מתקפת מלונות בוטיק נופלת על תל אביב. מבחינתנו המתקפה מבורכת כמובן, כי מדובר בעיקר במלונות קטנים שנפתחו במבנים יפהפיים שנועדו לשימור המעניקים לאורחים חוויית אירוח אישית ואינטימית יותר.

רק בשנתיים האחרונות הוסר הלוט מעל שמונה מלונות בוטיק שכאלה ובחודשים האחרונים הצטרפו אליהם ארבעה ועוד היד נטויה. ברחוב אחד העם פינת יבנה הולכות ונשלמות העבודות של מלון עלמא השייך לקבוצת שטראוס, לא הרחק ממנו, בסמוך לכיכר המלך אלברט ולבית הפגודה המרהיב ברחוב נחמני ייפתח מלון נורמן שמעורר סקרנות רבה. צפונה יותר, ברחוב מנדלי הנושק לים, עובדים על הצטרפותו של מלון אדיב למשפחת הבוטיקים ועל יסודותיה של מסעדת בתיה המיתולוגית ברחוב דיזנגוף, שנסגרה השבוע, הולך ומתרקם עוד מלון בוטיק.

ביפו כבר עובדים במרץ על שלושה, ואחד מהם ייפתח במבנה שאכלס את תחנת משטרת יפו בכיכר השעון. מבול הבוטיקים לא נעצר בתל אביב: גם חיפה זוקפת לזכותה כמה בוטיקים שמתרכזים בעיקר במושבה הגרמנית, הלוקיישן הכי רומנטי ומתבקש למלונות קטנים בשל בתי האבן הטמפלריים המרהיבים ביופיים. מלון הטמפלרים הושק לאחרונה ובעקבותיו מלון Bay-Club שייפתח בסוף השנה בבית לשימור בעיר התחתית.

במרינה בהרצליה עובדים במרץ על השלמת מלון ריץ קרלטון ובקריית ענבים יקום מלון הספא הכי מושקע בארץ מבית מדרשה של רשת ישרוטל.

ומה קורה בבירה? שם ממתינים בקוצר נשימה לסיום העבודות של המלון הכי יוקרתי ומפואר, מלון וולודורף אסטוריה, הממוקם בצומת המלונות, מול מלונות הצמרת ממילא ומצודת דוד, וצופה אל חומות העיר העתיקה. לא הרחק נשלמות גם העבודות של מלון הבוטיק אגריפס.

לא רק במלונות בוטיק התחדש העולם התיירותי, גם לקמפינג יש עדנה ואת אחד מהאתרים היפים שבהם ראינו השבוע והוא בהחלט משדרג את חוויית לינת השטח. בנגזרת הטיולים השיקו את טיילת כרכום המשקיפה על הכנרת ועל הירדן ההררי ובנגזרת הקולינריה את מסעדות השוק, שנפתחו בהמוניהן, דוחקות סנדוויצ'יות גורמה מדוגמות ושפים שירדו ממסעדות האולימפוס לטובת מסעדות ידידותיות לכיס המשדרות אווירה שמחה מסביב למטבח הפתוח. השורה התחתונה של כל המקומות החדשים שסרקנו הפעם היא בעיקר לספק למטייל הממוצע חוויה וריגוש, כי הוא, אם תשאלו אותו, ראה כבר הכל.

לכבוד השנה החדשה הבאנו את היבול שהתחדש - מסלולים, אתרים, מקומות, מלונות ומסעדות, כאלה שהכי כיף לפתוח בהם את השנה בנעימות.

מלון עדן האוס פרמייר, תל אביב

מלון עדן הוא בועה הכי בלתי צפויה בליבה של שכונת כרם התימנים, מטר מהמולת שוק הכרמל. דבר, פרט אולי לעציץ הענק המוצב בכניסה, לא הכין אותנו במעבר לסמטה הקטנה והישנה להפתעה הציורית שחיכתה לנו בפנים - תפאורה שכאילו נלקחה מבתי אצולה של ממלכת אירופה הקלסית. עיצוב החדרים והשטחים הציבוריים הוא כפרי רומנטי בהשראת מחוזות פרובנס. הקירות נצבעו בוורוד, לבן ואדום ארגמני, בדי הריפוד עשויים ברקמת גובלן פרחונית, השטיחים עבים ורכים, השנדלירים מבדולח והריהוט העתיק נאסף בקפידה בשווקים בארץ ואירופה.

