קונדיטוריה היא מדע מדויק - יש חשיבות עליונה למדידת החומרים, לדיוק בטכניקות ולהקפדה על תהליכים. שף-קונדיטור אורן גירון נכנס למטבח ומראה שלמרות שמדובר על מדע, אין ממה לחשוש. בתוכנית הוא מכין שלושה מתכונים, מסביר איך מכינים אותם בצורה מפורטת ומדגים טכניקות של קונדיטוריה מקצועית שקל מאוד ליישם במטבח הביתי.

המתכון הראשון הוא בבקה סוכר וקינמון במילוי שוקולד. בבקה היא עוגת שמרים מסורתית שמכינים בתבנית קוגלהוף. השף גירון מדגים טכניקה מפתיעה ויחודית להכנת הבבקה - הוא מכין טראפלס שוקולד וממלא בהם כדורי בצק שנכנסים לתבנית לפני התפיחה. התוצאה היא עוגת שמרים גבוהה ורכה שבתוכה מסתתרים הטראפלס המומסים.

המתכון השני, פאדג' בשני צבעים, לא דורש אפייה וקל מאוד להכנה. פאדג' הוא ממתק על בסיס שוקולד שמכינים בתבנית ובמהלך ההכנה השף גירון עומד על ההבדלים בין סוגי שוקולד שונים ומסביר מדוע מומלץ לרכוש מסגרת לאפייה.

המתכון שחותם את התוכנית, עוגת לימון בלי סוכר, מתאים למי שלא רוצה או נאסר עליו לאכול סוכר. השף גירון מסביר איך משתמשים בתחליף סוכר לאפייה ומדגים את ההכנה של העוגה.