בחג השבועות, שהפך מזמן לחג החלב, לא חייבים להכין רק מאפי גבינה ופשטידות - יש המון מתכונים חלביים מצויינים ומגוונים. בתוכנית החמישית בסדרה מכינים שאול בן אדרת וקובי אריאלי שלושה מתכונים לשבועות. המתכוון הראשון, סלט סלק ורוקפור, קל במיוחד ויתאים לכל שולחן חג כמנה ראשונה. המתכון השני הוא לשלושה סוגים שונים של ירקות שלכל אחד מהם מילוי שונה שמתבשלים יחדיו ברוטב משמשים ועגבניות. המתכון השלישי הוא קינוח מהיר הכנה שמשלב גבינה לבנה עם שוקולד לבן, פירורי ביסקוויטים ותותים טריים. אורית ממרוד שמתארחת בתוכנית מדגימה הכנה של חצילים מטוגנים במילוי גבינה בולגרית.