קציצות פילה בקר עם אורז ותרד
המרכיבים (2 מנות)
- 200 גרם קצוות פילה
- 1/2 כוס אורז מבושל
- 1/2 כוס תרד חלוט
- 4 כפות שמן אבוקדו
- 1 ביצה
- 1 מיץ מלימון
- מלח ופלפל
- קוצצים ביד או טוחנים את הבשר ומניחים בקערה.
- קוצצים את התרד ומוסיפים לקערה יחד עם האורז המבושל.
- מוסיפים ביצה, מיץ לימון, כף שמן אבוקדו, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
- יוצרים מהתערובת קציצות ומטגנים במחבת עם שמן האבוקדו הנותר, 2 דקות מכל צד.
רוסטביף מפילה בקר
המרכיבים
- נתח פילה נקי במשקל 500 גרם
- 1 כף סילאן
- 4 כפות שמן זית
- 1 ענף רוזמרין
- 1 ענף טימין
- 3 שיני שום כתושות
- 3 כפות חרדל דיז'ון
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מחממים שמן זית במחבת, מניחים בה את הפילה וצורבים אותו מכל הצדדים עד השחמה.
- מעבירים את הנתח לתבנית שרופדה בנייר אפייה ומורחים עליו חרדל וסילאן. מפזרים מלח, פלפל, שום, עלי רוזמרין ועלי טימין.
- מכניסים את התבנית לתנור וצולים במשך 20 דקות.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לנתח להתקרר מעט. חותכים לנתחים עבים או לפרוסות דקות ומגישים.
תבשיל בקר הודי בסגנון אנדהבד
מתכון של אניטה צריקר
המרכיבים- 1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות גדולות
- 4 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
- 4 שיני שום פרוסות
- 1 צרור כוסברה קצוצה
- 2 פלפלים חריפים חתוכים לקוביות קטנות
- 2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים ל-4 עד 6 חתיכות
- 4 עגבניות חתוכות לקוביות
- 1 כפית זנגביל טחון
- 1כפית שטוחה כורכום
- 2 כפיות תערובת מאסלה לבשר (ניתן למצוא בחנויות תבלינים הודיות)
- 1 קופסה קטנה רסק עגבניות
- 8 כפות שמן
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
- מחממים בסיר את השמן ומטגנים בו את קוביות הבשר.
- לאחר מספר דקות מוציאים ומניחים את קוביות הבשר בצד. באותו הסיר מטגנים את הבצל והשום.
- לאחר ההזהבה של הבצל מוסיפים את התבלינים היבשים, העגבניות, הפלפלים והכוסברה. נותנים להם להתבשל כ-6-7 דקות תוך שדואגים שתחתית הסיר לא תישרף.
- מוסיפים את חתיכות הבשר, תפוחי האדמה, ורסק העגבניות.
- מוסיפים מלח לפי הטעם ומעט מאד מים כדי שהבשר לא ידבק לתחתית.
- מבשלים עד שהבשר רך וטעים. מומלץ להגיש עם אורז צהוב או ליד חלה של שבת.