מלוחייה
המרכיבים
למלוחייה
- 1 ק"ג עלי מלוחייה
- 1 בצל
- 3 כפות שמן
- 1/2 ראש שום קלוף
- 1 לימון
- 1 עגבנייה בינונית שלמה
- מלח
- 1 ליטר ציר עוף
לרוטב
- 2 עגבניות
- 2 פלפלים ירוקים חריפים
- 6 שיני שום
- 1/4 צרור כוסברה
- 3 כפות שמן זית
- מלח
- המלוחייה: קוצצים את עלי המלוחייה במעבד מזון. קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר עם שמן עד השחמה.
- מוסיפים לבצל את ציר העוף ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המלוחייה ומערבבים.
- חורצים צלב בעגבנייה ומוסיפים לסיר עם המלוחייה.
- כותשים 3 שיני שום, מוסיפים לרוטב ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כרבע שעה.
- קוצצים את יתר שיני השום ומטגנים במחבת נפרדת עם שמן. מוסיפים למלוחייה.
- הרוטב: טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים מלבד המלח והשמן. מוסיפים שמן זית ומלח ומעבדים מעט. מגישים ליד המלוחייה.
עוף ממולא באורז וכבד
המרכיבים
- 1 עוף שלם
למלית
- 2 כוסות אורז
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית הל טחון
- 1 כפית בהרט
- 1 כפית כמון
- מלח, פלפל
- 2-3 כוסות מים
- 100 גרם כבד קצוץ ומטוגן
- 100 גרם צנוברים מושחמים
- חופן פטרוזיליה
לבישול העוף
- 2 מקלות קינמון
- 5 עלי דפנה
- 1 כפית גרגרי פלפל שחור
להשחמה בתנור
- שמן בתרסיס
- פלפל שחור
- בהרט
אופן ההכנה
- מחלקים את האורז, התבלינים והמים לשני סירים: בסיר אחד מבשלים את האורז חצי בישול בלבד למילוי העוף, ובסיר השני בישול מלא להגשה.
- מוסיפים לאורז שעבר חצי בישול את הצנוברים, הכבד והפטרוזיליה ומערבבים.
- ממלאים את העוף בתערובת וסוגרים עם קיסמי שיניים.
- שמים בסיר גדול מקלות קינמון, עלי דפנה וגרגרי פלפל שחור.
- מכניסים לסיר את העוף, מוסיפים מים לכיסוי העוף, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כשעה.
- מוציאים את העוף מהסיר ומעבירים לתבנית צלייה. מתבלים במעט שמן ופלפל שחור ובהרט. צולים עד השחמה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שמשחים, כרבע שעה.
- פורסים את העוף ומגישים עם האורז
עוגיות מעמול
המרכיבים
לבצק
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 ק"ג קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית סוכר וניל
- 1 כוס מים פושרים
למלית
- 1 חב' תמרים מגולענים
- 100 גרם אגוזים
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
לקישוט
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
- מערבבים את כל חומרי הבצק ומניחים בצד לחצי שעה.
- מערבבים בקערה/מעבד מזון כל מרכיבי המלית. מכינים כדורים קטנים.
- מכינים מהבצק כדורים גדולים מכדורי המלית, מכניסים לכל כדור בצק כדור קטן של מילוי וסוגרים. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שמזהיב, כ-20 דקות.
- מניחים למעמולים להתקרר ומפזרים מעל אבקת סוכר.
נמורה - עוגת סולת בסירופ
מתכון של מוסטפה מחרום
המרכיבים
- 5 כוסות סולת
- 1 כוס קמח
- 1 כוס שקדים רתוחים ומקולפים
- 2 כוסות חמאה מזוקקת (סמנה)
- 2 כוסות סוכר "טחון"
- 2 ו-1/2 כוסות מים או יוגורט או חלב
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 2 כפיות טחינה
לסירופ
- 1 כוס מים חמים
- 1 ו-1/2 כוסות סוכר
- מיץ סחוט מ-1/2 לימון
- תבנית מרובעת באורך 35 ס"מ
אופן ההכנה
- מערבבים סולת, קמח ואבקת אפייה עם חמאה מומסת עד ליצירת בצק אחיד.
- ממיסים את הסוכר במים/יוגורט/חלב, מוסיפים לתערובת הבצק ולשים.
- מורחים את תחתית התבנית בטחינה, ושופכים את תערובת הבצק לתבנית.
- מסמנים את הבצק באמצעות סכין, מבלי לחתוך, לקוביות.
- במרכזה של כל אחת מהקוביות המסומנות מניחים שקד. מכניסים את המגש לתנור שחומם מראש ל-210 מעלות למשך 30 דקות.
- מכינים סירופ: מניחים את המים, הסוכר והלימון בסיר ומביאים לרתיחה.
- מוציאים את העוגה מהתנור ושופכים מעל את הסירופ בעודה חמה. מניחים בצד עד שהסירופ ייספג לגמרי לפני שחותכים לקוביות.