כבר אמרנו את זה לא פעם, נאמר זאת שוב: קייטרינג הוא הדבר שקובע אם החתונה שלכם תהיה טובה או גרועה. קייטרינג הוא לא רק האוכל, אלא גם בר האלכוהול, האסתטיקה ובנוסף - ואולי, צריך לומר, בעיקר - המלצרים והשירות.

השירות הוא חלק קריטי בהצלחת האירוע שלכם, וחובה לשים עליו את הדגש. כל (טוב, לא כל, אבל חלק לא מבוטל) ההצלחה של האירוע שלכם קמה ונופלת על איך שהמקום נראה במהלך האירוע. אם יהיה מטונף בזמן האוכל, זה לא יהיה משנה אם הוא טעים. אם המלצרים לא יהיו אדיבים ונחמדים וישכחו שהאורח ביקש כבר לפני רבע שעה לימונדה, אף אחד לא יזכור כמה הרוסטביף היה טרי. אם אף אחד לא יבוא לפנות את הצלחות אחרי שהאנשים סיימו לאכול, האירוע שלכם יהיה הרבה פחות מוצלח.

רוצים עוד מנטלי?

בבואכם לבחור קייטרינג, תצטרכו לבחור בין שתי אפשרויות עיקריות: הראשונה היא מעין דיל הכל כלול. אתם שוכרים מקום, ובמקום מבהירים לכם שיש להם את שף הבית שלהם ואין לכם אפשרות להביא מישהו מבחוץ.

כאן צריך להבדיל בין האולמות הזולים שלוקחים בין 180 ל-200 שקל למנה והאוכל בהתאם (בקיצור, אל תצפו לאיזה "וואו" מאף אחד מהאורחים שלכם), לבין האולמות היקרים שבהם יש את השפים הטובים בארץ כמו רפי כהן, לדוגמה, אבל אז מנה עולה כבר 300 או 350 שקלים, וזה בלי כל מה שמסביב.

אם החלטתם ללכת על זה מאוד מאוד חשוב, כפי שכתבתי, לנסות לבדוק מה רמת השירות שם. קחו בחשבון שככל שהאוכל עולה יותר, כך גם השירות טוב יותר כי המלצרים מרוויחים יותר. עם זאת, בקטגוריה הזו צריך לזכור דבר אחד חשוב: לפעמים, אם אנחנו אוהבים את המקום, זה ישפיע גם על שיקול הדעת שלנו בכל מה שקשור לטעימות. לפעמים זוגות כל כך מתלהבים מהאולם או הגן עד שהם בודקים את האוכל ברפרוף. אל תתנו להתלהבות שלכם לשטות בכם, ואל תזניחו את הטעימות.

בקטגוריה השנייה, שהיא יותר מומלצת לדעתי, אתם נסגרים על מקום ואחר כך בוחרים בעצמכם את הקייטרינג שאתם רוצים. ככה יש לכם הרבה יותר שליטה על האירוע ותוכלו להחליט כמה מנות אתם רוצים בקבלת הפנים, כמה מזנונים יהיו ואיך הכל יראה.

 האסתטיקה חשובה יותר מאוכל. במקרה הזה, נניח, אנחנו מקווים בשביל האורחים שלפחות האוכל ממש מוצלח (צילום: Eric Limon/shutterstock)
האסתטיקה חשובה יותר מאוכל. במקרה הזה, נניח, אנחנו מקווים בשביל האורחים שלפחות האוכל ממש מוצלח (צילום: Eric Limon/shutterstock)

בבואכם לטעום ולהחליט איזה קייטרינג תשכרו קחו בחשבון שהטעימה היא אכן כללית, אבל את רמת האוכל אפשר לחוש. ניתן להבין לפי הטריות של האנטריקוט או של הפוקצ'ות האם מדובר בקייטרינג טוב או לא. חובה לזכור שיש הבדל בין הטעימות לבין החתונה עצמה, בדיוק כמו שיש הבדל בין לבשל ארוחה לעשרה אנשים לבין לבשל ארוחה ל-300, או להגיש אוכל חם מהסיר לבין אוכל שעומד ומתקרר בבופה.

גם אם נורא התלהבתם ונפלתם מהכסא בטעימות, אל תצפו לאותה רמה גם בחתונה. עם זאת, אל תתאכזבו וזכרו שזה טבעי ובנוסף איש מהאורחים שלכם לא היה בטעימות והמשפחה שלכם ממילא לא תאכל מרוב לחץ, ככה שהאורחים עדיין יתלהבו.

