מנות הגורמה שהשתלטו על מסך הטלוויזיה שלנו לאחרונה, נראות כל כך טעימות ואיכותיות, אבל לצערנו, כנראה שלעולם לא נטעם אותו בעצמנו, מכיוון שמנות גורמה של שפים ידועים אפשר לטעום רק במסעדות שלהם. ושם, כידוע, מאוד מאוד יקר. והנה פתאום, צצה לה הזדמנות נהדרת לטעום מנות טעימות וכיפיות של השף ארז קומורובסקי, שמגיע אלינו מהגליל הרחוק, רק כדי לבשל בעבורכם מנות בחמישה שקלים. ולא רק שהמנות כל כך זולות, הכסף גם הולך כולו לתרומה למטרה נהדרת. תיכף נספר איפה תוכלו למצוא אותו, אבל רגע לפני, נחזור לאחור ונסביר לכם במה בדיוק מדובר.

הגליל מובִּיל

הכל מתחיל מרעיון מקסים שהגו יחד, אי שם בגליל הירוק והפורח, אנשי מחלבת הבוטיק "משק צוריאל" המתמחים בייצור מגוון גבינות ויוגורטים מחלב בקר, עזים וכבשים ווהשף ארז קומורובסקי. לרעיון הם קוראים "הגליל מוביל" ולמעשה מדובר במטבח נייד, אשר נודד ברחבי הארץ ומציע לקהל הרחב מנות שף טעימות שיצר קומורובסקי, תוך שימוש בגבינות המחלבה. חמש המנות שתוכלו לאכול שם, הן: סמבוסק מבצק יוגורט ממולא בפטה עיזים, בצל וזיתי קלמטה; ברוסקטה לחם שאור מלא עם שום, עגבניות צלויות קצוצות (פלאנצ׳ה) וכדורי מוצרלה; בורקס מבצק עלים – חמאה עם מנגולד מוקפץ וצפתית 5%; טאבולה בוטנים קלויים (פלאנצה) ועשבים ירוקים עם שיפודי גבינת חלומי על ענף זית בסומק; סמבוסק הארז עם מוצרלה, תרד וגבינה בולגרית 5%.

כל ההכנסות מהפעילות יגיעו אל עמותת "יחד בגליל". מדובר בעמותה המפעילה בקיבוץ מחניים את "בית יחד", מרכז תעסוקה טיפולי לאנשים הלוקים בפיגור שכלי, ברמות תפקוד שונות וכן נכויות נוספות. בתוך הסביבה הירוקה והנעימה, הם מקבלים שם פעילויות טיפוליות, חברתיות ותרבותיות.

השף קומורובסקי יצר את המנות בהשראת ביתו המקסים, הממוקם על צלע הר בגליל ובו הוא מגדל לעצמו תבלינים מכל הסוגים וירקות נפלאים וטריים, שלא תמצאו בהרבה מקומות. "כמי שקשור כל כך לגליל, אני שמח להיות שותף להבאת החוויה הגלילית לכל אדם ברחבי ארץ ישראל".

סמבוסק מבצק יוגורט ממולא בפטה עיזים (צילום: דניה ויינר, סגנון: דיאנה לינדר )
סמבוסק מבצק יוגורט ממולא בפטה עיזים (צילום: דניה ויינר, סגנון: דיאנה לינדר )

הפעילות תתקיים בתאריכים:

24.4 - נמל יפו החדש, רחוב הנמל, תל אביב-יפו.

25.4 - נמל יפו החדש, רחוב הנמל, תל אביב-יפו.

23.5 - קניון עיר ימים פולג נתניה, בני ברמן 2, פולג, נתניה.

2.5 - עופר גרנד, קניון באר שבע, שדרות דוד טוביהו 125, באר שבע.

3.5 - מרכז קניות "ביג" כפר סבא, רח' ויצמן 207, כניסה מזרחית, כפר סבא.

16.5 – קניון גבעתיים, דרך יצחק רבין 53, גבעתיים.

1.6 - סטופ מרקט יגור, צומת יגור.

2.6 – מתחם סטאר סנטר אשדוד, ז'בוטינסקי 44/45, אשדוד.

והנה גם מתכון גלילי מהשף, שאתם מוזמנים לנסות בבית:

בורקס מבצק עלים על בסיס חמאה עם מנגולד וצפתית מעודנת / השף ארז קומורובסקי

בורקס מנגולד, עם צפתית מעודנת (צילום: דניה ויינר, סגנון: דיאנה לינדר )
בורקס מנגולד, עם צפתית מעודנת (צילום: דניה ויינר, סגנון: דיאנה לינדר )

אפשר להכין בצק עלים על בסיס חמאת עזים של משק צוריאל, במקום חמאה רגילה.

החומרים

  • 1 ק"ג בצק עלים איכותי
  • 1 ק"ג מנגולד טרי
  • 4 כרישות קצוצות בינוני - דק
  • חצי כוס שמן זית עדין
  • פלפל לבן גרוס טרי לפי הטעם
  • מלח ים גס לפי הטעם
  • 5-6 שיני שום טרי, קצוצות דק
  • מעט אגוז מוסקט
  • 400 גרם צפתית מעודנת 5% משק צוריאל

לציפוי

  • 2 ביצים טרופות במעט יוגורט עיזים.
  • 1 כוס גרעיני חמניה שבורים.

אופן ההכנה

  1. מפרידים את החלק הירוק מהגבעולים הלבנים של המנגולד. קוצצים את החלק הלבן בקיצוץ בינוני דק. שוטפים היטב ומסננים. שוטפים את החלק הירוק של המנגולד, מסננים, קורעים גס.
  2. מאדים את הכרישה וגבעולי המנגולד בשמן זית מס' דקות תוך כדי ערבוב בכף עץ. מוסיפים את העלים הירוקים הקרועים ומאדים 2-3 דקות נוספות על להבה גבוהה. מתבלים במלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט. מניחים במסננת ונותנים לנוזלים להינגר. כשמגיע לטמפ' החדר מוסיפים את הצפתית מפוררת דק, מערבבים.
  3. מחממים את התנור לטמפרטורה של 220 מעלות עם תבנית אפייה במרכז התנור.
  4. מרדדים את בצק העלים למלבן דק. חותכים למלבנים באורך 12 ס"מ ורוחב 8 ס"מ בעזרת קלף מתכת / סכין.
  5. מורחים את המלבנים בביצה.
  6. מניחים כף גדושה מאוד מהמילוי לאורכו של כל מלבן בחצי התחתון שלו ומקפלים. סוגרים בעזרת מזלג או בכל סגירה אחרת שאתם אוהבים. מניחים בביצה מדוללת ביוגורט עזים ומפזרים מלמעלה מעט זרעוני חמניות שבורים.
  7. אופים בתנור שחיממתם מראש ל-220 מעלות (עם ארובה פתוחה בתנור מקצועי), עד שהמאפים מזהיבים כ-18-20 דק' לערך.
  8. מגישים עם כוס איריין מיוגורט עזים - עם מלח ים גס ומעט סודה קרה וכמה זיתי טאזוס מושרים בשמן זית ופלפל שאטה שבור.

>> לפרטים נוספים היכנסו למתחם הגליל מגיע לעיר של משק צוריאל