פסטה עם רצועות עוף, עגבניות מיובשות וזיתי קלמטה
המרכיבים
- 200 גרם חזה עוף פרוס
- 200 גרם פסטה מסוג "פוזילי"
- 3 שיני שום פרוסות
- 10 עגבניות מיובשות
- 10 עגבניות שרי
- 1/4 כוס זיתי קלמטה מגולענים
- 10 עלי תרד
- 2 פלפלים אדומים קלויים וקלופים
- 3 כפות בצל ירוק פרוס
- מלח, פלפל
- שמן אבוקדו
אופן ההכנה
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים. מחממים שמן אבוקדו במחבת.
- חותכים את העוף לרצועות ומטגנים במחבת.
- מוסיפים את השום הפרוס ומטגנים עוד כ-2 דקות.
- מוסיפים את שאר המרכיבים להקפצה של כ-5 דקות.
- מוסיפים את הפסטה למחבת ומערבבים.
ממתק תמרים
המרכיבים
- 450 גרם דבש
- 450 גרם סוכר
- 750 גרם תמרים מגולענים
- 750 גרם אגוזי מלך
- 450 גרם פיסטוקים
- 450 גרם שקדים
- חופן פתיתי קוקוס
אופן ההכנה
- מרתיחים בסיר את הדבש והסוכר, מוסיפים את התמרים ומועכים למחית.
- מכבים את האש ומוסיפים את האגוזים, הפיסטוקים והשקדים.
- מערבבים היטב, יוצקים לתבנית אינגליש קייק ומקררים לפחות שעתיים. מפזרים קוקוס מעל.
משקה אסאי ובננות
המרכיבים
3 שקיות אסאי קפוא
3 בננות
חופן צימוקים
חופן פתיתי קוקוס
3 כפות סילאן
4 תותים
2 קיווי
5-10 קוביות קרח
אופן ההכנה
- חותכים את התותים והקיווי, טוחנים את האסאי עם הבננות והקרח למשקה סמיך.
- יוצקים לכוסות גבוהות ומפזרים מעל פירות, סילאן, צימוקים וקוקוס.
פנקייקס
המרכיבים
- 2 ביצים
- 1 כוס חלב
- 70 גרם חמאה מומסת
- 1 כוס סוכר
- 1 ו-1/2 כוסות קמח מנופה (אפשר להחליף 1/2 כוס בקמח מלא)
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
- 2-3 בננות שחורות מעוכות
- 50 גרם אגוזי מלך/ פקאנים
- 70 גרם שוקולד צ'יפס
- סירופ מייפל
- גרנולה (או שיבולת שועל עם אגוזים)
- 30 גרם חמאה מומסת לטיגון
אופן ההכנה
- טורפים בקערה ביצים עם חלב, 70 גרם חמאה מומסת וסוכר.
- מנפים ביחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
- יוצרים גומה בתערובת הקמח ויוצקים לתוכה את תערובת הנוזלים.
- מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (לא נורא אם יש גושים פה ושם).
- מוסיפים לתערובת בננות מעוכות, שוקולד צ'יפס ואגוזי מלך. רצוי להשהות את הבלילה כמה דקות.
- להכנת הפנקייקס: מורחים מחבת טפלון שטוחה בחמאה מומסת.
- יוצקים כמות של מצקת קטנה (חצי ממצקת רגילה) מהבלילה לכל פנקייק.
- מטגנים על להבה בינונית עד שמופיעות בועות כל פני הפנקייק.
- הופכים ומטגנים עוד חצי דקה.
- עורמים את הפנקייקס בצלחת, מפזרים מעל גרנולה ויוצקים סירופ מייפל.
כדורי תמרים בננות ואגוזים
המרכיבים
למלית
- 1 מיכל ממרח תמרים או תמרים ללא חרצנים בואקום
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- 1/4 כוס דבש
- 2 כוסות אגוזים קלויים וקצוצים
- 1 בננה בשלה מאוד
לציפוי
- חופן פתיתי קוקוס
- חופן פיסטוקים טחונים
- חופן שקדים טחונים
אופן ההכנה
- אם משתמשים בתמרים (ולא בממרח), יש לרכך אותם לפני השימוש.
- מערבבים את כל חומרי המלית ויוצרים מעין כדורים.
- מצפים את הכדורים בקוקוס/פיסטוק/שקדים טחונים לפי הטעם.