שיפודי פרגית בדבש סויה ונענע עם סלט אייסברג בדבש וחרדל

המרכיבים

לפרגית

  • 10 שיפודי במבוק
  • 1 ק"ג פרגיות נקיות חתוכות לקוביות קטנות
  • מלח
  • פלפל
  • שמן זית

לרוטב
  • 1/2 כוס דבש
  • 1/3 כוס סויה
  • 10 עלי נענע
  • 2 כפות שומשום קלוי

לסלט
  • 1 כף בצל
  • 1 כף חרדל
  • 1 כף דבש
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 ק"ג חסה אייסברג חתוכה גס

אופן ההכנה
  1. משחילים על כל שיפוד כ-100 גרם פרגיות, משמנים בשמן זית, ממליחים ומפלפלים ואופים בתנור שחומם ל-100 מעלות כ-8 דקות.
  2. הרוטב: מכניסים את כל חומרי הרוטב למחבת רחבה ומצמצמים לחצי הכמות.
  3. מעבירים את השיפודים למחבת וממשיכים לבשל ביחד כ-3 דקות
  4. הסלט: מכניסים למעבד מזון את כל החומרים מלבד החסה ומעבדים לרוטב חלק.
  5. מערבבים את החסה עם הרוטב, מניחים על צלחת הגשה ומסדרים מעל את שיפודי הפרגיות.

פטריות ממולאות גבינות ואגוזים

המרכיבים

  • 20 פטריות שמפיניון
  • 100 גרם אגוזי מלך קלויים וקצוצים
  • 150 גרם גבינת פרומעז
  • 100 גרם גבינת רוקפור
  • מלח, פלפל
  • 3 כפות שמן זית

לרוטב
  • רגלי הפטריות
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 70 גרם חמאה
  • 1 שן שום פרוסה

אופן ההכנה
  1. מורידים את רגלי הפטריות ושומרים בצד.
  2. מערבבים את הגבינות והאגוזים וממלאים את הפטריות, מזלפים שמן זית ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות כ-7 דקות.
  3. מטגנים את שן השום ורגלי הפטריות בשמן זית. מוסיפים את הסויה והבלסמי. מוסיפים פנימה את החמאה ומערבבים שוב.
  4. הגשה: מסדרים את הפטריות במרכז צלחת ומסביב את הרוטב.

סנדוויץ' עגבנייה וגבינת עזים

המרכיבים

  • 5 עגבניות אדומות ויפות
  • 200 גרם גבינת עזים מסוג פרומעז
  • עלי רוקט
  • 5 פרוסות לחם קסטן פרוס
  • חומץ בלסמי
  • שמן זית
  • פלפל
  • מלח

אופן ההכנה
  1. מחלקים כל עגבנייה ל- 4 או ל-6 ומסירים קליפה וגרעינים. פורסים את גבינת העיזים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.
  2. מניחים על כל "פילה" עגבנייה, פרוסת גבינה ועלה אחד של קורט ומכסים בעוד פרוסה של עגבנייה.

סנדוויץ' סושי משולשים

המרכיבים

  • דפי אצות חתוכים ל-6 משולשים
  • 2 כוסות אורז דביק
  • מלפפון חתוך
  • גזר חתוך
  • פטריית שיטאקי קצוצה
  • מיונז
  • עירית קצוצה
  • בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה
  1. לוקחים את דפי האצות, ומורחים מעליהם שכבת אורז.
  2. יוצרים תערובת של מיונז, עירית קצוצה ובצל ירוק. מורחים את תערובת המיונז על האורז.
  3. מעל שכבת המיונז מניחים חתיכות מלפפון, גזר ופטריית שיטאקי.
  4. ניחים שכבה על שכבה כמעין סנדוויץ' משולש ומגישים.

סושי מקבילית

המרכיבים

  • 1 כוס אורז דביק
  • אצה
  • 1 מלפפון
  • 1 גזר
  • 1/2 אבוקדו
  • 2 כפות מיונז
  • כפית שטוחה של רוטב צ'ילי חריף

לקישוט
  • עירית קצוצה
  • נבטים

אופן ההכנה
  1. לוקחים את המחצלת ופורשים עליה אצה. במרכז האצה שמים את האורז ומרדדים אותו לכיוון תחתית האצה ומשאירים בערך סנטימטר בראש האצה.
  2. המטבל: מניחים בצלוחית את המיונז ורוטב צ'ילי. מערבבים אותם יחד עד ליצירת מרקם אחיד.
  3. מורחים מעט מהמטבל על האורז עם מברשת. מניחים מעל מלפפון ואבוקדו, מגלגלים את האורז עם המחצלת עד לסנטימטר הריק שהשארנו, מוציאים את החלק של המחצלת שהתגלגל ועם החלק הריק מדביקים את כל הרול.
  4. חותכים בצורה אלכסונית עד שכל חתיכה תהיה בצורת מקבילית.
  5. הגשה: מפזרים מלמעלה עירית קצוצה.