פסטה עם רצועות עוף, עגבניות מיובשות וזיתי קלמטה

המרכיבים

  • 200 גרם חזה עוף פרוס
  • 200 גרם פסטה מסוג "פוזילי"
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 10 עגבניות מיובשות
  • 10 עגבניות שרי
  • 1/4 כוס זיתי קלמטה מגולענים
  • 10 עלי תרד
  • 2 פלפלים אדומים קלויים וקלופים
  • 3 כפות בצל ירוק פרוס
  • מלח, פלפל
  • שמן אבוקדו

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים. מחממים שמן אבוקדו במחבת.
  2. חותכים את העוף לרצועות ומטגנים במחבת.
  3. מוסיפים את השום הפרוס ומטגנים עוד כ-2 דקות.
  4. מוסיפים את שאר המרכיבים להקפצה של כ-5 דקות.
  5. מוסיפים את הפסטה למחבת ומערבבים.

ממתק תמרים

המרכיבים

  • 450 גרם דבש
  • 450 גרם סוכר
  • 750 גרם תמרים מגולענים
  • 750 גרם אגוזי מלך
  • 450 גרם פיסטוקים
  • 450 גרם שקדים
  • חופן פתיתי קוקוס

אופן ההכנה

  1. מרתיחים בסיר את הדבש והסוכר, מוסיפים את התמרים ומועכים למחית.
  2. מכבים את האש ומוסיפים את האגוזים, הפיסטוקים והשקדים.
  3. מערבבים היטב, יוצקים לתבנית אינגליש קייק ומקררים לפחות שעתיים. מפזרים קוקוס מעל.

משקה אסאי ובננות

המרכיבים

3 שקיות אסאי קפוא

3 בננות

חופן צימוקים

חופן פתיתי קוקוס

3 כפות סילאן

4 תותים

2 קיווי

5-10 קוביות קרח

אופן ההכנה

  1. חותכים את התותים והקיווי, טוחנים את האסאי עם הבננות והקרח למשקה סמיך.
  2. יוצקים לכוסות גבוהות ומפזרים מעל פירות, סילאן, צימוקים וקוקוס.

פנקייקס

המרכיבים

  • 2 ביצים
  • 1 כוס חלב
  • 70 גרם חמאה מומסת
  • 1 כוס סוכר
  • 1 ו-1/2 כוסות קמח מנופה (אפשר להחליף 1/2 כוס בקמח מלא)
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 2-3 בננות שחורות מעוכות
  • 50 גרם אגוזי מלך/ פקאנים
  • 70 גרם שוקולד צ'יפס
  • סירופ מייפל
  • גרנולה (או שיבולת שועל עם אגוזים)
  • 30 גרם חמאה מומסת לטיגון

אופן ההכנה

  1. טורפים בקערה ביצים עם חלב, 70 גרם חמאה מומסת וסוכר.
  2. מנפים ביחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  3. יוצרים גומה בתערובת הקמח ויוצקים לתוכה את תערובת הנוזלים.
  4. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (לא נורא אם יש גושים פה ושם).
  5. מוסיפים לתערובת בננות מעוכות, שוקולד צ'יפס ואגוזי מלך. רצוי להשהות את הבלילה כמה דקות.
  6. להכנת הפנקייקס: מורחים מחבת טפלון שטוחה בחמאה מומסת.
  7. יוצקים כמות של מצקת קטנה (חצי ממצקת רגילה) מהבלילה לכל פנקייק.
  8. מטגנים על להבה בינונית עד שמופיעות בועות כל פני הפנקייק.
  9. הופכים ומטגנים עוד חצי דקה.
  10. עורמים את הפנקייקס בצלחת, מפזרים מעל גרנולה ויוצקים סירופ מייפל.

כדורי תמרים בננות ואגוזים

המרכיבים

למלית

  • 1 מיכל ממרח תמרים או תמרים ללא חרצנים בואקום
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 1/4 כוס דבש
  • 2 כוסות אגוזים קלויים וקצוצים
  • 1 בננה בשלה מאוד

לציפוי

  • חופן פתיתי קוקוס
  • חופן פיסטוקים טחונים
  • חופן שקדים טחונים

אופן ההכנה

  1. אם משתמשים בתמרים (ולא בממרח), יש לרכך אותם לפני השימוש.
  2. מערבבים את כל חומרי המלית ויוצרים מעין כדורים.
  3. מצפים את הכדורים בקוקוס/פיסטוק/שקדים טחונים לפי הטעם.