סלט עגבניות ומוצרלה בפונדו גאודה
המרכיבים
- 100 גרם גבינת גאודה
- 1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
- 6 עגבניות שרי
- 2 עגבניות על אשכולות (הכי יפות שיש)
- 1 גבעול תימין
- חומץ בלסמי מצומצם
- עלי בזיליקום מטוגנים (לקישוט)
- מלח
- שמן אבוקדו
- קרוטונים
- סוכר
אופן ההכנה
- מחממים את השמנת, מוסיפים את גבינת הגאודה ומערבבים עד שמתקבל מרקם סמיך.
- מזלפים את הגבינה המותכת לצלחת הגשה.
- צולים את העגבניות במחבת עם שמן אבוקדו, תימין מלח וסוכר עד לריכוך והשחמה היפה. מוסיפים לצלחת.
- מזלפים חומץ בלסמי מצומצם מעל המנה ומקשטים בקרוטונים ובעלי בזיליקום מטוגנים.
סטייק של טונה אדומה עם ירקות שורש מקורמלים
המרכיבים
לטונה
- 4 נתחים של טונה אדומה טרייה במשקל 200 גרם כל אחד
- 2 כפות שמן תירס
לירקות
- 2 גזרים בינוניים
- 6 בצלי שאלוט חצויים
- 3 שורשי פטרוזיליה קלופים וחצויים לאורכם
- 1 שורש סלרי חתוך לרצועות בעובי של חצי ס"מ
- 1 ענף תימין
- 1 ענף רוזמרין
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 3 כפות דבש
- מלח
- 5 כפות שמן זית
להגשה
- שמן שומשום
- גרגר נחלים
אופן ההכנה
- מערבבים את כל הירקות והתבלינים ואופים מכוסה ברדיד אלומיניום בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-30 דקות.
- מחממים את שמן התירס במחבת פסים וצורבים את הטונה כ-2 דקות מכל צד.
- הרכבת המנה: מסדרים את ירקות השורש במרכז הצלחת ומעליהם את הטונה. מזלפים מעל שמן שומשום ומקשטים בעלי גרגר נחלים.
סביצ'ה סלמון ואבטיח
המרכיבים
- פילה סלמון במשקל 200 גרם
- 150 גרם אבטיח
- 6 ענבים ירוקים חתוכים לרבעים
- 1/2 פלפל צ'ילי טרי קצוץ
- 2 ס"מ ג'ינג'ר טרי קצוץ
- 1 שן שום קצוצה
- 3 כפות חומץ בלסמי
- 3 כפות שמן זית
- 4 עלי נענע קצוצים
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- חותכים את הסלמון לקוביות קטנות ואת האבטיח לקוביות בגודל 1/2 ס"מ.
- מערבבים בקערה אבטיח, סלמון, ענבים, ג'ינג'ר, שום, נענע, חומץ, ושמן זית.
- מחלקים לקעריות הגשה ומפזרים מעל צ'ילי, מלח ופלפל.
סלט פירות בתוך מלון
המרכיבים
- 1/2 מלון פרוס
- 1 כוס קוביות אננס
- 2 תפוזים
- ענף נענע לקישוט
אופן ההכנה
- חותכים בתחתית המלון פרוסה בעובי של ס"מ לייצוב חצי המלון.
- מרוקנים בעזרת כף פריזיאן כדורי מלון.
- מחזירים את הכדורים לתוך חצי המלון ומפזרים ביניהם את קוביות האננס.
- סוחטים מיץ משני תפוזים.
- מוזגים את מיץ התפוזים בתוך המלון ומקשטים עם עלי נענע.