מאחורי המלון עומדים מיכאל אוסטינובה וסרגיי סולוביוב, שני גברים מקסימים, מארחים נפלאים ואנשי שיחה מרתקים, שהם הבעלים והמנהלים. השניים הם רופאים שהגיעו לארץ, התאהבו בה והחליטו לעשות עלייה והסבה לאירוח ותיירות. "ציונות, שליחות, שריטה. אנחנו מתים על הארץ ועם כל מה שטוב או לא, אנחנו נלחמים על שמה כמו נמרים", הם מספרים.

גם על העיצוב, השונה כל כך מכל מלונות הבוטיק שאנחנו מכירים, אחראי גבר, מעצב הפנים רובי ישראלי, שאחראי על עיצוב של רבים ממלונות הבוטיק בעיר. העיצוב יפה ומאופק ולמרות זאת נחשב לנועז ביחס לסביבתו הטבעית, אף שגם השכונה עוברת מתיחת פנים רצינית בשנה האחרונה. סמטאותיה רוצפו מחדש, הנדל"ניסטים כבר גילו אותה ואפשר לראות בה לא מעט בתים יפים שמתחרים באלה של השכנה היפה, נווה צדק.

מיכאל וסרגיי מתגוררים בשכונה ומעידים ש"דווקא החוויה האותנטית שהשכונה הזאת מציעה קוסמת לנו, ואנחנו מקווים שגם לאחרים. המיקום הוא מרכזי, כל המטיילים והתיירים מבלים באזור הזה ועכשיו יהיה להם גם בית מפנק לישון בו". במלון 12 חדרים שונים זה מזה בגודל ובעיצוב ולחלקם מרפסת קטנה, בחלקם אמבטיות עומדות על רגליים מסוגננות ולכולם מיטת קינג סייז נוחה ומצעי כותנה צחורים. את הקירות כיסו בטפטים של מעצבי על צרפתיים ואת הטקסטיל ייבאו מאנגליה.

עוד בנגזרת הפינוקים: מוצרי טואלטיקה של ל'אוקסיטן, חלוקים עבים ונעלי בית תואמות, קונסיירז' שנכון למלא את כל משאלותיכם וצוות מקסים ואדיב במיוחד, שהשניים מכנים "אוצר", המשרה נינוחות ביתית. בלאונג', המשמש גם כקפה־מסעדה לאורחים מבחוץ, אפשר להתענג על ארוחות בוקר נהדרות שרקח השף רועי סופר והן מוגשות בכלי חרסינה אלגנטיים מצ'כיה. בתפריט: בליני סלמון, פחזניות ממולאות, אגס בנדיקט, קרוק מאדאם, קרפ סוזט ופרנץ' טוסט. כן, יש גם ישראלית, אבל גם היא משודרגת בפלפל קלוי במילוי גבינה, בטפנד פטריות, בכדורי גבינה בפנקו ועוד. בסופי שבוע מגישים גם ארוחת ערב מנגזרת הגורמה המשובח.

03-5455900. 750־1,250 שקל ללילה לזוג

מלון ברדיצ'בסקי, תל אביב

מלון ברדיצ'בסקי, ובקיצור הוטל B, נפתח לפני כחודשיים במרחק נגיעה משדרות רוטשילד האופנתיות. בעוד השדרה שוקקת בכל שעות היום, המלון נחבא בין בנייני מגורים בתוך רחוב קטן ושקט שהקרבה למרכזי התרבות (הבימה, היכל התרבות והסינמטק) והבילוי הלוהטים מעניקים לאורחיו ערך מוסף גדול. רובי ישראלי, שאחראי גם כאן על העיצוב, העניק למלון אופי דרמטי וגברי, אולי בגלל שהוא פוזל גם לאירוח של אנשי עסקים. את המלון מנהל צוות צעיר, דינמי וקשוב שאחראי על האווירה הנהדרת וזמין למלא כל בקשה והזמנה מסביב לשעון.

