במהלך חיי הזוגיות אנשים חווים קשיים רבים. אלה יכולים להיות קשיי הסתגלות לחיי הזוגיות, חוסר התאמה לגבי הציפיות של בני הזוג אחד מהשני, בעיות בתחום הרומנטי, קונפליקטים וגם ויכוחים חוזרים ונשנים על גידול ילדים, קשיים בהתמודדות עם משפחות בני הזוג ודיונים סוערים בכל מה שנוגע לעניינים פיננסיים.

לא מעט זוגות נשואים - וגם זוגות בתחילת דרכם - מעדיפים לשמור את הדברים בבטן או בוחרים באופציה הגרועה יותר, ורבים ללא הפסק.

אין ספק כי גם שמירה בבטן וגם ריבים בלתי פוסקים הורסים את המרקם עליו מושתת הזוגיות, ולכן חשוב לטפל בעניין במהרה.

לפני שתחליטו ללכת לטיפול זוגי אני מציע תפעלו ביחד לפתרון העימותים בדרך של הבנה והסכמה. איך, אתם שואלים? ובכן, יופי ששאלתם, הנה כמה טיפים שבוודאי יעזרו לכם.

  • קחו פסק זמן. כשהוויכוח יוצא משליטה, הפסיקו אותו. השאירו זה את זו לבד לזמן מה כדי להירגע. אם המצב מאוד מאוד טעון עדיף לא לדבר זה עם זו יום או אפילו יומיים. רק לאחר שנרגעתם וסף המתח ירד תוכלו לנסות לדון בנושא בהיגיון ובהגינות מבלי להיות מושפעים מהכעס שליווה אתכם באותה העת. אין ספק שכשתדונו עכשיו על הריב שהיה תגיעו ממקום אחר למקום אחר לגמרי. אותם הדברים שהייתם אומרים אז לא יאמרו עכשיו ולא מכיוון שאינם חשובים, אלא מכיוון שאינם רלוונטיים.

  • הבינו את צרכיו של בן הזוג. לאחר ששניכם נרגעתם במידה סבירה, שאלו, חקרו ונסו להבין מה באמת מטריד את בן הזוג. הקשיבו היטב למה שיש לו לומר ונסו ככל יכולתכם להבין את בעייתו. לאחר מכן הציפו את בעייתכם, וזאת כדי שבין הזוג ידע מה מטריד אותם. אל תסתמכו על המשפט המוכר" "הוא מכיר אותי, הוא וצריך לדעת מה מפריע לי". במקום לצפות – דברו!

  • קבעו זמן. כמו שבעבודה אנו קובעים שיחה עם הבוס או העובדים שלנו, קבעו עם בן הזוג מועד שבו תשבו לסיעור וביאור מוחות ותניחו לרעיונותיכם לזרום ללא התערבויות ובטח ללא ביקורת. דבר שיעזור מאוד הוא כתיבת הרעיונות על דף. לאחר מכן מחקו את הפתרונות שאינם מעשיים או מועילים. הפתרונות שנותרו על הדף הינם משמעותיים ויש לקחת אותם ברצינות ולמצוא את הדרך ליישמם. חשוב שהפתרונות שנבחרו יהיו מוסכמים על שניכם. לאחר מכן הגיעו להסכמה לגבי מה שיעשה כל אחד מכם כדי לבצע את הפתרון.

  • עקבו אחר התוצאות. קבעו זמן קבוע שבו תעקבו אחר התקדמות העניינים ו-ודאו שהפתרון עובד בלי מרירות.

  • מצאתם פתרון? הניחו לעימות. מוכנות לסלוח ולשכוח היא צעד גדול בניהול עימותם רציני. אל תעלו זאת בעימותים העתידיים. זה לא משרת שום מטרה, אלא רק מחמיר את המצב.

  • למדו מהעבר. למדו משגיאות העבר ושאפו להימנע מהן. למדו מהדרך למציאת פתרונות ויישמו אותה גם בעתיד.