אורז עם אטריות וזיתים

המרכיבים

  • 1 ו-1/2 כוסות אורז
  • 1/2 כוס אטריות דקות למרק
  • 2 כוסות מים
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן קנולה בתרסיס
  • 1/2 כוס זיתים מגולענים - ירוקים ושחורים

אופן ההכנה

  1. קוצצים את הזיתים. מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים בו את אטריות (הלא מבושלות) ואת הזיתים הקצוצים.
  2. מוסיפים לסיר את האורז, המים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  3. מקטינים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות.
  4. מכבים את האש וממתינים עשר דקות מבלי לפתוח את המכסה.

עוף בזיתים

המרכיבים

  • 4 כרעי עוף
  • 12 זיתי טאסוס מגולענים
  • 12 זיתי קלמטה מגולענים
  • 12 זיתים דפוקים מרים מגולענים
  • 12 זיתים ירוקים מגולענים
  • 12 שיני שום
  • 12 צלפים
  • 1/2 כוס שמן אבוקדו
  • 1 ענף רוזמרין
  • 1 כפית זרעי קימל

אופן ההכנה

  1. מסדרים את כל המרכיבים בתבנית צלייה.
  2. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך שעה. ב-20 הדקות האחרונות מכסים את התבנית בנייר אלומיניום כדי שהעוף לא ייצלה יותר מידי.

קרפצ'יו פילה בקר עם טפנד זיתים

המרכיבים

  • נתח פילה בקר במשקל 200 גרם, נקי משומן

לטפנד זיתים

  • 1/2 כוס זית קלמטה מגולענים
  • 1/2 כוס זית שחור טאסוס מגולענים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 שיני שום
  • 1 כף צלפים בחומץ
  • 3 פילטים של אנשובי משומר

אופן ההכנה

  1. הטפנד: טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים.
  2. הקרפצ'יו: עוטפים את נתח הבשר בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך כשעה
  3. מוציאים מהמקפיא ופורסים לפרוסות דקות ככל האפשר. מגישים עם טפנד זיתים.

עלי מנגולד ממולאים בבשר

מתכון של רחל וטורי

המרכיבים
  • 1/4 ק"ג בשר הודו טחון
  • צרור עלי מנגולד
  • 3 בצלים קטנים
  • 4 שיני שום קלופות
  • 1 פרוסת לחם
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ביצה
  • 1 לימון
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. שוטפים היטב את עלים המנגולד ומורידים מהם את הגזע הלבן. מביאים סיר עם מים ומעט מלח לרתיחה.
  2. חולטים את העלים הירוקים לדקה-שתיים במי המלח, מוציאים ומעבירים למסננת.
  3. קוצצים שני בצלים ושתי שיני שום ומעבירים לקערה. מרטיבים את פרוסת הלחם, סוחטים היטב וקוצצים. מוסיפים לקערה את הבשר, הבצל והשום הקצוצים, פרוסת הלחם, מלח, פלפל והביצה. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
  4. ממלאים את העלים: לוקחים חצי עלה, פורשים אותו על משטח העבודה, מניחים מעט מילוי בקצה ומגלגלים כמו שמגלגלים סיגרים. ממלאים כך את כל העלים.
  5. קוצצים את הבצל הנותר ואת שתי שיני שום ואת הגבעולים הלבנים של עלי המנגולד.
  6. מאדים קלות את הבצל והשום בסיר שטוח עם מעט שמן. מוסיפים את הגבעולים הלבנים הקצוצים, כוס מים רותחים, מלח, פלפל.
  7. כשהמים בסיר רותחים, מסדרים בסיר את העלים המגולגלים.מבשלים במשך חצי שעה.
  8. כעבור חצי שעה סוחטים פנימה מיץ מלימון שלם, מבשלים 10 דקות נוספות.