הילה אלפרט יוצאת לסיור קולינרי ביפן בעקבות חומרי הגלם המרכזיים של המטבח היפני. בתחילת המסע היא מבקרת במפעל ימסה שמייצר סויה למעלה מ-360 שנה. עודד כליף מחברת מזרח מערב מתלווה לביקור ויחד הם מגלים שרוטב סויה וגלידה בטעם וניל משתלבים יחד. לאחר מכן פוגשת אלפרט את צ'יזרו נישינו שמלמדת אותה להכין סוקיאקי אמיתי. בהמשך מבקרת אלפרט במפעל של חברת מיצקן שמבו מייצרים חומץ אורז. קיוקו האטורי, מורה לבישול יפני, מלמדת את אלפרט להכין מתכונים יפנים על בסיס חומץ אורז. אלפרט מבקרת במפעל מרוקומה שם מייצרים מיסו ולומדת על תהליך הייצור. צ'יזורו נישינו מלמדת את אלפרט להכין דג במיסו ויחד הן מכינות ארוחת פיקניק יפנית.