במלון 23 חדרים, בהם שתי סוויטות ג'וניור מרווחות, שעוצבו בחשיבה עד לפרטים הקטנים ועם מיטב החומרים והמותגים, בהם טפטים וטקסטיל של ראלף לורן, מצעי כותנה מצרית, חיפוי של שיש שחור, כיסאות עור, ריהוט מתכת מוכסף, אהילים בסגנון ארט נובו, חפצי אמנות וצבעים שולטים של שחור, אפור, חום ונגיעות בלבן, צבעים מאוד אופייניים למלונות בוטיק. למרות שחלק מחדרים מאוד קטנים, הם לא ויתרו על מיטות הקווין סייז הנוחות בטירוף.

עוד בנגזרת הפינוקים: ספא שהוא למעשה חדר גדול המאובזר בכל הפינוקים לזוג שרוצה להתפנק בשניים - סאונה, ג'קוזי גדול, מקלחת כפולה ושתי מיטות טיפולים. על ניהול הספא ובחירת המטפלים המצוינים אחראית יהודית לוי, מהמומחיות המובילות לנושא, שאחראית על פתיחתם וניהולם של טובי אתרי הספא בבתי מלון בארץ. בכניסה למלון בית קפה ובר מדליק שפתוח גם לאורחים מבחוץ והאלכוהול ובירות הבוטיק נמכרות במחירים סבירים המהווים תחרות לברים בשדרה. את התפריט הרכיב השף רועי סופר ובו ארוחות בוקר טובות, טאפסים ונשנושים לצד המשקאות.

03-7448888. 195־310 דולר לזוג, מ־200 שקל לעיסוי

מלון Tel-Aviv Town House

80 שנה מאז הוקם הבית היפה של משפחת זייגר, שנזנח, שופץ, אכלס את לשכת המסחר ואחר כך את בנק מרכנתיל, הוא הפך למלון בוטיק עם חזית ציורית. המלון ברחוב יבנה שייך לעו"ד אורי חיות ולמשפחת קסטיאל, שבהשקעה של 10 מיליון שקל עוצב על ידי יהושע ודפנה קסטיאל שנתנו למלון את הטאץ' הקסטיאלי היוקרתי. את הכורסאות והשולחנות בטרקלין עיצבו בסגנון הרטרו שיק ועל הספות הניחו יריעות עור בנון שלאנט כדי שייראו הכי טבעי. לצד הספות מיקמו מזנון־ויטרינה סבתאי ומנגד הציבו שולחן עץ ענק סביבו אפשר להתכנס ולאכול את ארוחת הבוקר הקונטיננטלית המשופעת בגבינות משובחות של משק יעקבס ומאפים ממכרים של בית הקפה השכן.

במלון 19 חדרים שרוהטו בסגנון אורבני, בקו נקי ובהיר עם נגיעות בהשראת שנות ה־30, שמתחבר מאוד לסגנון של העיר הלבנה. האילוצים של המבנה המקורי - חזית של קירות עגולים - הציבו בפניהם אתגר בתכנון חדרי הרחצה המתעגלים. גם כאן החדרים בגדלים משתנים וגולת הכותרת היא הסוויטה הגדולה בקומה האחרונה, שעוצבה בטוב טעם כשהבונוס הוא מרפסת המשקיפה על השדרה ועל מרחבי העיר. במחלקת הפינוקים מצעים צחורים, טואלטיקה יוקרתית, מכונת אספרסו, אינטרנט אלחוטי ללא תשלום. למלון אין בית קפה או מסעדה, אבל יש מזנון ובו נשנושים לשימוש חופשי.

03-9444300. 913־1,240 שקל ללילה לזוג

קמפינג חוויות שטח, מושב אמנון

הדרך המטפסת במעלה מושב אמנון עד למרום הרכס מרשימה ביופייה. היופי מתעצם כשנכנסים למתחם הקמפינג היפה החולש על נוף הכנרת המשתרעת מטה והמטעים הירוקים הגולשים לבקעת גנוסר, מימין טבריה וממול שם הרי גולן. היופי עוצר הנשימה הוא רק הפתיחה למתחם הקמפינג המטופח, מהכי יפים שפגשנו בדרכנו, שלו מדשאות ענק ורשתות הצללה גדולות, שם תוכלו לפרוש שק"ש או לפתוח את האוהל הפרטי. הקמת המתחם הוא הגשמת חלומם של אדוה וליעוז חמו, בני המושב שהם חברי ילדות שנישאו לפני שנה. לטובת אלה שמעדיפים לישון בפרטיות ואינטימיות בנו שמונה חושות בסגנון סיני עם מחצלות, מזרנים ותאורה. בשטח יש ערסלים, מקלחות ושירותים מצוחצחים, מטבח מאובזר (מקררים, מיקרוגל וכו'), פינות למנגלים ופויקה, פינות זולה, תאורת לילה וגולת הכותרת: בריכה מול הנוף. להשלמת חוויית הקמפינג הם מציעים טיול ריינג'רים וטומקארים מודרכים בנחלי האזור.

