מה קדם למה, נתחי הבשר התלויים על האנקולים או המסעדות הצמודות המגישות את הנתחים המדממים על הצלחת? תלוי את מי שואלים. מיטיבי הלסת מוזמנים למצוא את הקצבייה שתפתח את הפיקניק ואת המסעדה שתסגור אותו. השילוב של שתיהן גם יחד הוא אופטימלי.

קצרין

איפה נאכל? מניין מסעדות הבוקרים ברמת הגולן רב הודות לפרות השארולה הדשנות שרועות על מדרונות הבזלת. הטובה שבהן היא מסעדת מיטשוס, הממוקמת בהיכל בשרים שאת קירותיו מפארים תמונות בוקרים ועדרים שדוהרים במרחבי הרמה. המטבח והגריל פתוחים לסועדים ומעבר לחלון הגדול אפשר לראות את הקצבים בפעולה. כמשחק מקדים נוחתת על השולחן ערכת מזטים ולאחריה מכרסמים צלעות טלה רכות, צ'וריסוס פיסטוק שמתפתל כשבלול וסטייק T־בון שנלקח מהחלק המשובח של עגלה צעירה ולכן נטול שומן, כמעט, אך עסיסי ביותר. גרסת הפורטר האוס המקומית, המחבר בין הסינטה לאנטרקוט, מוגש על מנגלון רוחש מעוטר בחלת בצל. בדרך הביתה אספנו מהקצבייה כרעיים וחזה אווז שעושנו על עצי דובדבן, זרוע טלה ממולאת באורז וצלעות טלה "משמר המלכה". אם תתגעגעו לטעמים, תוכלו להזמין משלוח שיגיע עד דלתכם.

המלצת פיקניק: ביער קצרין – שולחנות בצל העצים ומתקני משחקים (כביש 9088 דרך א.ת ופארק קצרין); אנדרטת חטיבה 7 – שולחנות בצל האקליפטוסים ותצוגת טנקים שאפשר לטפס עליהם (צומת קצרין).

צ'וריטוס פיסטוק. מיטשוס (צילום: אריאלה אפללו)
צ'וריטוס פיסטוק. מיטשוס (צילום: אריאלה אפללו)

עין גב

איפה נאכל? כמי שאחראים על הגידול, המרעה ומה יאכלו הכבשים והפרות בעדר במסעדת מרינדו בוחרים אותם בקפידה ומפיקים את הנתחים הכי עסיסיים שיוגשו על הצלחת. קרניבורים אמיתיים מוזמנים לנעוץ שיניים בטלה דאבל פורטרהאוס במשקל 1.2־1.5 ק"ג ובהמבורגר במשקל 1 ק"ג! בין ביס לביס אפשר לסייר במפעל הבשרים הצמוד (לא לבעלי לב חלש) ולהצטרף לסדנת טיפול בבשר. אם אתם בעניין פיקניק על הכנרת, תוכלו להצטייד בקבב ונקניקיות בעבודת יד, צלעות טלה, נתחי רוסטביף מתובלים, סטייקים משוישים, רטבים, תבלינים, יינות ועד מנגלים. כדי שלא תחזרו בידיים ריקות, יארזו את הבשר בצידנית לדרך ואף ישלחו הביתה.

המלצת פיקניק: על חופי הכנרת כמובן. וגם, חניון דליות - חורשת אקליפטוס עם שולחנות ומסלולי טיול רטובים (כביש 808 צפונית לצומת דליות); מצפור בית ציידא – שולחנות ונוף יפה (בעיקול כביש 869, ממזרח למעלה גמלא); פארק הירדן (בתשלום) - פינות קסומות לפיקניק, טיול במים, אתר ארכיאולוגי, מתקני משחק ושיט קיאקים (כביש 888 סמוך לצומת בית ציידא וצפון הכנרת).

עוד המלצות לטיולים בארץ

ראש פינה

מה נאכל? מקור הנתחים העסיסיים של מסעדת דוריס קצביםבעדרי עגלים שרועים למרגלות הגולן, הניזונים מכל טוב הטבע. המפעל והאטליז הצמוד ממוקמים בצומת צמח, לוקיישן פופולרי למנגליסטים. בנוסף לאלה יש מסעדות בראש פינה ובתל אביב שאליהן צמודה קצבייה. בדוריס מבטיחים חוויית בשרים שמתממשת בסניף הצפוני ופחות באחיו התל אביבי. כל מה שמוגש לצלחת - המבורגרים וסטייקים מנגזרת הראמפ, ניו יורק, פריים ריב וT־בון במשקל 1/4־3/4 ק"ג, מוצג גם במקררים עם בונוס של נתחים לפויקה. בנגזרת המיוחדים: צ'וריסוס, נקניקיות מרגז, אשכי טלה ופורטר האוס. לא זול, אבל יש תמורה בעד האגרה.

