קציצות עוף ומטבל אבוקדו

המרכיבים

לקציצות

  • 1 ק"ג בשר עוף טחון
  • 1 בצל סגול חתוך דק
  • 1 תפו"א קלוף ומגורר בפומפייה
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ו-1/2 כפות מלח
  • מעט פלפל שחור
  • 5 כפות פירורי לחם
  • 1/3 כוס שמן אבוקדו

למטבל האבוקדו
  • 2 אבוקדו בינוניים בשלים קלופים
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1/3 כוס שמן אבוקדו
  • מלח

אופן ההכנה
  1. מערבבים את כל המרכיבים מלבד שמן האבוקדו, יוצרים קציצות ומטגנים בשמן זית כ-3 דקות מכל צד.
  2. מעבדים את חומרי המטבל במעבד מזון עד למחית חלקה.

חטיף גבינה בולגרית ומטבל צזיקי

המרכיבים

לחטיף גבינה

  • 4 כוסות קמח
  • 1 כפית מלח
  • 10 גרם שמרים
  • 2 ו-1/2 כוסות מים

למלית
  • 1 גביע גבינת קוטג'
  • 200 גרם גבינה בולגרית
  • מעט שמן לטיגון

למטבל הצזיקי
  • 1 גביע יוגורט
  • 1 מלפפון קצוץ דק
  • 4 צנוניות מגורדות בפומפייה
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה
  1. מעבדים את כל חומרי הבצק ומניחים בצד למנוחה של 40 דקות.
  2. מחלקים את הבצק לכדורים קטנים ופותחים כל כדור לעלה של בצק.
  3. מערבבים את 2 סוגי הגבינות ומניחים במרכז כל עלה, מקפלים לחצי סהר ומטגנים כ- 3 דקות מכל צד.
  4. להכנת המטבל מערבבים את כל המרכיבים.

כדורי פיצפוצי אורז תפוח

המרכיבים

  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם ממרח חרובים
  • 300 גרם פצפוצי אורז תפוח

אופן ההכנה
  1. ממיסים את השוקולד המריר על האש למשך 2-3 דקות,
  2. שופכים לקערה את פצפוצי אורז התפוח, ממרח החרובים והשוקולד המריר המומס. מערבבים הכל ביחד, ויוצרים כדורים.

מטבל עם ירקות

המרכיבים

1 גביע גבינה 5%

1 גביע שמנת חמוצה 9%

2 כפיות רוטב פסטו

2 שיני שום

מעט מלח

אופן ההכנה
  1. כותשים את שיני השום ומערבבים יחד עם יתר המרכיבים.
  2. חותכים ירקות לרצועות כגון: פלפל ירוק, אדום, גזר, פטריות טריות.

וופל בריא

המרכיבים

  • 8 פריכונים דקים מאורז מלא
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות גבינה לבנה 5%
  • 1/2 תפוח עץ ירוק
  • קורט קינמון

אופן ההכנה

  1. מורחים על הפריכונים שכבה של דבש.
  2. מורחים שכבה נוספת של גבינה לבנה.
  3. חוצים כל אחד מהפריכונים ל-4.
  4. חותכים את תפוח העץ לגפרורים ומניחים על רבעי הפריכונים עם הגבינה והדבש.
  5. מפזרים מעל אבקת קינמון. חוצים את ארבעת הפריכונים הנותרים ומכסים את הרבעים הממולאים.

גפרורי שורש בתמצית לימון

המרכיבים

  • 1/2 שומר
  • 1/2 גזר מקולף
  • 1/2 סלרי אמריקאי מקולף
  • חופן אגוזי לוז קלויים
  • 1 לימון (מיץ)
  • מעט מלח
  • מעט פלפל לבן

אופן ההכנה
  1. חותכים את השומר והגזר לגפרורים עבים, את הסלרי חותכים את לקוביות קטנות
  2. ואת אגוזי הלוז חותכים לחצאים
  3. מערבבים הכול יחד עם מיץ הלימון ומוסיפים מלח ופלפל.
  4. מחלקים לכוסות הגשה קטנות. טובלים כל ירק במטבל ומגישים.