 אתם מחליטים: הגשה או בופה? (צילום: Levent Konuk/shutterstock)
אתם מחליטים: הגשה או בופה? (צילום: Levent Konuk/shutterstock)

אבל בגלל שעל רמת האוכל אי אפשר להתחייב וגם יש לה איזשהו גבול עליון, אני שוב מתעקשת שתבדקו את כל מה שמסביב. בדקו, למשל, האם המלצרים הם ילדים בני 17-18 או בשנות העשרים לחייהם, משום שיש הרבה הבדל ברמת האדיבות והמקצועיות בגילאים האלה. בדקו מה המלצרים לובשים, כיצד הם מתכוונים להגיש, האם הם עוטים כפפות ואפילו התעקשו על כיסוי ראש אם זה חשוב לכם. הנקודה היא שמותר לכם להיות נודניקים. זה האירוע שלכם.

חשוב לי מאוד מאוד להדגיש שאם כבר בחרתם קייטרינג, תדרכו אותם כמה שיותר בפרוטרוט. תנו להם בריף על כל שולחן, אם צריך. אם יש לכם אנשים עם צרכים מיוחדים הדגישו את העניין בפניהם. אם אתם רוצים שהמשפחה תקבל שירות צמוד יותר, אל תשכחו לציין זאת. אם יש שולחנות שאתם מעוניינים לעשות להם הגשה למרות שיש בופה, דברו. בשביל זה בדיוק יש לכם מנהל אירוע.

אם כבר מדברים על מנהל אירוע, זו נקודה שקריטי להתמקד בה. אם הלכתם על הקייטרינג של המקום קחו בחשבון שמנהל האולם הוא גם מנהל האירוע שלכם, מה שאומר, הלכה למעשה, שיש סיכויים גבוהים יותר שתזכו לניהול קצת פחות טוב. אם שכרתם קייטרינג כנראה שגם שילמתם יותר כסף, אבל הרווחתם עוד מנהל, משום שחלוקת העבודה במצב כזה היא שמנהל האולם מתעסק, ובכן, באולם ומנהל הקייטרינג הוא זה שמנהל לכם את האירוע.

 אל תצפו לאותה רמה כמו בטעימות. מזלכם שהאורחים שלכם לא היו שם (צילום: Frantisek Czanner/shutterstock)
אל תצפו לאותה רמה כמו בטעימות. מזלכם שהאורחים שלכם לא היו שם (צילום: Frantisek Czanner/shutterstock)

המנהל של הקייטרינג שייך לכם. מדובר בעבודה קשה מאוד, אבל זה מישהו שיהיה אתכם לאורך כל הדרך ויטפל בכל בעיותיכם לפני האירוע וכמובן שגם בזמן האירוע.

אחרי שוידאתם את כל מה שמסביב, הגיע הזמן להתעסק קצת באוכל. יש לא מעט מקומות שיגידו לכם שזה התפריט, יסגרו אתכם על מחיר ואז, פתאום, יתחילו כל מיני תוספות. פתאום מה שהיה בטעימות לא ממש כלום, ואם רוצים את זה צריך לשלם עוד. סכמו עם הקייטרינג על המחיר ודעו בדיוק כמה אתם משלמים. אפרופו משלמים, דעו שמרבית הקייטרינגים בארץ דרשים את רוב הכסף לפני האירוע. אם אתם מתכננים את התקציב שלכם, תכננו תשלום של משהו כמו 20,000 שקלים לקייטרינג עוד לפני האירוע.

בבואכם לבחור תפריט כדאי לגוון קצת ולהגיש מנות מיוחדות, לדעתי. בנאלי זה אולי ללכת על בטוח, אבל זה משהו שאנשים כבר אכלו בעשרות אירועים אחרים.

אני חושבת שכשזה מגיע למנות מיוחדות, חשוב יותר איך המנה נראית מאשר מה הטעם שלה, כי אנחנו אוכלים בעיקר עם העיניים. הנה, אני שונאת חצילים, אבל לפני כמה ימים נתקלתי במנה מעוצבת כל כך יפה בחתונה שהייתי חייבת לטעום. אפילו היה לי טעים.

תתפרעו קצת ותהמרו על האוכל, שיהיה קצת שונה וקצת אחר. ממילא בחתונות הכל נראה אותו דבר, אז לפחות שאת האוכל שלכם יזכרו.

  • נטלי קולדנוב היא מפיקת חתונות בכירה. פרטים נוספים תוכלו לגלות באתר הבית שלה