הגליל המערבי עבר למוד חורף וכך גם התיירות המקומית, שבימים אלה מציעה תרבות ואמנות שממוקמות בין ההר לים. נכון הוא שהאזור מוריק, פורח ומזמין לתור אותו בין משעולי היער ועל הרכס ההררי הגולש לים, אך בימים קרים וגשומים אנחנו מחפשים מקומות חמימים להתכנס בהם. בשל הקור הגלילי יצאנו הפעם לראות, להתנסות ולחוות תיאטרון, מחול, אומנות ואמנות. כן, יש גם אוכל טוב על הדרך ויש גם מלון בוטיק מקסים שיסגור לכם יפה את חבילת הנופש החורפית־תרבותית.

עוד מסלולים בגליל בערוץ טיולים :

איפה מטיילים?

מחול בגעתון – רקדני להקת המחול הקיבוצית חיים, גרים, רוקדים ומופיעים באווירה כפרית ונינוחה הרחק מההמולה העירונית. מעבר להופעות הם עורכים סיור בכפר המחול המאפשר הצצה מרגשת אל מאחורי הקלעים של אחת מהלהקות המובילות בארץ. אין חובה להיות חובב מחול כדי ליהנות מחוויית המקום ומהצפייה ברקדנים המתאמנים בסטודיו וחוזרים שוב ושוב על אותה תנועה עד לביצוע המושלם. הסיור מתקיים תחת הכותרת "רוקדים מחוץ לקופסה" ומתחיל בסרט רקע על הלהקה ולאחריו צפייה באחד ממופעי המחול המרשימים שלהם ובסיומו מפגש עם הרקדנים ומנהל הלהקה. להעצמת הביקור תוכלו להצטרף לאחת מהסדנאות שהם מציעים בהן סדנת אימפרוביזציה - התנסות תנועתית בהנחיית רקדני הלהקה, סדנת מודעות, העצמה והתפתחות דרך חוכמת הגוף, לפגוש את זו שיודעת - סדנת דרך החוכמה האינדיאנית וחוכמת הקול - עבודת מודעות בקול ושירה. בנוסף, אחת לחודש מתקיים בכפר סופשבוע תרבות שעיקרו מחול, מוזיקה וטבע בגליל מערבי.

04-9859730/7, 70 שקל למופע וסיור בקבוצה, בתיאום מראש.

תיאטרון בזיקית – בקומת הקרקע במבנה תעשייתי בתפן מפעל תכשיטים ובקומה השנייה התמקמה קבוצת תיאטרון רב תרבותית. בתיאטרון חברים שבעה שחקנים יהודים וערבים שביחד עם פאבלו אריאל, המנהל האמנותי, פתחו תיאטרון חזותי שלו שפה תיאטרלית ללא מילים. ברפרטואר הצגות לילדים ומבוגרים שעוסקות במוזיקה, מחול ותיאטרון בשילוב בובות וחפצים. בצמוד לאולם המופעים בית קפה, שבו תוכלו לרכוש בשירות עצמי קפה או עוגה ב־5 שקלים וכן לפגוש את השחקנים לאחר ההצגה.

04-9872111. 10־70 שקל להצגה.

אמנות בפתוח – גן פסלים יפה עם פסלי אנשים בממדים טבעיים שיצרה הפסלת עפרה צימבליסטה, מוזיאון לתרבות הגרמנית עם ריהוט, ספרות ואביזרים משנות ה־50', מוזיאון של מכוניות עתיקות שגם היום מעוררות קנאה, ומוזיאון שעושה כבוד לתעשייה של פעם ובו מכונות דפוס וחריטה מגושמות, התכנסו תחת המטרייה הגדולה של המוזיאון הפתוח, הממוקם בגן התעשייתי בתפן. בימים אלה מוצגת שם התערוכה "זרעים של פלסטיק" שהובאה ממוזיאון המדע לה וילט בפריז. התערוכה מזמינה לעבור בפס ייצור ולייצר משחק הרכבה מפלסטיק. במבנים התעשייתיים פועלים גם סטודיו של אמני זכוכית, קרמיקה וצורפות שאפשר לראותם בעבודתם וכן להצטרף אליהם לסדנאות התנסות. 04-9872022. בתשלום

אומנייה בעור – אלדד בכר הוא אמן שעוסק בעור שפתח בצמוד לרפת של קיבוץ אפק את אומנייה - בית מלאכה שבו הוא מייצר חגורות, תיקים, סנדלים ונעלי פעוטות. לאחרונה עשה שדרוג ופתח במקום סדנה שבה תוכלו להתנסות בעיצוב צמידים, סיכות לשיער, מראות, ארנקים, מחזיקי מפתחות ועד לסנדלים אופנתיים עם ריקועים אישיים. בצמוד לו מפעל הנפחות של אביו שתוכלו לצפות בו בעבודה. בין בתי המלאכה מחברת זולה יפה מוקפת בפרחים ועצים לתפוס אתנחתא שלווה מול הפרות. 04-8784330. מ־25 שקל לסדנה, בתיאום מראש

עוד פרטים בעמותת התיירות גליל מערבי, 04-9817419.

רוקדים מחוץ לקופסה. להקת המחול הקיבוצית (צילום: אורי נבו)
רוקדים מחוץ לקופסה. להקת המחול הקיבוצית (צילום: אורי נבו)

איפה לנים?

