קציצות פילה בקר עם אורז ותרד

המרכיבים (2 מנות)

  • 200 גרם קצוות פילה
  • 1/2 כוס אורז מבושל
  • 1/2 כוס תרד חלוט
  • 4 כפות שמן אבוקדו
  • 1 ביצה
  • 1 מיץ מלימון
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה
  1. קוצצים ביד או טוחנים את הבשר ומניחים בקערה.
  2. קוצצים את התרד ומוסיפים לקערה יחד עם האורז המבושל.
  3. מוסיפים ביצה, מיץ לימון, כף שמן אבוקדו, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  4. יוצרים מהתערובת קציצות ומטגנים במחבת עם שמן האבוקדו הנותר, 2 דקות מכל צד.

רוסטביף מפילה בקר

המרכיבים

  • נתח פילה נקי במשקל 500 גרם
  • 1 כף סילאן
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 ענף רוזמרין
  • 1 ענף טימין
  • 3 שיני שום כתושות
  • 3 כפות חרדל דיז'ון

אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מחממים שמן זית במחבת, מניחים בה את הפילה וצורבים אותו מכל הצדדים עד השחמה.
  3. מעבירים את הנתח לתבנית שרופדה בנייר אפייה ומורחים עליו חרדל וסילאן. מפזרים מלח, פלפל, שום, עלי רוזמרין ועלי טימין.
  4. מכניסים את התבנית לתנור וצולים במשך 20 דקות.
  5. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לנתח להתקרר מעט. חותכים לנתחים עבים או לפרוסות דקות ומגישים.

תבשיל בקר הודי בסגנון אנדהבד

מתכון של אניטה צריקר

המרכיבים
  • 1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות גדולות
  • 4 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 1 צרור כוסברה קצוצה
  • 2 פלפלים חריפים חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים ל-4 עד 6 חתיכות
  • 4 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 1 כפית זנגביל טחון
  • 1כפית שטוחה כורכום
  • 2 כפיות תערובת מאסלה לבשר (ניתן למצוא בחנויות תבלינים הודיות)
  • 1 קופסה קטנה רסק עגבניות
  • 8 כפות שמן
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

  1. מחממים בסיר את השמן ומטגנים בו את קוביות הבשר.
  2. לאחר מספר דקות מוציאים ומניחים את קוביות הבשר בצד. באותו הסיר מטגנים את הבצל והשום.
  3. לאחר ההזהבה של הבצל מוסיפים את התבלינים היבשים, העגבניות, הפלפלים והכוסברה. נותנים להם להתבשל כ-6-7 דקות תוך שדואגים שתחתית הסיר לא תישרף.
  4. מוסיפים את חתיכות הבשר, תפוחי האדמה, ורסק העגבניות.
  5. מוסיפים מלח לפי הטעם ומעט מאד מים כדי שהבשר לא ידבק לתחתית.
  6. מבשלים עד שהבשר רך וטעים. מומלץ להגיש עם אורז צהוב או ליד חלה של שבת.