בגט במילוי חזה עוף אפוי עם ירקות

המרכיבים

  • 2 חזות עוף חתוכים לרצועות
  • 1/2 כוס זיתים ירוקים ושחורים מגולענים
  • מלח ופלפל
  • 1/2 כפית בהרט
  • בצל לבן חתוך לטבעות
  • 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
  • 1 פלפל ירוק חתוך לרצועות

הגשה

  • באגט טרי
  • מיונז / ממרח פסטו / סלט טורקי

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומכניסים לתוך שקית אפייה (קוקי). קושרים את השקית ומניחים בתוך תבנית קטנה. מוסיפים מעט מים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות לכחצי שעה.
  2. מוציאים ומצננים מעט. הגשה: מורחים באגט בממרח לפי הטעם, מוסיפים מתבשיל העוף וסוגרים

מנקיש – מאפה שמרים עם שמן זית וזעתר

המרכיבים

  • 1 ק"ג קמח
  • קורט מלח
  • קורט סוכר
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1 ו-1/2 כוסות מים פושרים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 ו-1/2 כוסות זעתר מעורב עם שומשום

אופן ההכנה
  1. מנפים את הקמח לתוך קערת ערבוב. מוסיפים שמרים, מלח, סוכר מערבבים.
  2. יוצרים גומה ולתוכה יוצקים את המים ומערבבים יחד עד שמתקבלת בצק אחיד.
  3. מכסים במגבת ומניחים בצד להתפחה של כשעה.
  4. יוצרים מהבצק כדורים, משטחים ולשים אותם לעיגולים.
  5. יוצרים שוליים לבצק ומהדקים בעזרת האצבעות.
  6. מערבבים את הזעתר עם השמן למילוי.
  7. מניחים בתבנית שרופדה בנייר אפייה וממלאים את עיגולי הבצק בתערובת השמן והזעתר.
  8. אופים בתנור בחום של 180 מעלות עד 20 דקות.

עוגיות קוקוס

המרכיבים

  • 1/2 כוס פתיתי קוקוס
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 ו-1/2 כוסות קמח
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • תמצית וניל

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה ביצה, סוכר ותמצית וניל.
  2. מוסיפים בהדרגה ותוך ערבוב את השמן, הקמח והקוקוס עד שנוצרת עיסה אחידה.
  3. יוצרים מהבצק עוגיות שטוחות או או כדורים. מסדרים את העוגיות בתבנית שרופדה בנייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.

קיש אגסים, רוקפור ואגוזים בתוך כיכר לחם

מתכון של ג'סיקה ישראלי

המרכיבים
  • ג'בטה

למלית

  • 30 גרם חמאה
  • 3 בצלים סגולים חתוכים לחתיכות קטנות
  • 1 קופסת שימורי אגסים, חתוכים לפרוסות
  • 2 ביצים
  • 1 חבילת שמנת מתוקה
  • מלח ופלפל שחור
  • 150 גרם גבינת רוקפור מגוררת
  • 50 גרם אגוזי פקאן קצוצים

אופן ההכנה

  1. חותכים את חלקה העליון של הג'בטה ומוציאים את החלק הרך מתוכה כך שדופנותיה ישמשו כבסיס למילוי. ומניחים על תבנית שרופדה בנייר אפייה.
  2. מחממים חמאה במחבת, ומטגנים את הבצלים עד לריכוך.
  3. מסדרים את הבצלים המטוגנים בתוך הלחם המרוקן, מסדרים למעלה שכבה של אגסים.
  4. מערבבים את הביצים והשמנת, מתבלים לפי הטעם ויוצקים את הבלילה לג'בטה. מפזרים את הרוקפור על הקיש ומעל מפזרים את אגוזי המלך. אופים 35 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד להזהבה והתייצבות הבלילה.