המלון המפורסם בנהריה הוא קרלטון, הממוקם על גדות נחל הגעתון. המלון עבר שיפוץ בחדרים, בלובי ובחדר האוכל הגדול ובקומה האחרונה הקימו ספא שממרפסתו משקיפים על מרחבי הגליל המערבי. מול המלון הגדול גילינו את הגרסה הבוטיקית האינטימית, המשפחתית - שטרקמן ארנה. ראשיתו של המלון הוותיק, הממוקם ברחוב צדדי ושקט אך במרחק דקותיים משדרות הגעתון ודקה מהים, ב־1959, אז נקרא רק ארנה, על שמה של הגב' ארנה שטרקמן שהקימה, ניהלה ואירחה באווירה משפחתית את הנופשים שהפכו לחברים של קבע וחזרו להתארח שוב ושוב. 50 שנה אחרי המלון מנוהל היום על ידי אורנה האנרגטית, הדור השלישי וממשיכת הדרך של סבתה ואמה, המקפידה לשמור על האווירה החמימה.

כיאה לדור צעיר, ועם הרבה כבוד לעבר, המלון עבר בשנה האחרונה מקצה של שיפוצים ושדרוגים שהפכו אותו למלון בוטיק מהזן הנעים. במלון 30 חדרי אירוח המדורגים כקלאסיק, אקזקיוטיב וסופריור שחלקם כבר עברו מתיחת פנים ולכל אחד מהם הייחוד שלו. גם עמדת הקבלה, הלובי, הספרייה וחדר האוכל השתפצו בהומאז' לאותם הימים של נהרייה הייקית. הספות, הכורסאות והשנדלרים במראה רטרו והפסנתר הנושן חוצץ בין שולחנות האוכל שיוצרים אוסף אקלקטי המזכיר לנו יותר מכל את הבית של הסבתא הייקית שלנו. על הקירות תמונות של השושלת המשפחתית ששזורה בתמונות ההיסטוריות של העיר. בחוץ גינת חמד יפה ומטופחת ושלושה זוגות אופניים העומדים לרשות האורחים.

אווירה חמימה. מלון שטקרמן (צילום: אורי אקרמן)
אווירה חמימה. מלון שטקרמן (צילום: אורי אקרמן)

איפה אוכלים?

ארז קומרובסקי, הנחתום שרשם לזכותו את מהפכת הלחם מלפני כמה שנים, נטש את המולת העיר ועבר להתנחל במצפה מתת, ישוב פסטורלי מול אחד מנופי הגליל היפים בארץ. בגינת ביתו המשתרעת על מדרון ההר הוא מגדל גן ירק לתפארת ובלול מקרקרות פניניות מנוקדות ותרנגולות שמספקות לו את הביצים הטריות. בין עצי הבוסתן לבין שדרת התבלינים וערוגות הכרוב, הכרובית, הקולרבי והחסה בנה טאבון גדול שממנו הוא שולף את כיכרות הענק של הלחם המתפצפץ. בתנור הבורמזי שבגן הוא צולה דגים ובשרים ומעל המדורה הוא תולה את תבשילי הפויקה.

השף המקסים עבר לפוזת שאנטי. נח בגליל חודש, חודשים, אולי קצת יותר, אך הבישול והעשייה בערו לו בידיים. זמינות חומרי הגלם הטריים שהוא שולף מהאדמה, חבריו מהאזור המספקים לו שמן זית, גבינות ובשר טלה משובח והזמינות של שוקי הכפריים הערביים, היו הטריגר לפתוח בביתו היפה בית ספר לבישול. על הפרק סדנת חורף של לחמים, מרקים ותבשילים; מפגש בשרים שבו הוא חושף את כל הסודות לקרניבורים ועושים שוק – מפגש קולינרי שמתחיל בסיבוב בין דוכני שוק עכו, קניית תבלינים, ירקות בלאדי, ודג טרי שדקה קודם עלה מהים. כל סדנה היא 3־4 שעות של חגיגת אוכל אמיתית שמתחילה בנשנושים קטנים של ירקות, גבינות, לחם חם ויין חופשי לאחריהם יורדים לסיור בגן הירק שמסתיים במטבח. ארז מתמקם מאחורי הדלפק כשהאורחים מתכנסים סביב השולחן וצופים בו בהכנות תוך שהוא מעביר את המנות בין כולם.

03-9772929. מ־490 שקל לסדנה.

אחרי שנים שבהן פעלה במושב לימן עברה מסעדת מורגנפלד הוותיקה למבנה אבן עתיק בכפר הפניקי באכזיב. בין המסעדה לים מפריד הכביש המהיר, אך מחלונותיה הגדולים נשקף תכול הים במלוא הדרו. ביום חמים המרפסת היא הלוקיישן המתבקש לסעוד בה את ליבכם אז הפנורמה מרחבית יותר ואפשר לראות גם את המפרצונים ואת הדייגים שעומדים בסבלנות על הסלעים, מחכים לשללם. אז דגים לא יגישו לכם שם כי המסעדה מוגדרת כסטייק האוס שמתמחה בגריל דרום אמריקאי. מהגריל עולים נתחים עסיסיים של אסדו וסטייקים משוישים המוגשים לצד טפנד וצ'ימיצ'ורי מסורתי. עוד בתפריט: אנטיפסטי, פטריות עטופות בבצק בירה, פטה כבד ושניצל מלינזה עשויי מנתח סינטה. לטובת הצמחונים יש גם רביולי.

050-6761607. כשר וסגור בשבת.

קליק אחד ויש לכם מנוי לפנאי פלוס