חזה ברווז אפוי בצ'אטני משמשים
המרכיבים
- 2 חזות ברווז
צ'אטני משמש
- 100 גרם משמשים מיובשים
- 4 כפות חומץ בלסמי
- 1 בקבוק יין אדום
- 4 כפות רכז רימונים
- 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
- 1 כפית בצל קצוץ
- 1/2 כפית גרגירי כוסברה
- 2 מקלות קינמון
- 4 כפות סילאן
- מעט מלח ופלפל
- 3 פלפלי שאטה יבשים
אופן ההכנה
- מניחים את כל מרכיבי הצ'אטני בסיר ומבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה לקבלת רוטב סמיך.
- מניחים את חזות הברווז בתבנית שרופדה בנייר אפייה, יוצקים עליהם את הצ'אטני ואופים בתנור שחומם ל-160 מעלות למשך כשעה.
שוק אווז מאודה
המרכיבים
- 2 שוקי אווז נקיות
המרינדה
- 1 כף ג'ינג'ר קצוץ
- 2 כפות סילאן תמרים
- 2 כפות בצל קצוץ
- 1 פלפלון צ'ילי אדום קצוץ
- 4 עלי דפנה
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס יין אדום
- מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
- מערבב את כל מרכיבי המרינדה ומעסים איתה את שוקי האווז.
- משרים את שוקי האווז במרינדה במשך 6 שעות במקרר.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. ממלאים תבנית אפייה במים רותחים ומניחים מעליה רשת צלייה במרחק של כ-1 ס"מ.
- עוטפים היטב את שוקי האווז, כולל המרינדה, בנייר אלומיניום. מניחים על רשת הצלייה ומאדים כשעתיים.
- לפני ההגשה, פותחים את מעטפת נייר האלומיניום ומשחימים במשך כ-2 דקות מתחת לגריל, עד לקבלת צבע שחום.
תפוחי אדמה בשומן אווז
המרכיבים
- 4 תפוחי אדמה
- שומן אווז
- 1/2 כפית קימל
- 3 כפות חרדל
- 1 כפית וואסבי
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- ממיסים את השומן במחבת. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות ומקפיצים אותם בשומן.
- מערבבים את החרדל והווסאבי.
- מתבלים את תפוחי האדמה בקימל, מלח ופלפל. ממשיכים לבשל עד שהם רכים.
- מורחים בצלחת את החרדל-ווסאבי, מניחים עליו את תפוחי האדמה ומגישים.
חזה ברווז ברוטב תפוזים
המרכיבים
- 2 חזות ברווז
- 3-4 בצלים קצוצים
- 1 סלרי קצוץ
- 2 גזרים קצוצים
- 1 כרשה קצוצה
- 1 שורש פטרוזליה קצוץ
- 2 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי
- קליפה מגוררת מתפוז אחד
- מלח
- פלפל לבן
לרוטב
- 2 כפות דבש
- 2 כפות קטשופ
אופן ההכנה
- במחבת כבדה מטגנים את חזות הברווז על הצד השומני עד להשחמה. הופכים ומטגנים קלות גם בצד השני. מוציאים ושומרים בצד.
- בלי לשפוך את השומן מוסיפים למחבת את כל הירקות הקצוצים ומטגנים קלות.
- מוסיפים את מיץ התפוזים וקליפת התפוז, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את החזות כשהשומן כלפי מעלה ומבשלים ללא מכסה כשעה.
- לאחר כשעה מוציאים את החזות ומסננים את מיצי הבישול לקערה. מוסיפים לקערה דבש וקטשופ מערבבים ומתקנים תיבול.
- מסדרים את החזות בתבנית אפייה, כשהשומן כלפי מעלה ושופכים מעל את הרוטב.
-
מכסים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים כ-15 דקות, מסירים את הכיסוי אופים עוד כ-10 דקות.
-
להגשה: פורסים את חזות הברווז למניפה, יוצקים מעל את הרוטב ומניחים מעל פרוסות תפוז.