אז עכשיו, כשאתם כבר יודעים ש"פרפרים" זו תחמנות של הטבע לגרום לכם לשדרג את הצאצאים שלכם, ומאחר ולא כל אינטראקציה שלכם הולכת להניב לבבות ורודים וגדולים מעל ראשכם, אולי כדאי שנשים אותם קצת בצד כשאנחנו מגיעים להכיר או לבחור בני זוג.

אבל מה עושים עם מי שממש, אבל ממש לא מסוגל? מי שבלי להרגיש את הכיווץ הנעים והמרגש הזה בסרעפת, בבית החזה ואפילו בשיפולי הבטן פשוט לא מסוגל להמשיך הלאה אל תוך הקשר, בלי קשר למידת ההתאמה בו?

או, אז בדיוק בשבילכם, אני מביאה הפעם את המדריך המלא לדייט מצטיין במיוחד.

הכינו את השקופיות

וכמו שאני אוהבת, חייבים להתחיל ממש בהתחלה, ובמקביל לדעת גם את הסוף שאנחנו מעוניינים בו, כדי לייצר אמצע מצויין.

אנשים מצליחים שמצטיינים בעסקים בדרך כלל שואלים את עצמם לפני כל אינטראקציה שאלה שרבים מאיתנו נוטים להזניח: מה תהיה תוצאה טובה של המפגש הזה? ומה תהיה תוצאה מצויינת של המפגש הזה?

להתכונן לדייט בדיוק כמו לפגישת עבודה, מינוס הלוח המחיק (צילום: shutterstock)
להתכונן לדייט בדיוק כמו לפגישת עבודה, מינוס הלוח המחיק (צילום: shutterstock)

כלומר, בדיוק כמו שלא "תזרמו" עם פגישת עבודה שאמורה להניב לכם הרבה כסף או לגייס משקיע פוטנציאלי, אלא תכינו את עצמכם מראש למה אמור להיות שם שיביא עבורכם את התוצאה המנצחת, ככה כדאי לשאול את עצמכם את אותה שאלה בדיוק גם לפני דייט.

ברור שאין צורך להתארגן על מצגות או שקפים, אבל כן יש צורך לדעת לאן מכוונים.

למשל, בדרך כלל, אנשים מגיעים לדייט מתוך מחשבה מלחמתית. הם חושבים על כל הדברים הלא טובים שחייבים להיות ערניים להם, כדי לא ליפול בפח. הם חושבים על איך להיזהר. על מה כדאי לשאול כדי לא למצוא את עצמנו בסיטאציות ששמעו עליהן, קראנו עליהן, או אפילו כבר קרו לנו בעבר.

אז אני אומרת: בואו נניח לפחדים לרגע, ונחשוב בצורה בהירה ופשוטה: מהי לדעתכם ההגדרה של דייט ראשון טוב?

לא, לא זרימה, או כיף, או צחוקים. ההגדרה היחידה לאיכותו של הדייט הראשון מגיעה רק אחר כך: בקיומו של דייט שני.

בלי חבלי טיפוס

בשורה התחתונה, לא משנה כמה הדייט זרם או הצחיק, בסוף יש רק שאלה אחת: האם לשני האנשים מתחשק לראות אחד את השני שוב.

וזה יכול לסדר לכם את הראש לגבי פעילויות מועדפות.

רבים טועים לחשוב שאם הם מארגנים דייט חווייתי, זה הופך אותו אוטומטית לדייט "טוב".

תדעו אם הדייט הראשון היה מוצלח רק כשתגיעו לדייט השני (צילום: shutterstock)
תדעו אם הדייט הראשון היה מוצלח רק כשתגיעו לדייט השני (צילום: shutterstock)

למשל, אם נוצרה ביניכם היכרות כלשהי טרום הדייט (כן, גם התכתבות בטינדר נחשבת להיכרות), וציינת כמה אתה אוהב טבע, טיולים, לישון באוהל וכו', ולשמחתך הרבה מי שמולך ציינה שגם היא אוהבת ים וטבע, כמו לשבת על הים במרינה בהרצליה, הרי שהקשבה קלה היתה מכוונת אותך לדייט שהוא אולי במקום פתוח – אבל לא כולל טיפוס על ג'בלאות והכנת קפה בשטח.

אם זה מה שבחרת לעשות ובשביל הבחורה שמולך מדובר בדייט אקסטרים מדיי לשלב זה, הרי שלא משנה כמה נהנית בדייט עצמו – אתה יכול להיות בטוח שמרוב גירויים חדשים והתמודדויות היא בכלל לא התפנתה להתבונן פנימה ולשאול את עצמה אם אתה מוצא חן בעיניה. ולא, זה ממש לא אומר שאתם לא מתאימים – כל אחד מאיתנו גדל בסביבה אחרת וחשוף לדברים אחרים. להתרגל לאט לרעיון יכול להיות דרך מצויינת לחשוף מישהו לפעילות שאתה אוהב, אבל לא בשיטת ה"זבנג" בפרצוף. פשוט, מה שבדרך כלל יעבור לה בראש זה "אמאל'ה, אם ככה הוא מתחיל, מה יהיה בהמשך?"

זו דוגמה לפעילות מאוד מבלבלת, שכן לכאורה הבחור אמור להרגיש עם עצמו טוב, כי הוא השקיע, חשב על משהו מעניין, אבל –הוא לא באמת שאל את עצמו את שאלת הקסם: איך אני רוצה שזה יסתיים?

כי אם מבחינתו תוצאה טובה לדייט הזה היא, נגיד, סקס בסוף הדייט, אז גם יש כאן מאמץ יתר, וגם זה בטח לא הולך לקרות – הקשבה מדוייקת היתה מספרת לו שהבחורה הספציפית הזאת אינה מחובבי ז'אנר הג'בלאות, ולכן סביר שתרגיש מאוד מאוד לא בנוח.

אם הוא רצה דייט שירשים מאוד, כזה שבוודאות ישיג לו דייט שני – שוב, הקשבה היתה מספרת לו את האמת, שעם הבחורה הזאת לא ממש, אבל אולי עם בחורה שזה כן מדבר אליה זה היה פועל באופן קסום ומרשים.

ככה שהשאלה הפשוטה - מה תהיה תוצאה טובה של המפגש הזה? מובילה אותנו לשאלת המשך פשוטה: מה צריך לקרות או להיעשות בשביל שזה יקרה?

וזאת כבר שאלה מתוחכמת יותר, שנתחיל לענות עליה בטור הבא.