האושפיזין

הקוקטייל המושלם לחגי תשרי.

המרכיבים:

  • אפרול
  • מיץ רימונים
  • מקל וניל
  • לימון סחוט

יוצקים לכוס מרטיני 1/4 מנפח הכוס אפרול, מוסיפים 1/2 מהנפח מיץ רימונים ומעט מיץ לימון סחוט לפי הטעם ומערבבים.

מקשטים במקל וניל.

כתום לוהט. סנגרייה ביתית (צילום: איה בן עזרי)
כתום לוהט. סנגרייה ביתית (צילום: איה בן עזרי)

סנגרייה ביתית

גרסה זריזה וקלילה לסנגרייה המוכרת והאהובה. מומלץ להכין בכד גדול

המרכיבים:

יין לבן יבש

אפרול

מיץ תפוחים

סודה

פירות העונה חתוכים לקוביות

מקלות קינמון

אופן ההכנה:

  1. ממלאים שליש מנפח הכד ביין הלבן.
  2. מוסיפים 1/6 מהנפח אפרול, שליש של מיץ תפוחים ומערבבים.
  3. מוסיפים את הפירות ומקלות הקינמון ומסיימים בסודה.

לצנן את חום הקיץ. Aperol Heat (צילום: איה בן עזרי)
לצנן את חום הקיץ. Aperol Heat (צילום: איה בן עזרי)

Aperol heat

כמה פשוט, ככה טעים. הדרינק המושלם לחום של סוף הקיץ.

המרכיבים:

  • 1/3 אפרול
  • 2/3 ביטר לימון

מערבבים בכוס או בכד.

גרסה תוססת במיוחד. אפרול שפריץ (צילום: איה בן עזרי)
גרסה תוססת במיוחד. אפרול שפריץ (צילום: איה בן עזרי)

Aperol Spritz

גרסה משודרגת ותוססת במיוחד לשפריץ האהוב.

המרכיבים:

  • יין לבן מבעבע יבש
  • אפרול
  • סודה

לתוך כד מוזגים: שלוש כמויות של יין לבן מבעבע, 2 כמויות אפרול וכמות אחת סודה. מערבבים בעדינות ושותים מיד.