לבן מטבוח - אורז מתובל עם יוגורט מבושל
המרכיבים
ללבן
- 1 ליטר יוגורט 4% שומן
- 1 ביצה
- 3 כוסות ציר ירקות
- 100 גרם צנוברים מושחמים
- חופן נענע טרייה קצוצה
- מלח
- 3 שיני שום קצוץ דק
לאורז
- 2 כוסות אורז
- 2 כפות שמן אבוקדו
- 4 כוסות מים
- מלח
- פלפל לבן
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כוכב אניס
- 1 מקל קינמון
- 2 עלי דפנה
- 1/2 כפית הל טחון
- כמון
- בהרט
- פטרוזיליה
אופן ההכנה
- האורז: מחממים שמן אבוקדו בסיר, מוסיפים את האורז והתבלינים ומערבבים כדקה על להבה קטנה.
- מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה מקטינים להבה ומכסים.מבשלים במשך 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה.
- הלבן: משחימים את הצנוברים במעט שמן ואחריהם את השום.
- טורפים את היוגורט והביצה ומסננים לתוך סיר. מבשלים על אש גבוהה תוך ערבוב מתמיד.
- כשהתערובת מתחילה לרתוח מנמיכים את האש ומוסיפים לסיר את השום ואת הצנוברים. מוסיפים קצת מלח לפי הטעם ומערבבים. מרתיחים שוב ולקראת הסוף מוסיפים את הנענע. מורידים מהאש ומצננים.
- הגשה: מגישים את הלבן המבושל על האורז או בנפרד. מפזרים את הפטרוזיליה על האורז.
ערייס - פיתות קלויות עם בשר טחון
המרכיבים (למנה אחת)
- 1 פיתה
- 100 גרם בשר כבש טחון
- צנוברים
- חופן פטרוזיליה
- חופן כוסברה
- כמון
- בהרט
- מלח
- פלפל לבן או שחור
- שמן זית
- 1/2 כפית סחוג
אופן ההכנה
- מחממים מחבת גריל.
- חוצים את הפיתה לרוחב כך שמתקבלים שני עיגולים גדולים.
- מטפטפים קצת שמן זית על הפיתה. מערבבים את הבשר עם כל המרכיבים ומהדקים שכבה דקה על הפיתה.
- מטפטפים עוד קצת שמן על הבשר. צולים על המחבת עד שהבשר מבושל והפיתה מקבלת צבע שחום.
כדורי מלון עם פקאן סיני וסילאן
המרכיבים
- 1 מלון בשל
- פתיתי קוקוס
- סילאן
- עלי נענע
- פקאנים מסוכרים
אופן ההכנה
- יוצרים כדורים מהמלון בעזרת כף פריזיאן. מניחים את הכדורים בקערה, מטפטפים עליהם סילאן ומפזרים קוקוס.
- קוצצים את הפקאנים ואת הנענע ומפזרים מעל.
שייק בריאות ירוק
מתכון של טליה לוין
המרכיבים- 1 כפית זרעי צ'יה – מושרים במים
- 1/4 כוס מים
- 1 בננה בשלה (אפשר גם קפואה)
- 1/2 כוס פירות העונה
- חופן עלים ירוקים (מנגלד, נענע, תרד)
- 1 כף גוג'י
- 1 כפית מכל אחד: פולן, פולי קקאו, מאקה, אבקת חרובים
- 1/2 כפית ספירולינה
- 1/2 מקל וניל חצוי לאורך - התוך בלבד
- חופן שקדים (מושרים וקלופים) או קשיו
- 1 כף שמן קוקוס מכבישה קרה, מומס
- 6-4 קוביות קרח
אופן ההכנה
- מניחים את כל המרכיבים מלבד הקרח בבלנדר.
- טוחנים כדקה עד שהשייק חלק.
- מוסיפים את הקרח וממשיכים לטחון עד שהוא נגרס לחלוטין. מוזגים לכוס זכוכית גדולה ומגישים עם כפית ארוכה.