לבן מטבוח - אורז מתובל עם יוגורט מבושל

המרכיבים

ללבן

  • 1 ליטר יוגורט 4% שומן
  • 1 ביצה
  • 3 כוסות ציר ירקות
  • 100 גרם צנוברים מושחמים
  • חופן נענע טרייה קצוצה
  • מלח
  • 3 שיני שום קצוץ דק

לאורז

  • 2 כוסות אורז
  • 2 כפות שמן אבוקדו
  • 4 כוסות מים
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כוכב אניס
  • 1 מקל קינמון
  • 2 עלי דפנה
  • 1/2 כפית הל טחון
  • כמון
  • בהרט
  • פטרוזיליה

אופן ההכנה

  1. האורז: מחממים שמן אבוקדו בסיר, מוסיפים את האורז והתבלינים ומערבבים כדקה על להבה קטנה.
  2. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה מקטינים להבה ומכסים.מבשלים במשך 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה.
  3. הלבן: משחימים את הצנוברים במעט שמן ואחריהם את השום.
  4. טורפים את היוגורט והביצה ומסננים לתוך סיר. מבשלים על אש גבוהה תוך ערבוב מתמיד.
  5. כשהתערובת מתחילה לרתוח מנמיכים את האש ומוסיפים לסיר את השום ואת הצנוברים. מוסיפים קצת מלח לפי הטעם ומערבבים. מרתיחים שוב ולקראת הסוף מוסיפים את הנענע. מורידים מהאש ומצננים.
  6. הגשה: מגישים את הלבן המבושל על האורז או בנפרד. מפזרים את הפטרוזיליה על האורז.

ערייס - פיתות קלויות עם בשר טחון

המרכיבים (למנה אחת)

  • 1 פיתה
  • 100 גרם בשר כבש טחון
  • צנוברים
  • חופן פטרוזיליה
  • חופן כוסברה
  • כמון
  • בהרט
  • מלח
  • פלפל לבן או שחור
  • שמן זית
  • 1/2 כפית סחוג

אופן ההכנה

  1. מחממים מחבת גריל.
  2. חוצים את הפיתה לרוחב כך שמתקבלים שני עיגולים גדולים.
  3. מטפטפים קצת שמן זית על הפיתה. מערבבים את הבשר עם כל המרכיבים ומהדקים שכבה דקה על הפיתה.
  4. מטפטפים עוד קצת שמן על הבשר. צולים על המחבת עד שהבשר מבושל והפיתה מקבלת צבע שחום.

כדורי מלון עם פקאן סיני וסילאן

המרכיבים

  • 1 מלון בשל
  • פתיתי קוקוס
  • סילאן
  • עלי נענע
  • פקאנים מסוכרים

אופן ההכנה

  1. יוצרים כדורים מהמלון בעזרת כף פריזיאן. מניחים את הכדורים בקערה, מטפטפים עליהם סילאן ומפזרים קוקוס.
  2. קוצצים את הפקאנים ואת הנענע ומפזרים מעל.

שייק בריאות ירוק

מתכון של טליה לוין

המרכיבים
  • 1 כפית זרעי צ'יה – מושרים במים
  • 1/4 כוס מים
  • 1 בננה בשלה (אפשר גם קפואה)
  • 1/2 כוס פירות העונה
  • חופן עלים ירוקים (מנגלד, נענע, תרד)
  • 1 כף גוג'י
  • 1 כפית מכל אחד: פולן, פולי קקאו, מאקה, אבקת חרובים
  • 1/2 כפית ספירולינה
  • 1/2 מקל וניל חצוי לאורך - התוך בלבד
  • חופן שקדים (מושרים וקלופים) או קשיו
  • 1 כף שמן קוקוס מכבישה קרה, מומס
  • 6-4 קוביות קרח

אופן ההכנה

  1. מניחים את כל המרכיבים מלבד הקרח בבלנדר.
  2. טוחנים כדקה עד שהשייק חלק.
  3. מוסיפים את הקרח וממשיכים לטחון עד שהוא נגרס לחלוטין. מוזגים לכוס זכוכית גדולה ומגישים עם כפית ארוכה.