המלצת פיקניק: יער בירייה - מעיינות, עתיקות, בוסתנים וקברי צדיקים (הכניסות הסמוכה מחצור הגלילית); חניון הדרדרה (אשמורה) - פינת חמד בלב חורשת אקליפטוס עם פלגי מים ושולחנות מסביב לבריכה (מראש פינה פונים לכביש 918, חוצים את גשר הפקק וממשיכים כ־2 ק"מ עד לשלט המפנה מזרחה לדרך עפר העבירה לכל כלי הרכב).

רמת ישי

עגלי השארולה והלימוזין של לימוזין רועים ביערות כפר החורש, נושמים את אוויר שדות עמק יזרעאל המשביחים את בשרם, ובשרשרת המזון נוחתים בסוף דרכם בשילוב המנצח של האטליז־מסעדה. על הצלחת ובמקררים נתחים מיושנים של סטייק סינטה, אנטרקוט ופילה, T־בון עגל, צלעות טלה, אסדו, נקניקיות מפולפלות וקבב עגל שמכינים במקום. הכי־הכי, וחובה שתזמינו מבעוד מועד, הוא נתח הקצבים הקטנטן ששמור למביני עניין. שני בונוסים לרוכשים במקום, האחד - טיפים מי ומה עושים עם הנתחים כולל מתכונים, השני - אפשר להזמין בטלפון ולאסוף על הדרך לברביקיו בצפון.

לימוזין: א.ת רמת ישי, 04-9533183

המלצת פיקניק: שמורת אלוני אבא – שולחנות מוצלים, נוף ומסלולי טיול (לפני הכניסה לבית לחם הגלילית); החורשה מול גבעת הרקפות (בסמוך לקיבוץ גל־עד); חניון החרובים בפארק רמת מנשה – שולחנות, מים בנחל השופט ומערה קסומה (בכביש 70 פונים ליקנעם המושבה, נוסעים עד סוף הכביש, פונים ימינה וממשיכים עוד כ־2 ק"מ).

שמורת אלוני אבא (צילום: אריאלה אפללו)
שמורת אלוני אבא (צילום: אריאלה אפללו)

בנימינה

איפה נאכל? גאיה היא מסעדת ביסטרו כפרית, מיני אטליז להצטיידות וחנות יין עם טובי היינות מהארץ ומהעולם, המתומחרים במחירים הוגנים. המסעדה משרה אווירה נינוחה בעיקר נוכח המטבח הפתוח. בסלסילות ירקות מנצנצים בטריותם ובמקרר השקוף נתחים מיושנים כהלכה ונקניקיות שרקוטרי שמנמנות שמכינים במקום. בתפריט מנות בהשראת המטבח הצרפתי־איטלקי־ים תיכוני כסלט קלאמרי צרוב עם שעועית לבנה וזיתי קלמנטה, כיסוני סלק במילוי גבינת סנט מור, סטייק סינטה עם שרימפס בציר בקר ופטה כבדים מעודן עטוף בחזה אווז מעושן.

גאיה: א.ת רכבת בנימינה, 04-6181818

המלצת פיקניק: בגני הנדיב – גנים יפהפיים, שולחנות מוצלים ונוף (על כביש בנימינה־זכרון יעקב) .

גני הנדיב (צילום: אריאלה אפללו)
גני הנדיב (צילום: אריאלה אפללו)

רחובות

איפה נאכל? השף של מסעדת פרסקו אליעזר לויה חבר לרשת מעדני הבשר קרל ברג והנתחים העסיסיים מגיעים מהאטליז הצמוד, רובם בצבע ורדרד של פרה נמוכה. לויה שותף בחוות גידול חזירונים ולכן מקפיד לפנק באופן אישי את החבורה שאחר כך תפאר את הגריל הרומני שלו ואת הצלחת שלנו. הבר־בשר מתמחה בנתחים עסיסיים עתירי כולסטרול וקלוריות, אך מי סופר. על הבופה החופשי כבד קצוץ גס, נקניקים משובחים, נקניקיות שמנמנות וקבב רומני ובלקני שנעשים בעבודת יד. בנגזרת המיוחסים ספריבס, צלעות ורדרדות ונתחי אנטרקוט מיושנים שנפרסים מול הסועד. במקררים עושר גדול של בשרים לקחת למנגל ולקדרות.

פרסקו: הרצל 23, רחובות, 08-9349788

המלצת פיקניק: יער חולדה – שולחנות, ברזיות, מתקני שעשועים ומורשת והיסטוריה במוזיאון בית הרצל שביער (בין צומת ביל"ו לצומת טל שחר בכביש 411).

קליק אחד ויש לכם מנוי בפנאי פלוס