סלט עגבניות ומוצרלה בפונדו גאודה

המרכיבים

  • 100 גרם גבינת גאודה
  • 1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 6 עגבניות שרי
  • 2 עגבניות על אשכולות (הכי יפות שיש)
  • 1 גבעול תימין
  • חומץ בלסמי מצומצם
  • עלי בזיליקום מטוגנים (לקישוט)
  • מלח
  • שמן אבוקדו
  • קרוטונים
  • סוכר

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמנת, מוסיפים את גבינת הגאודה ומערבבים עד שמתקבל מרקם סמיך.
  2. מזלפים את הגבינה המותכת לצלחת הגשה.
  3. צולים את העגבניות במחבת עם שמן אבוקדו, תימין מלח וסוכר עד לריכוך והשחמה היפה. מוסיפים לצלחת.
  4. מזלפים חומץ בלסמי מצומצם מעל המנה ומקשטים בקרוטונים ובעלי בזיליקום מטוגנים.

סטייק של טונה אדומה עם ירקות שורש מקורמלים

המרכיבים

לטונה

  • 4 נתחים של טונה אדומה טרייה במשקל 200 גרם כל אחד
  • 2 כפות שמן תירס

לירקות

  • 2 גזרים בינוניים
  • 6 בצלי שאלוט חצויים
  • 3 שורשי פטרוזיליה קלופים וחצויים לאורכם
  • 1 שורש סלרי חתוך לרצועות בעובי של חצי ס"מ
  • 1 ענף תימין
  • 1 ענף רוזמרין
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 3 כפות דבש
  • מלח
  • 5 כפות שמן זית

להגשה

  • שמן שומשום
  • גרגר נחלים

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל הירקות והתבלינים ואופים מכוסה ברדיד אלומיניום בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-30 דקות.
  2. מחממים את שמן התירס במחבת פסים וצורבים את הטונה כ-2 דקות מכל צד.
  3. הרכבת המנה: מסדרים את ירקות השורש במרכז הצלחת ומעליהם את הטונה. מזלפים מעל שמן שומשום ומקשטים בעלי גרגר נחלים.

סביצ'ה סלמון ואבטיח

המרכיבים

  • פילה סלמון במשקל 200 גרם
  • 150 גרם אבטיח
  • 6 ענבים ירוקים חתוכים לרבעים
  • 1/2 פלפל צ'ילי טרי קצוץ
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 1 שן שום קצוצה
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 עלי נענע קצוצים
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. חותכים את הסלמון לקוביות קטנות ואת האבטיח לקוביות בגודל 1/2 ס"מ.
  2. מערבבים בקערה אבטיח, סלמון, ענבים, ג'ינג'ר, שום, נענע, חומץ, ושמן זית.
  3. מחלקים לקעריות הגשה ומפזרים מעל צ'ילי, מלח ופלפל.

סלט פירות בתוך מלון

המרכיבים

  • 1/2 מלון פרוס
  • 1 כוס קוביות אננס
  • 2 תפוזים
  • ענף נענע לקישוט

אופן ההכנה

  1. חותכים בתחתית המלון פרוסה בעובי של ס"מ לייצוב חצי המלון.
  2. מרוקנים בעזרת כף פריזיאן כדורי מלון.
  3. מחזירים את הכדורים לתוך חצי המלון ומפזרים ביניהם את קוביות האננס.
  4. סוחטים מיץ משני תפוזים.
  5. מוזגים את מיץ התפוזים בתוך המלון ומקשטים עם עלי נענע.