052-4252575,לאתר

פארק אריאל שרון, חירייה

פארק שרון נחשב לפרויקט הסביבתי הכי שאפתני בארץ ששיקומו ופיתוחו נעשים בשלבים שהופכים את הר הזבל ממפגע סביבתי לנכס לאומי. תוכנית האב לפיתוח הפארק תהפוך את האזור לריאה הירוקה הגדולה בארץ שתשלב רצף של פארקים מטרופולינים.

שטח הפארק ישתרע על כ־8,000 דונם (פי שלושה משטח הסנטרל פארק) בין דרום תל אביב לאור יהודה, רמת גן, חולון ואזור ויכלול גם את תל חירייה, מרכז המיחזור, בני ברק העתיקה, פארק דרום, מקווה ישראל ושטחים חקלאיים. בתוכנית הפיתוח של אדריכל הנוף הגרמני והפרופסור לאדריכלות פיטר לאץ, מתוכננים להיבנות טיילת, אגם, מגרשי ספורט, אמפיתיאטרון, מתחמי חינוך, סביבה וחברה, מסעדות ובתי קפה. לצד החדש יקפידו על שימור ושיקום בעלי החיים והצמחייה, בתי הגידול הטבעיים, שימוש בפסולת ממוחזרת להכשרת שבילי אופניים, איסוף הגשמים להשקיית ואיסוף ביו־גז והעברתו למפעל הטקסטיל אופיס.

בשלב הנוכחי הוכשרו 100 דונם ובראש ההר, בגובה 60 מטר, נפתחה מרפסת תצפית המעניקה פנורמה של 360 מעלות על המטרופולין, הוכשרו 25 ק"מ של שבילי אופניים לאורך הנחלים אילון ושפירים, מתקיימים סיורים מודרכים בעקבות השיקום, סיורי בין ערביים לאורך נחל איילון וכן סיורים בעקבות ציפורי הבר. לאחרונה הפך הפארק להר התרבות ובראשו מתקיימים מופעי מוזיקה מחול, תיאטרון, אמנות, קולנוע וקולינריה בניצוחו של השף ניר צוק. האירועים מתחילים על רקע השקיעה ומסתיימים אל תוך הלילה, כשאורות הכרך מנצנצים מכל הכיוונים. בין ההופעות: שירי מימון ושמעון בוסקילה (20.9), שרית חדד (אוקטובר) ושלושה ימים ולילות של מוזיקה שתנעל את המופעים באוקטובר.

סיורים מודרכים: ראשון־שישי, 9:00־-12:00 בכל שעה עגולה. 03-7398999. ללא תשלום

שוק הנמל, האנגר 1, נמל יפו

חיי המסחר חוזרים לרציף הנמל כקדם, אם כי בממדים קטנים יותר, אבל עוד חזון למועד. ואם בחזון עסקינן, הרי שהקמת השוק הוא התגשמות חזונן של ליאורה גנור ועו"ד עירית קסלמן מילט שהקימו את המתחם הקולינרי בנמל היפואי, שעושה בשנים האחרונות מהפך תיירותי גדול והופך למתחרה הדרומי לנמל הצפוני, התל אביבי.

למרות התואר שוק, תשכחו מדוכני פרודוקטים. פרט להירוק שמציע ירקות אורגניים והמזווה שמוכר פירות יבשים ותבלינים, כל הדוכנים הם דוכני אוכל לאכול בעמידה או ליד שולחנות על המזח, כמו בחומוסייה של אבו אסמאעיל, בשרקוטרי של אלן טלמור, בדוכן הכריכים הנהדרים של זילבר דלי בר, המאפים של קמחים והלחמים המצוינים של מרגוזה. לטובת חובבי השופינג פתחו את הדוכן המקסים של Jo!e - גאדג'טים וכלים שימושיים ואיכותיים שמעוצבים בקריצה משעשעת ומוסיפים הרבה צבע והומור למטבח. מיד רכשנו מקציפים בצורת ביצה, כפות לגלידה בדמות טבח שמנמן, תבניות אישיות בצורות, קנקני חליטות צבעוניים וכלים במראה רטרו. הכי מציאה, כוסות שתייה צבעוניות ב־10 שקלים בלבד.

