אצבעות שניצל, טבעות בצל ותפוחי אדמה מטוגנים

כדורי תמרים

מקלות בצק עם קינמון וסוכר

עוגיות בצורת דובי

תפוח עץ בקרמל אדום

אצבעות שניצל, טבעות בצל ותפוחי אדמה מטוגנים

המרכיבים

  • 1/2 ק"ג חזה עוף
  • 1 תפוח אדמה
  • 1 בצל גדול
  • 1 ביצה
  • מלח
  • פלפל
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 3 כפיות שומשום
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה

  1. חותכים את חזה העוף לרצועות ארוכות, את הבצל לטבעות ואת תפוח האדמה לפלחים.
  2. מערבבים את הביצה עם מלח ופלפל ומניחים בצלחת עמוקה ושטוחה.
  3. מניחים את פירורי הלחם והשומשום בצלחת אחרת ומערבבים.
  4. טובלים תפוחי האדמה, הבצל וחזה העוף בביצה ואחר כף בפירורי לחם.
  5. מחממים שמן חצי עמוק במחבת ומטגנים בו את תפוחי האדמה, הבצל וחזה העוף.

כדורי תמרים

המרכיבים

  • 1/2 ק"ג תמרים בוואקום
  • 2 כפיות שמן
  • 1 חבילת פתי בר
  • 1/2 כוס פתיתי קוקוס
  • 1/2 כוס בוטנים קלופים וקצוצים גס
  • 1/2 כוס סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה

  1. שמים את התמרים בקערה, מוסיפים את השמן ומערבבים לתערובת אחידה.
  2. מרסקים במעבד מזון את הפתי בר לפירורים, מוסיפים לקערה עם התמרים ומערבבים.
  3. מגלגלים את הכדורים: בקוקוס / בוטנים / סוכריות צבעוניות ומסדרים במנג'טים.

מקלות בצק עם קינמון וסוכר

המרכיבים

  • 1/4 חבילת בצק עלים קפוא
  • 1/2 כוס קינמון
  • 1 ביצה
  • 1 כוס סוכר חום

אופן ההכנה

  1. פורסים את הבצק ומרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
  2. טורפים את הביצה, מורחים על הבצק ומפזרים את הקינמון והסוכר בצורה אחידה.
  3. חותכים את הבצק לאצבעות ברוחב 2 ס"מ.מסובבים את אצבעות הבצק בתנועה של סחיטה.
  4. מרפדים מגש בנייר אפייה ומסדרים עליו את מקלות הבצק.
  5. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות בין 10 ל-12 דקות עד להשחמה.

עוגיות בצורת דובי

המרכיבים

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 ו-1/2 כוסות קמח
  • 1 ביצה
  • 1 כף אבקת קקאו

אופן ההכנה
  1. מכניסים לקערה את החמאה, מוסיפים סוכר ומערבבים היטב. מוסיפים ביצה ומערבבים שוב. מוסיפים את הקמח ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
  2. לוקחים שליש מכמות הבצק ומוסיפים לו את אבקת הקקאו. לשים עד לקבלת בצק חום.
  3. מרדדים חלק מהבצק הלבן וקורצים עיגול גדול. מרדדים חתיכה מהבצק החום וקורצים עיגול קטן. לוקחים עיגול גדול לבן ומניחים על נייר אפייה.
  4. ליצירת האוזניים חוצים את העיגול החום לשניים ומצמידים לחלק העליון של העיגול הלבן עם מרווח קטן ביניהם. מכדררים שלושה עגולים חומים שניים קטנים ואחד טיפה יותר גדול ומשטחים לפיתות קטנות.
  5. מניחים את שני העיגולים הקטנים מעל העגול הלבן (אלה העיניים), ומניחים את העיגול השלישי במרכז העיגול הלבן (זהו האף). ממשיכים באותו האופן עם כל הבצק. ניתן "להדביק" את האף והעיניים עם מעט ביצה טרופה. אופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות.

תפוח עץ בקרמל אדום

המרכיבים

  • 1 כוס מים
  • 2 כוסות סוכר
  • 1/2 לימון
  • 5 תפוחים אדומים מסוג פינק ליידי

  • 5 מקלות עץ ארוכים

אופן ההכנה

  1. מניחים מים וסוכר בסיר ומביאים לרתיחה.
  2. מקטינים להבה ומוסיפים את מיץ הלימון.
  3. נועצים את התפוחים במקלות, טובלים תפוח נעוץ במקל בסוכר המומס ומסובבים כך שהתפוח מצופה היטב.
  4. מניחים את התפוח הפוך על צלחת שרופדה בנייר אפיה או צלחת משומנת קלות (שלא ידבק).