סלט עוף ואטריות שעועית

המרכיבים

  • 1/2 חבילה אטריות שעועית שקופות
  • 200 גרם חזה עוף או פרגית
  • 1 פלפלון צ'ילי
  • 5 עלי בזיליקום
  • 5 עלי נענע
  • 1 שן שום
  • 1 כף שמן שומשום
  • 2 כפות שמן זית בתרסיס
  • 1 לימון סחוט
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה
  1. משרים את האטריות במים פושרים למשך 15 דקות.
  2. מסננים את האטריות ומערבבים עם כף שמן שומשום.
  3. מטגנים את החזות במחבת עם שמן זית, 2 דקות מכל צד.
  4. מצננים את החזות וקוצצים לרצועות. קוצצים נענע, בזיליקום, שום וצ'ילי ומוסיפים לתערובת.
  5. מוסיפים מיץ לימון, מתבלים במלח, מערבבים היטב ומגישים.

עופיונים בלימונים כבושים עם אריסה

המרכיבים

  • 2 עופיונים במשקל 150 גרם כל אחד
  • 4 כפות שמן זית
  • מיץ לימון
  • 1 כף אריסה
  • 4 כפות לימונים כבושים
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח

אופן ההכנה
  1. מניחים את העופיונים בתבנית, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומפזרים מעל עלי רוזמרין.
  2. מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות למשך חצי שעה, עד שהעופיונים מבושלים.
  3. מערבבים לימונים כבושים עם אריסה ומיץ הלימון. מורחים את העופיונים מכל הצדדים ברוטב ומגישים.

עוף באננס

מתכון של לילך קפלן

המרכיבים
  • 2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 חזות עוף
  • 50 גרם חמאת בוטנים
  • 100 גרם שזיפים שחורים
  • חצי קופסא (400 גרם) נתחי אננס מסוננים
  • 1/4 כוס מנוזלי השימור של האננס
  • 50 גרם תרכיז מיץ תפוזים קפוא

אופן ההכנה

  1. חותכים את תפוחי האדמה. מרפדים תבנית עם נייר אפיה בפרוסות תפוחי אדמה וממליחים. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
  2. חותכים את חזה העוף לרצועות ומורחים אותן בחמאת בוטנים. מניחים את רצועות העוף על תפוחי האדמה, חותכים שזיפים לחצי ומפזרים מסביב לעוף שבתבנית יחד עם נתחי האננס.
  3. מערבבים בקערית את מיץ התפוזים ומיץ האננס, יוצקים את הרוטב על העוף והפירות שבתבנית.
  4. אופים כשעה, עד להשחמת העוף. הופכים פעם אחת במהלך האפייה.