קישואים ממולאים בבשר
המרכיבים
- 1/2 ק"ג בשר כבש חתוך לקוביות קטנות
- 1/2 ק"ג קישואים
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 3 שיני שום
- בהרט
- שמן לטיגון
- 4 כוסות ציר בשר או עוף או מים
- 7 כפות רסק עגבניות
- 1/2כוס צנוברים
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- חופן כוסברה קצוצה
- מלח
- פלפל שחור
- חותכים את הקישואים לאורך ומוציאים את התוכן. מטגנים את חצי הקישואים חצי טיגון ומניחים בצד.
- המלית: מטגנים את הבצל והשום, מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה ואת הצנוברים. מוספים את הבשר ומערבבים.
- מדללים רסק העגבניות בציר ויוצקים חצי ממנו לתבנית.
- ממלאים את הקישואים במלית, מסדרים בתבנית ויוצקים מעל את המחצית הנותרת שלהרוטב.
- מכסים את התבנית בנייר אלומיניום מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות ל-15 דקות.
- מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד כמה דקות עד השחמה.
כרעי עוף ממולאות
המרכיבים
4 כרעי עוף ללא עצמות (מבקשים מהקצב שיעשה זאת)
למרינדה
- מיץ מלימון
- 5 כפות חומץ
- 3 שיני שום כתוש
- 3 כפות שמן
- 3 כפות פפריקה מתוקה
- מלח
- פלפל שחור
- בהרט
- כמון
לאורז
- כוס אורז
- 3 כפות שמן
- מלח
- 1/2 כפית כורכום
- 2 כוסות מים
- חופן פטרוזיליה
- 100 גרם צנוברים
- ירקות שורש חתוכים
אופן ההכנה
- מערבבים את מרכיבי המרינדה בבלנדר מוט. משרים את הכרעיים במרינדה למשך שעה.
- משחימים את הצנוברים במחבת עם מעט שמן. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
- מטגנים את האורז בסיר כדקה, מוסיפים את התבלינים ואת המים ומביאים לרתיחה. מקטינים להבה למינימום, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15 דקות.
- מוסיפים לאורז את הצנוברים ואת הפטרוזיליה ומערבבים היטב. ממלאים את הכרעיים בתערובת וסוגרים את הקצוות בקיסמים.
- מסדרים את הכרעיים בתבנית, יוצקים מעל שמן זית, מוסיפים את הירקות הטריים ומכסים את התבנית בנייר אלומיניום. מכניסים לתנור שחומם לחום של 200 מעלות ל-50 דקות.
- מסירים את נייר האלומיניום ומחזירים את התבנית לתנור עד להשחמה.
קטאייף
המרכיבים
- 1 כוס קמח
- 1 כוס מים
- 1 כף שמרים
- קורט מלח
- 2 כפות סולת
- 1/4 חבילה חמאה
- 1 כף סוכר
לסירופ
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
2 כפות מיץ לימון
למילוי
- 100 גרם פקאן קצוץ
- 100 גרם אגוזי מלך קצוץ
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1 כפית קינמון
אופן ההכנה
- מערבבים את כל מרכיבי הבצק בקערה עד שנוצר בצק אחיד. מכסים במגבת מטבח ומתפיחים במשך שעה וחצי עד שעתיים.
- מערבבים את חומרי המלית.
- מניחים את כל מרכיבי הסירופ בסיר קטן ומביאים לרתיחה.
- מחממים מחבת מעט חמאה, יוצקים מעט בלילה למחבת ומטגנים מצד אחד. מוציאים ומניחים על צלחת. חוזרים על התהליך עם שאר הבלילה.
- מניחים עיגול בצק על משטח העבודה, מניחים מעט מלית במרכז וסוגרים לצורת חצי עגול. מהדקים את השוליים בעזרת האצבעות.
- מסדרים את הקטאייף בתבנית ושמים על כל אחד קובית חמאה קטנה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים עד להשחמה.
- מוצאים את הקטאייף וטובלים בסירופ החם.
פשטידת אורז
מתכון של עליזה גבאי
המרכיבים (ל-8 מנות)
- 2 כוסות אורז
- 1 כוס גרגרי חומוס מושרים ומבושלים
- 4 גזרים
- 4 בצלים
- שמן
- מלח
אופן ההכנה
- מבשלים את האורז עם מלח חצי בישול.
- מטגנים במחבת את הבצל עד הזהבה.
- מוסיפים את הגזרים ואת החומוס למחבת וסוגרים כדי שהגזר יתאדה ויתרכך.
- כשהגזר במחבת רך, מניחים נייר אפייה בסיר ומעליו מניחים שכבה של אורז ומעל שכבה של תערובת הגזר, הבצל והחומוס. ממשיכים כך עד שמסיימים (כ-2 שכבות אורז ו-3 שכבות של חומוס, גזר ובצל).
- מוסיפים מעל מעט שמן, מניחים מעל נייר סופג ומשאירים על הגז על אש קטנה כחצי שעה. בהגשה הופכים על צלחת.