סשימי פלמידה לבנה על סלק צלוי ומלבי מרווה

מתכון של עומר מילר

המרכיבים

  • 1/2 ק"ג פלמידה לבנה ללא עור ועצמות
  • 3 סלקים קטנים
  • 3 ענפי בצל ירוק
  • צרור קטן של כוסברה
  • שמן זית
  • 1 לימון טרי
  • מלבי מרווה ודבש
  • 1/2 ליטר שמנת
  • 1/2 ליטר חלב
  • 5 עלי מרווה
  • 100 גרם סוכר
  • 45 גרם קורנפלור
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 50 גרם דבש
  • 1 כוס יוגורט עזים

אופן ההכנה

  1. המלבי: מביאים לרתיחה שמנת, חלב, סוכר, דבש, לימון ומרווה. מניחים בצד למשך שעה.
  2. מערבבים בקערה קורנפלור עם מעט חלב. מביאים לרתיחה נוספת. מערבבים עד סמיכות ומעבירים למקרר. כשקר לחלוטין מערבבים עם היוגורט.
  3. הסלק: עוטפים ברדיד אלומיניום את הסלקים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך שעה. קולפים את הסלקים, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור.
  4. הדג: פורסים את הדג לפרוסות יפות של סשימי.
  5. הגשה: מסדרים על צלחת את קרם המלבי, מרווה ודבש. עליו את הסלקים הצלויים, פרוסות הדג, הבצל הירוק ועלי הכוסברה. מתבלים במלח, פלפל שחור, שמן זית ומיץ לימון.

מיקס דגים מטוגנים עם איולי סחוג

מתכון של עומר מילר

המרכיבים
  • 20 דגי ים קטנים - מיקס (או ברבוניות)
  • שמן לטיגון

לציפוי

  • 100 גרם קמח לבן
  • 100 גרם סולת
  • 30 גרם קמח תירס
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית כורכום
  • קורט פלפל שאטה גרוס
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור

לאיולי

  • 5 חלמונים
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 1 ו-1/2כפות חומץ יין לבן
  • 4 שיני שום
  • 250 מ"ל שמן קנולה
  • 250 מ"ל שמן זית
  • צרור כוסברה

אופן ההכנה

  1. הברבוניות: מחממים שמן לטיגון עמוק. מערבבים את כל מרכיבי הציפוי בצלחת עמוקה.
  2. מצפים את הדגים בתערובת ומנערים. מטגנים את הדגים בשמן החם עד שהם פריכים.
  3. האיולי: מכניסים למעבד מזון את מצרכי האיולי פרט לשמן ומעבדים. מזליפים באיטיות את השמן ליצירת אמולסיה. מגישים לצד הדגים המטוגנים.

פילה מוסר ביין לבן ועגבניות שרי

מתכון של עומר מילר

המרכיבים

  • 4 נתחי פילה מוסר ים במשקל 200 גרם כל אחד, ללא עור ועצמות
  • 2 כוסות עגבניות שרי אדומות
  • 6 עגבניות תמר
  • 10 שיני שום
  • 3 עלי מרווה
  • 5 גבעולי בצל ירוק
  • 1 פלפל ירוק
  • 10 עלי בזיליקום
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 1 כוס לבנה כבשים

אופן ההכנה

  1. חותכים גס את כל הירקות מלבד עגבניות השרי.
  2. במחבת עם שמן זית מאדים בעדינות שום, פלפל חריף ועלי מרווה. מוסיפים את העגבניות ומגבירים את האש למקסימום. מכסים ל-3 דקות.
  3. מתבלים את הדגים ומוסיפים למחבת. יוצקים את היין הלבן ומאדים. מוסיפים בצל ירוק, בזיליקום ומאדים כ-5 דקות.
  4. בצלחת הגשה מורחים לבנה כבשים ויוצקים מעל את כל תכולת המחבת.

בלאדי מרי - קוקטייל וודקה ומיץ עגבניות

מתכון של מיכל אנסקי

המרכיבים

  • 1 כף שורש חזרת לבנה מגורר
  • 120 מ"ל וודקה
  • 240 מ"ל מיץ עגבניות
  • מיץ מ-1 לימון סחוט
  • כמה טיפות של רוטב וורצ'סטר
  • כמה טיפות של רוטב טבסקו
  • מלח, פלפל

להגשה

  • מקלות סלרי
  • פלחי לימון
  • קוביות קרח

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל המרכיבים, כולל הקרח בבלנדר מוט.
  2. מוזגים ל-2 כוסות היי בול עם קוביות קרח בתוכן. מקשטים במקל סלרי ובפלח לימון.