קציצות עוף ומטבל אבוקדו
המרכיבים
לקציצות
- 1 ק"ג בשר עוף טחון
- 1 בצל סגול חתוך דק
- 1 תפו"א קלוף ומגורר בפומפייה
- 2 כפות כוסברה קצוצה
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1 ו-1/2 כפות מלח
- מעט פלפל שחור
- 5 כפות פירורי לחם
- 1/3 כוס שמן אבוקדו
- 2 אבוקדו בינוניים בשלים קלופים
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 1/3 כוס שמן אבוקדו
- מלח
- מערבבים את כל המרכיבים מלבד שמן האבוקדו, יוצרים קציצות ומטגנים בשמן זית כ-3 דקות מכל צד.
- מעבדים את חומרי המטבל במעבד מזון עד למחית חלקה.
חטיף גבינה בולגרית ומטבל צזיקי
המרכיבים
לחטיף גבינה
- 4 כוסות קמח
- 1 כפית מלח
- 10 גרם שמרים
- 2 ו-1/2 כוסות מים
- 1 גביע גבינת קוטג'
- 200 גרם גבינה בולגרית
- מעט שמן לטיגון
- 1 גביע יוגורט
- 1 מלפפון קצוץ דק
- 4 צנוניות מגורדות בפומפייה
- 1/2 כפית מלח
- מעבדים את כל חומרי הבצק ומניחים בצד למנוחה של 40 דקות.
- מחלקים את הבצק לכדורים קטנים ופותחים כל כדור לעלה של בצק.
- מערבבים את 2 סוגי הגבינות ומניחים במרכז כל עלה, מקפלים לחצי סהר ומטגנים כ- 3 דקות מכל צד.
- להכנת המטבל מערבבים את כל המרכיבים.
כדורי פיצפוצי אורז תפוח
המרכיבים
- 50 גרם שוקולד מריר
- 50 גרם ממרח חרובים
- 300 גרם פצפוצי אורז תפוח
- ממיסים את השוקולד המריר על האש למשך 2-3 דקות,
- שופכים לקערה את פצפוצי אורז התפוח, ממרח החרובים והשוקולד המריר המומס. מערבבים הכל ביחד, ויוצרים כדורים.
מטבל עם ירקות
המרכיבים
1 גביע גבינה 5%
1 גביע שמנת חמוצה 9%
2 כפיות רוטב פסטו
2 שיני שום
מעט מלח
אופן ההכנה- כותשים את שיני השום ומערבבים יחד עם יתר המרכיבים.
- חותכים ירקות לרצועות כגון: פלפל ירוק, אדום, גזר, פטריות טריות.
וופל בריא
המרכיבים
- 8 פריכונים דקים מאורז מלא
- 2 כפות דבש
- 2 כפות גבינה לבנה 5%
- 1/2 תפוח עץ ירוק
- קורט קינמון
אופן ההכנה
- מורחים על הפריכונים שכבה של דבש.
- מורחים שכבה נוספת של גבינה לבנה.
- חוצים כל אחד מהפריכונים ל-4.
- חותכים את תפוח העץ לגפרורים ומניחים על רבעי הפריכונים עם הגבינה והדבש.
- מפזרים מעל אבקת קינמון. חוצים את ארבעת הפריכונים הנותרים ומכסים את הרבעים הממולאים.
גפרורי שורש בתמצית לימון
המרכיבים
- 1/2 שומר
- 1/2 גזר מקולף
- 1/2 סלרי אמריקאי מקולף
- חופן אגוזי לוז קלויים
- 1 לימון (מיץ)
- מעט מלח
- מעט פלפל לבן
- חותכים את השומר והגזר לגפרורים עבים, את הסלרי חותכים את לקוביות קטנות
- ואת אגוזי הלוז חותכים לחצאים
- מערבבים הכול יחד עם מיץ הלימון ומוסיפים מלח ופלפל.
- מחלקים לכוסות הגשה קטנות. טובלים כל ירק במטבל ומגישים.