השיטוט בשוק, המראות והריחות עשו אותנו רעבים, אז נעמדנו בתור של רוקח ים וחיכינו שיתפנה לנו מקום סביב הבר התוסס של איל לביא. האקשן, השמחה והמנות הים תיכוניות הססגוניות שנשלפות מהמטבח הפתוח הזכירו לנו את בר פירות הים בשוק לבוקרייה בברצלונה אלא שאצלנו נוף הנמל יפה יותר. איל והצוות שולפים במיומנות מנות מהאש, מקפיצים, צולים, מתבלים והשמחה בעין גדולה. גם בחיך. הבר־מסעדה הושק לפני כחודש והתור ארוך, ובצדק. הפאייה מוגשת במחבת לוהטת, כך גם הסאגאנקי - מיקס פירות ים. את הפיש אנד צ'יפס מגישים בשקית חומה, את הקרפצ'יו דג על מלפפונים וקרם פרש, את מרק הבואיבז בספלים קטנים, והכל תוך כדי הקפצת שוטים, לגימת קאווה צוננת והחלפת צחוקים וטיפים קולינריים עם הטבחים. מדליק.

השוק פתוח בשני־שבת, 9:00–23:00. רוקח ים, 03-6294141/2

גן הרוסים – מחצבת גדוד העבודה, גן לאומי הארבל

בשנים האחרונות ביצעה הקרן לשיקום מחצבות עבודות שיקום במחצבות רבות ברחבי הארץ והאחרונה שבהן היא המחצבה הממוקמת למרגלות המזרחיים של הר הארבל, בתחום שמורת הטבע. המחצבה הוקמה על ידי גדוד העבודה שהשתמש בהפקת חומר הגלם לסלילת כבישי הצפון ובמיוחד את הדרך שהובילה לראש פינה ועד תל חי. לאחר שנים המחצבה ננטשה והפכה לאתר להשלכת פסולת. לפני כעשור החלו את עבדות השיקום והיום המחצבה הפכה לחניון מוסדר עם שולחנות פיקניק וגן המשתרע על 10 דונם ובו צמחי ארץ ישראל וערוגות תבלינים.

הגעה: ממערב לכביש 90, צפונית לטבריה

סנדוויץ', תל אביב

בטיול רגלי ברדיוס הקרוב למלונות הבוטיק שבדקנו גילינו את הטרנד הקולינארי הלוהט, סנדוויצ'יות. ולא, לא מדובר בעוד דוכן שדוחף הכל בפיתה או בבגט, בטח לא כשמדובר בקובי בנדלק ועופר אלמליח. השניים הם שפים מדופלמים שברזומה שלהם בישול במסעדות מכוכבות במישלן, וזוקפים לזכותם גם את זופה, קונספט המרקייה. בפסק הזמן עד לגשם הראשון פתחו לאחרונה סנדוויצ'יית שף ומפתיעים עם כריכים שהם עונג צרוף. המקום חם ומזמין, האווירה קלילה והמבחר גדול, כזה שאתם רגילים לאכול בצלחת ולא בלחם. ישבנו מסביב לבר וראינו איך הם מרכיבים לנו את הסנדוויץ' (לא, לא כריך), קומה על קומה. בכל יום יש 10 סוגים מתוך 30, כשבמבחר המשתנה קציצות דגים וארטישוק ירושלמי, אומאמי - ממרח פרמז'ן, אספרגוס ים, ביצה מקושקשת ופטריות מוקפצות, סלט פירות ים קר (מעדן), שקשוקת גבינות, קרואסון סביח ועוד. אנחנו התמכרנו ומאמצים את החידוש לליבנו.

נחלת בנימין פינת אחד העם. 03-5498082

קליק אחד ויש לכם מנוי לפנאי פלוס