סלט חיטה קר

מתכון של עומר מילר

המרכיבים

לסלט

  • 500 גרם חיטה מבושלת
  • 4 פלפלים אדומים וצהובים חתוכים לריבועים קטנים
  • 1 כוס טבעות בצל ירוק
  • 150 גרם חמוציות מושרות ביין לבן
  • 150 גרם אגוזי פקאן

לוינגרט

  • 8 כפות רוטב סויה כהה
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות דבש
  • 1/3 כוס שמן זית

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל מרכיבי הסלט.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את מרכיבי הרוטב ויוצקים על הסלט.
  3. מערבבים היטב ומגישים.

לחם בירה עם זיתים סורים וגבינת קשקבל

מתכון של עומר מילר

המרכיבים (לכיכר אחת בתבנית אינגליש קייק)

  • 500 גרם קמח תופח
  • 500 מ"ל בירה לבנה
  • 1/2 כף מלח
  • 1/2 כוס זיתים סורים מגולעים
  • 1/2 כוס גבינת קשקבל מגוררת

אופן ההכנה

  1. בקערה מערבבים קמח עם בירה ומלח לקבלת תערובת מעט נזלית. לא לערבב יותר מדי.
  2. מוסיפים את הגבינה והזיתים ומעברים לתבנית אינגליש קייק משומנת קלות. משהם כשעה.
  3. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך חמישים דקות עד לקבלת קרום שחום.

חמין חיטה בשקית קוקי

מתכון של עומר מילר

המרכיבים

1 ו-1/2 ק"ג צוואר בקר

2 בצלים

1/2 ראש שום

4 תפוחי אדמה בינוניים

1/2 1 כוסות חיטה שלמה

4-6 ביצים קשות

לתערובת התבלינים

2 כפות שמן זית

1 כפית בהרט

1 כפית פלפל שחור

מעט קינמון

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה חריפה

1 כפית כורכום

אופן ההכנה

  1. במחבת חורכים את הבשר בשמן זית. מטגנים באותה המחבת את הבצלים עד להשחמה. מעבירים את הבשר והבצל לשקית הקוקי. קולפים את תפוחי האדמה ומוסיפים גם כן.
  2. בקערת ערבוב מניחים את החיטה ומתבלים בתערובת התבלינים. מוסיפים כוס וחצי מים ומערבבים היטב.
  3. יוצקים את החיטה לשקית הקוקי. מוסיפים את הביצים. בתבנית אפייה מניחים את השקית ומחוררים אותה. מפעילים תנור ל 180 מעלות ומכניסים את התבית למשך שעה. אחרי שעה מנמיכים את החום ל-100 מעלות ואופים 8 שעות.

פילאף בורגול מנחם

מתכון של מיכל אנסקי

המרכיבים

  • שמן זית
  • 4 בצלים קצוצים
  • 3 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות
  • 1/4 צנצנת של עגבניות מרוסקות של mutti בזכוכית (150 גרם)
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כף זרעי כוסברה
  • 100 גרם דומדמניות
  • 400 גרם בורגול שטוף
  • גבינת ברינזה של המאירי, להגשה
  • בצל ירוק, להגשה

אופן ההכנה

  1. מטגנים בצל בשמן זית עד לריכוך. מוסיפים פלפלים ומטגנים.
  2. מוסיפים את רוטב העגבניות, סוכר, תבלינים ודומדמניות ומבשלים במשך 2 דקות.
  3. מוסיפים את הבורגול, 400 מ"ל מים ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים ומחכים לרתיחה.
  4. מכסים את הסיר במכסה, מורידים מהאש ומחכים 20 דקות.
  5. מאווררים את הבורגול עם מזלג, מוסיפים בצל ירוק קצוץ וברינזה ומגישים.