חזה ברווז אפוי בצ'אטני משמשים

המרכיבים

  • 2 חזות ברווז

צ'אטני משמש

  • 100 גרם משמשים מיובשים
  • 4 כפות חומץ בלסמי
  • 1 בקבוק יין אדום
  • 4 כפות רכז רימונים
  • 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
  • 1 כפית בצל קצוץ
  • 1/2 כפית גרגירי כוסברה
  • 2 מקלות קינמון
  • 4 כפות סילאן
  • מעט מלח ופלפל
  • 3 פלפלי שאטה יבשים

אופן ההכנה

  1. מניחים את כל מרכיבי הצ'אטני בסיר ומבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה לקבלת רוטב סמיך.
  2. מניחים את חזות הברווז בתבנית שרופדה בנייר אפייה, יוצקים עליהם את הצ'אטני ואופים בתנור שחומם ל-160 מעלות למשך כשעה.

שוק אווז מאודה

המרכיבים

  • 2 שוקי אווז נקיות

המרינדה

  • 1 כף ג'ינג'ר קצוץ
  • 2 כפות סילאן תמרים
  • 2 כפות בצל קצוץ
  • 1 פלפלון צ'ילי אדום קצוץ
  • 4 עלי דפנה
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס יין אדום
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

  1. מערבב את כל מרכיבי המרינדה ומעסים איתה את שוקי האווז.
  2. משרים את שוקי האווז במרינדה במשך 6 שעות במקרר.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות. ממלאים תבנית אפייה במים רותחים ומניחים מעליה רשת צלייה במרחק של כ-1 ס"מ.
  4. עוטפים היטב את שוקי האווז, כולל המרינדה, בנייר אלומיניום. מניחים על רשת הצלייה ומאדים כשעתיים.
  5. לפני ההגשה, פותחים את מעטפת נייר האלומיניום ומשחימים במשך כ-2 דקות מתחת לגריל, עד לקבלת צבע שחום.

תפוחי אדמה בשומן אווז

המרכיבים

  • 4 תפוחי אדמה
  • שומן אווז
  • 1/2 כפית קימל
  • 3 כפות חרדל
  • 1 כפית וואסבי
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  1. ממיסים את השומן במחבת. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות ומקפיצים אותם בשומן.
  2. מערבבים את החרדל והווסאבי.
  3. מתבלים את תפוחי האדמה בקימל, מלח ופלפל. ממשיכים לבשל עד שהם רכים.
  4. מורחים בצלחת את החרדל-ווסאבי, מניחים עליו את תפוחי האדמה ומגישים.

חזה ברווז ברוטב תפוזים

המרכיבים

  • 2 חזות ברווז
  • 3-4 בצלים קצוצים
  • 1 סלרי קצוץ
  • 2 גזרים קצוצים
  • 1 כרשה קצוצה
  • 1 שורש פטרוזליה קצוץ
  • 2 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • מלח
  • פלפל לבן

לרוטב

  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות קטשופ

אופן ההכנה

  1. במחבת כבדה מטגנים את חזות הברווז על הצד השומני עד להשחמה. הופכים ומטגנים קלות גם בצד השני. מוציאים ושומרים בצד.
  2. בלי לשפוך את השומן מוסיפים למחבת את כל הירקות הקצוצים ומטגנים קלות.
  3. מוסיפים את מיץ התפוזים וקליפת התפוז, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את החזות כשהשומן כלפי מעלה ומבשלים ללא מכסה כשעה.
  4. לאחר כשעה מוציאים את החזות ומסננים את מיצי הבישול לקערה. מוסיפים לקערה דבש וקטשופ מערבבים ומתקנים תיבול.
  5. מסדרים את החזות בתבנית אפייה, כשהשומן כלפי מעלה ושופכים מעל את הרוטב.
  6. מכסים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים כ-15 דקות, מסירים את הכיסוי אופים עוד כ-10 דקות.

  7. להגשה: פורסים את חזות הברווז למניפה, יוצקים מעל את הרוטב ומניחים מעל פרוסות תפוז.