איקרה

המרכיבים

  • 400 גרם ביצי דגים (אינטיאס או בורי), מנוקות מהקרום החיצוני
  • 2 בצלים לבנים בינוניים
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 2 ליטר שמן צמחי
  • מיץ לימון

אופן ההכנה

  1. מניחים את ביצי הדגים, המלח והבצל בקערת מעבד מזון.
  2. מעבדים לעיסה חלקה ומזלפים בהדרגה את השמן עד קבלת ממרח במרקם של מיונז.
  3. מוסיפים מעט מיץ לימון ומתקנים תיבול אם צריך.

סלט תפוחי אדמה בלימון

המרכיבים

  • 4 תפוחי אדמה
  • מיץ סחוט מ-2 לימונים
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 2 כפות סלרי קצוץ
  • 2 כפות שמן אבוקדו
  • 2 כפות עלי זעתר טרי מטוגן
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה כשעה על אש קטנה, עד שהם רכים. מצננים, קולפים ומועכים בעזרת מזלג לפירה גס.
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים לתפוחי האדמה, מערבבים ומגישים.

סלט עגבניות טריות וצלויות

המרכיבים

  • 10 עגבניות שרי תמר
  • 10 עגבניות שרי צהובות
  • 10 עגבניות שרי מיובשות
  • 10 עגבניות מיובשות
  • 10 עגבניות שרי רגילות
  • 1 כף מיץ לימון
  • 4 כפות שמן אבוקדו
  • 1 כף נענע מיובשת
  • 1 כף זעתר מיובש
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  1. חוצים את עשרת עגבניות השרי הרגילות ומניחים בתבנית שרופדה בנייר אפייה. צולים במשך 10 דקות בתנור שחום לחום המקסימלי. מוציאים, מצננים ומניחים בקערה.
  2. חוצים את שאר העגבניות ומוסיפים לקערה.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומגישים.

אנשובי עם בצל וטבסקו

המרכיבים

  • 1 קופסת אנשובי משומר
  • 2 כפות בצל אדום קצוץ
  • מיץ מלימון אחד
  • כמה טיפות טבסקו
  • מלפפון טרי

אופן ההכנה

  1. מסננים את האנשובי מהשמן. מערבבים את הבצל, מיץ הלימון והטבסקו.
  2. מוסיפים את האנשובי המסונן ומערבבים בעדינות. פ
  3. ורסים את המלפפונים לאורך לפרוסות רחבות ומסדרים על צלחת. מסדרים על הפרוסות את האנשובי ומגישים.

לביבות שקדים רוטב יוגורט

מתכון של אלישבע מזיא

המרכיבים
  • 250-300 גרם שקדים טחונים
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 גזר גדול, מגורר בפומפייה גסה
  • 1 גבעולי סלרי קצוצים דק
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית מלח
  • ביצה
  • 1/2 כוס קמח מלא
  • פלפל שחור

לרוטב

  • צרור בצל ירוק
  • צרור עירית
  • צרור נענע
  • 2 שיני שום כתושות
  • יוגורט עזים

אופן ההכנה

  1. מערבבים היטב את כל מרכיבי הלביבות בקערה.
  2. יוצרים לביבות שטוחות, ומטגנים במעט שמן עד השחמה. מוציאים ומניחים על צלחת שרופדה בנייר סופג.
  3. הרוטב: קוצצים את עשבי התיבול, מערבבים עם השום הכתוש והיוגורט ומגישים לצד הלביבות.