ימים לא פשוטים עוברים על כולנו לנוכח המצב הבטחוני, הכלכלי, הפוליטי ובעצם מה לא.

אירועי יום הנכבה שמתרחשים היום (ראשון) בכל הארץ מוכיחים לנו שהמצב במזרח התיכון שלנו הרבה יותר דליק ממה שחשבנו, ולא צריך יותר מגפרור ופייסבוק על מנת להציתו. אירועי היום הקשה והמותח שעברנו רק מוכיחים שגם הימים הבאים לא יהיו פשוטים יותר או קלים יותר, ואין ספק שאי הודאות והערפול הרב מלווים את ימינו ומשפיעים בכל דרך על מצב הרוח ועל החשק שלנו או של בן זוגנו ליזום וליצור.

משדרי החדשות המורחבים והדיווחים השוטפים באתרי אינטרנט עלולים לשאוב את בני הזוג שלנו ולהדביק אותם למסך לשעות ארוכות כשהם עמוסי חרדה ומתח, תוך כדי שהם מתעלמים מהפעילויות השוטפות אותן יש לבצע בבבית ובתחומי החיים השונים, שלא לדבר על הזוגיות שנפגעת מאוד בכל יום כזה.

כשבן הזוג נמצא שעות רבות מול הטלוויזיה וצמוד לדיווחים השוטפים על המתרחש במדינה (וכאלה, חבל מאוד, דווקא לא חסר) ניכרת ירידה דראסטית ביחס לבני המשפחה, אי רצון לבילויים ובן הזוג לא יכול להתעלם ממה שקורה על המסך. במקום להבין או לנסות לעזור אנחנו כועסים עליו, וכך בעצם נוצר לו מעגל קסמים קשה מאוד לשבור.

ברור הדבר שרגשות השמחה, ההנאה והכיף שהכרנו אצל בן הזוג שלנו התחלפו בן רגע בפחד, חשש ודאגה. מצב זה של חוסר וודאות בטחוני ומשדרי חדשות מורחבים מצריך מכם היערכות הדורשת גיוס כוחות (צו 8) נפשיים ומצד שני סבלנות רבה למשימה.

כבני זוג תומכים ואוהבים אשר מעוניינים לסייע, אני מציע חמש דרכים שונות לפתרון.

גלו אמפתיה

אנחנו יודעים הרי שבן הזוג שלנו אוהב גם בשגרה להיות צמוד למסך, אבל בעוד שבימים כתיקונם מותר לנו לכעוס אם הדבר פוגע בנו, בימים שהחדשות שונות ומשמעותיות ויתכן שהן משליכות על חיינו - או לפחות על השבועות הקרובים - אל תלחצו, וגלו מעט הבנה ואמפתיה. אין ספק כי תצטרכו למצוא את הזמן לטפל בבעיה הקיימת אשר צצה ועולה עם כל מבזק חדשות שאינו שגרתי, אבל זה לא הזמן לטיפול בבעיה.

שנו את הסביבה

דבר שישנה את האווירה בבית ויתרום לתחושה טובה יותר הוא פגישה עם חברים או משפחה, מה שייצור התנתקות מהתחושה המעיקה והמכבידה שמשדרי החדשות יוצרים. לא תמיד צריך, אגב, להודיע לבן הזוג על ההזמנה או על האורחים הצפויים. פשוט שיגיעו. השאר כבר יסתדר מעצמו.

החליפו חדשות בבילוי

רואים שבן הזוג שלכם צמוד למסך וחרד מהבאות? זה הזמן להזמין שולחן במסעדה או כרטיסים לסרט ולהוציא אותו מהבית. כמו עם החברים והמשפחה, גם כאן כדאי להציב עובדות בשטח ולא להתייעץ. על מנת למנוע ויכוח פשוט אמרו שזכיתם בכרטיסים לסרט או במחיר מוזל למסעדה, וכך יש לכם סיבה ללכת.

במקום לשבת, ללכת

הישיבה מול המסך והדם שלא זורם לא ממש עוזרת ביציאה מהמצב, כמובן. לכן, מוטב לגרור את בן הזוג להליכה בפארק השכונתי על מנת להמריץ את מחזור הדם ולהפיג את מחשבותיו מהמראות על המרקע

במקום לכעוס, הביעו עניין

כפי שאמרתי, זה לא הזמן ללחוץ ולכעוס, אלא הזמן למעשים ולחיבה. אם אף אחד מהדברים לא עבד, שבו ליד בן הזוג והביעו עניין במתרחש. המדובר בעצם בעבודת רתימה למען הפעמים הבאות, משום שבן הזוג בין שכשהחדשות באמת חשובות גם אתם מתעניינים בהם ויש לו פרטנר לשיחה כשהנושא מצדיק היצמדות לטלוויזיה. כך, בפעם הבאה שדבר כזה קורה והוא יראה שאתם אינכם מעוניינים במה שקורה על המרקע, ייתכן והוא יעזוב את המסך.

  • ד"ר ירון מאיר הוא מגשר, בורר, מאמן, מטפל רב תחומי ומנכ"ל חברת יעד גישור