אורז הוא אחד מאותם מאכלים שלכאורה קל לבשל אבל האמת היא שנדרש מעט ידע מוקדם ונסיון כדי לבשל אותם בצורה מושלמת. יש מגוון רחב ומבלבל של סוגי אורז: בסמטי ופרסי, תאילנדי וארבוריו, מלא ולבן, עגול וארוך ואפילו אורז בר שהוא לא באמת אורז. בפתח התוכנית עומדת איילת לטוביץ' על ההבדלים בין סוגי האורז העיקריים ומסבירה מה מאפיין אותם לאיזה תבשיל כל אחד מהם מתאים.

בחלק המעשי של התוכנית לטוביץ' מדגימה הכנה של שש מנות אורז מגוונות. המנה הראשונה היא אורז פרסי אמיתי, בלי קיצורי דרך, שלב אחר שלב, כולל שכבת תפוחי האדמה שבתחתית. התבשיל הבא הוא אורז מלא עם גזר מגורר ושעועית מש, תבשיל שמתאים לחובבי המזון הבריא. מנה נוספת מהמטבח הפרסי היא שיר ברנג' - קינוח של אורז מבושל בחלב שמוגש עם סירופ זעפרן. אורז לבן ביתי ופשוט הוא המתכון הבא ואחריו מגיע ריזוטו איטלקי עם חצילים קלויים. לסיום מציגה איילת דרך פשוטה וטעימה לניצול שאריות אורז שנותרו - אורז מוקפץ עם ירקות בסגנון אסייתי.