מרק ברוקולי עם רצועות חזה עוף

המרכיבים

  • 500 גרם ברוקולי טרי
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1 ו-1/2 כוסות ציר עוף או ירקות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 חזות עוף
  • מעט שמן זית לטיגון העוף
  • לימון חצוי

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד השחמה קלה.
  2. חותכים את הברוקולי לחתיכות בינוניות. יוצקים לסיר את הציר ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את הברוקולי החתוך ומבשלים עד שהוא מתרכך, כ-10 דקות.
  4. חותכים את העוף לרצועות, מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים אותן עד השחמה. מתבלים את המרק במלח ופלפל וטוחנים את המרק עם בלנדר מוט בתוך הסיר.
  5. מגישים את המרק עם רצועות חזה עוף מטוגנות וסוחטים עליו לימון לפני ההגשה.

סלט שקדים ירוקים ועשבי תיבול

המרכיבים

  • 2 כוסות שקדים ירוקים
  • חופן עלי נענע
  • חופן עלי בזיליקום
  • חופן עלי כוסברה
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1 ראש שומר חתוך לרצועות
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. שוטפים את השקדים וחותכים אותם לרבעים. מניחים בקערה.
  2. קוצצים את עשבי התיבול ומוסיפים לקערה.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

דג ממולא בירקות, אפוי בתנור

המרכיבים

  • 1 מושט בגודל בינוני
  • קמח
  • 2 עגבניות פרוסות
  • 1 בצל חתוך לרצועות
  • 1 לימון חתוך לעיגולים
  • 1 גמבה חתוכה לרצועות
  • 5 שיני שום קלופות
  • 2 ענפי רוזמרין
  • מלח
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית בהראט
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • 2 כפות עמבה
  • 3 עלי דפנה
  • 4 כפות שמן אבוקדו

אופן ההכנה

  1. מפזרים קמח על הדג, משפשפים כדי לנקות ולאחר מכן שוטפים במים זורמים.
  2. מניחים מלבן גדול של נייר אלומיניום על תבנית אפייה ומעל מניחים את הדג. מתבלים את הדג בתבלינים.
  3. חותכים 5 חריצים בדג ומכניסים לתוכם את שיני השום. ממלאים את הדג בחלק מהירקות ומפזרים מסביב את השאר. יוצקים מעל את השמן. מרימים את שולי יריעת נייר האולימיניום ומקפילם כך שנוצרת חבילה אטומה שבתוכה הדג.
  4. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-40 דקות

מחלוטה - תבשיל חיטה

המרכיבים

  • 2 כוסות חיטה מלאה
  • 3 כפות שמן אבוקדו
  • 1 כרשה חתוכה לטבעות
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כפית בהרט
  • 1 כפית כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 ו-1/2 כוסות ציר ירקות
  • 3 אגוזי ברזיל
  • 1/2 כוס צנוברים
  • 1/2 כוס גרעיני דלעת לא קלויים
  • 2 גביעי יוגורט עזים
  • 1/2 כוס שמיר קצוץ
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  1. שוטפים את החיטה במסננת מתחת למים זורמים. מעבירים לקערה, מכסים בכמות גדולה של מים ומשרים אותה למשך לילה.
  2. לאחר ההשרייה מעבירים למסננת, שוטפים ומניחים מעל קערה לניקוז הנוזלים.
  3. מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הכרשה, 2 שיני שום והחיטה ומערבבים כמה שניות. מתבלים במלח, פלפל, כורכום ובהרט ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים לסיר את ציר הירקות ומבאים לרתיחה. מקטינים להבה ומכסים את הסיר. מבשלים כחצי שעה עד 40 דקות.
  5. מחממים מחבת יבשה וקולים בה את גרעיני הדלעת, אגוזי הברזיל והצנוברים תוך ניעור מתמיד של המחבת. מסירים מהאש ומעבירים לקערה. מערבבים את היוגורט עם השמיר ו-2 שיני השום הנותרות.
  6. הופכים את תוכן הסיר על צלחת רחבה, מפזרים מעל פטרוזילה, גרעינים ושקדים ומגישים עם היוגורט ליד.

טופו מוקפץ עם ירקות ואגוזי מלך

מתכון של רינה לוי

המרכיבים
  • 200 גרם טופו
  • 1 קישוא קטן חתוך לרצועות
  • 1 גזר קטן חתוך לרצועות
  • 1/4 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
  • רצועות סלרי / כרוב / כרובית/ ברוקולי
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי חתוך לרצועות
  • 3-4 שיני שום קצוצות
  • מעט רוטב סויה
  • מעט שמן לטיגון

להגשה

  • אורז מלא מבושל

אופן ההכנה

  1. חותכים את הטופו לרצועות בגודל 1X2 ס"מ יוצרים תערובת ממחצית מכמות השום הג'ינג'ר ורוטב הסויה ומשרים בה את הטופו לכמה דקות (אם יש זמן אפשר להכין מספר שעות קודם).
  2. מסננים את הטופו מהנוזלים (שומרים אותם בצד) ומטגנים כדקה עד להשחמה קלה במחבת.
  3. מוציאים את הטופו ומניחים בצד, מוסיפים למחבת את הירקות ואת מחצית הכמות שנותרה מתערובת השום הג'ינג'ר ורוטב הסויה. מקפיצים מספר דקות ומחזירים למחבת את הטופו ואגוזי המלך.
  4. מגישים על אורז חום. ניתן לקשט בבצל ירוק קצוץ / כוסברה קצוצה.