מלוחייה

המרכיבים

למלוחייה

  • 1 ק"ג עלי מלוחייה
  • 1 בצל
  • 3 כפות שמן
  • 1/2 ראש שום קלוף
  • 1 לימון
  • 1 עגבנייה בינונית שלמה
  • מלח
  • 1 ליטר ציר עוף

לרוטב

  • 2 עגבניות
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים
  • 6 שיני שום
  • 1/4 צרור כוסברה
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה
  1. המלוחייה: קוצצים את עלי המלוחייה במעבד מזון. קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר עם שמן עד השחמה.
  2. מוסיפים לבצל את ציר העוף ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המלוחייה ומערבבים.
  3. חורצים צלב בעגבנייה ומוסיפים לסיר עם המלוחייה.
  4. כותשים 3 שיני שום, מוסיפים לרוטב ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כרבע שעה.
  5. קוצצים את יתר שיני השום ומטגנים במחבת נפרדת עם שמן. מוסיפים למלוחייה.
  6. הרוטב: טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים מלבד המלח והשמן. מוסיפים שמן זית ומלח ומעבדים מעט. מגישים ליד המלוחייה.

עוף ממולא באורז וכבד

המרכיבים

  • 1 עוף שלם

למלית

  • 2 כוסות אורז
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית הל טחון
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כפית כמון
  • מלח, פלפל
  • 2-3 כוסות מים
  • 100 גרם כבד קצוץ ומטוגן
  • 100 גרם צנוברים מושחמים
  • חופן פטרוזיליה

לבישול העוף

  • 2 מקלות קינמון
  • 5 עלי דפנה
  • 1 כפית גרגרי פלפל שחור

להשחמה בתנור

  • שמן בתרסיס
  • פלפל שחור
  • בהרט

אופן ההכנה

  1. מחלקים את האורז, התבלינים והמים לשני סירים: בסיר אחד מבשלים את האורז חצי בישול בלבד למילוי העוף, ובסיר השני בישול מלא להגשה.
  2. מוסיפים לאורז שעבר חצי בישול את הצנוברים, הכבד והפטרוזיליה ומערבבים.
  3. ממלאים את העוף בתערובת וסוגרים עם קיסמי שיניים.
  4. שמים בסיר גדול מקלות קינמון, עלי דפנה וגרגרי פלפל שחור.
  5. מכניסים לסיר את העוף, מוסיפים מים לכיסוי העוף, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כשעה.
  6. מוציאים את העוף מהסיר ומעבירים לתבנית צלייה. מתבלים במעט שמן ופלפל שחור ובהרט. צולים עד השחמה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שמשחים, כרבע שעה.
  7. פורסים את העוף ומגישים עם האורז

עוגיות מעמול

המרכיבים

לבצק

  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 ק"ג קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית סוכר וניל
  • 1 כוס מים פושרים

למלית

  • 1 חב' תמרים מגולענים
  • 100 גרם אגוזים
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט

לקישוט

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל חומרי הבצק ומניחים בצד לחצי שעה.
  2. מערבבים בקערה/מעבד מזון כל מרכיבי המלית. מכינים כדורים קטנים.
  3. מכינים מהבצק כדורים גדולים מכדורי המלית, מכניסים לכל כדור בצק כדור קטן של מילוי וסוגרים. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שמזהיב, כ-20 דקות.
  5. מניחים למעמולים להתקרר ומפזרים מעל אבקת סוכר.

נמורה - עוגת סולת בסירופ

מתכון של מוסטפה מחרום

המרכיבים

  • 5 כוסות סולת
  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס שקדים רתוחים ומקולפים
  • 2 כוסות חמאה מזוקקת (סמנה)
  • 2 כוסות סוכר "טחון"
  • 2 ו-1/2 כוסות מים או יוגורט או חלב
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 2 כפיות טחינה

לסירופ

  • 1 כוס מים חמים
  • 1 ו-1/2 כוסות סוכר
  • מיץ סחוט מ-1/2 לימון

  • תבנית מרובעת באורך 35 ס"מ

אופן ההכנה

  1. מערבבים סולת, קמח ואבקת אפייה עם חמאה מומסת עד ליצירת בצק אחיד.
  2. ממיסים את הסוכר במים/יוגורט/חלב, מוסיפים לתערובת הבצק ולשים.
  3. מורחים את תחתית התבנית בטחינה, ושופכים את תערובת הבצק לתבנית.
  4. מסמנים את הבצק באמצעות סכין, מבלי לחתוך, לקוביות.
  5. במרכזה של כל אחת מהקוביות המסומנות מניחים שקד. מכניסים את המגש לתנור שחומם מראש ל-210 מעלות למשך 30 דקות.
  6. מכינים סירופ: מניחים את המים, הסוכר והלימון בסיר ומביאים לרתיחה.
  7. מוציאים את העוגה מהתנור ושופכים מעל את הסירופ בעודה חמה. מניחים בצד עד שהסירופ ייספג לגמרי לפני שחותכים לקוביות.