במלח ופלפל ומטגנים במחבת חמה משני הצדדים, ללא שמן. מניחים על גבי רשת על מנת לנקז את השמן.
  5. ההגשה: במרכז צלחת מניחים פורמה רינג, ולתוכה דוחסים בעדינות את הסלט, מסירים את הפורמה ומניחים את הכבד החם מעל. מזליפים את רוטב הבלסמי המצומצם עם ציר העוף מסביב ומקשטים בעלים ירוקים עדינים.

סינטה צרובה עם קרם ליצ'י ובננה

המרכיבים

  • 2 סינטות נקיות משומן במשקל 200 גרם כל אחת
  • שמן זית, מלח, פלפל גרוס
  • לקרם ליצ'י
  • 2 קופסאות ליצ'י משומר
  • שמן זית
  • 1 בננה

לסלט

  • 1 ראש סלרי חתוך לגפרורים
  • 1 פלפל אדום חתוך לגפרורים
  • 1 פלפל צהוב חתוך לגפרורים
  • 1 פלפל ירוק חתוך לגפרורים
  • 1 גזר חתוך לגפרורים
  • שמן שומשום
  • סילאן
  • 1 כף כוסברה קצוצה
  • 1 כפית פלפל חריף חתוך לקוביות קטנות

אופן ההכנה

  1. מחממים מחבת עם מעט שמן זית וצורבים את הסינטה כדקה אחת מכל צד. ממליחים ומפלפלים, מניחים בצד את הסינטה להצטננות.
  2. שופכים את הליצי' למעבד מזון, מוסיפים את הבננה ושמן הזית וטוחנים למחית קלה. מערבבים את כל הירקות בסלט עם שמן שומשום, סילאן, כוסברה, ופלפל חריף.
  3. להרכבת המנה: יוצקים על צלחת הגשה מקרם הליצי. מניחים מעל את סלט הירקות. פורסים את הסינטה לפרוסות דקות ומסדרים מעל הירקות.

סשימי אינטיאס ולבבות דקל

המרכיבים

  • 200 גרם אינטיאס נקי מעצמות ועור חתוך לסשימי

לקרם חציל

  • 1 חציל קלוי על אש גלויה
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון מלח לפי הטעם

לקולי סלק

  • 1 סלק מבושל ומקולף
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח לימון לפי הטעם

לסלט

  • 4 כפות בצל סגול קצוץ
  • 8 כפות לבבות דקל פרוסים דק
  • 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
  • מיץ לימון
  • מלח
  • שמן זית

אופן ההכנה

  1. קרם חציל: טוחנים את החציל עם השמן זית מיץ לימון ומלח לקרם חלק.
  2. קולי: טוחנים את הסלק עם השמן זית מיץ לימון ומלח לקרם חלק.
  3. מערבבים את כל מכריכי הסלט לקערה ומתבלים לפי הטעם, מניחים כף גדושה של קרם למרכז צלחת, על הקרם מניחים חלק מהסלט, מסדרים נתחי סשימי דג מסביב לסלט, מזלפים בעדינות קולי סלק מסביב למנה ויוצקים על הכל שמן זית.