טקס הסיום הצבעוני שחתם את משחקי אולימפיאדת לונדון 2012 סימן אמנם את חזרתם של טובי הספורטאים ארצה אך שורה של ספורטאים ישראלים הנמצאים בימים אלו בלונדון מציינים היום את תחילתו של אירוע אולימפי יוקרתי נוסף: המשחקים הפאראלימפיים או בשמם העממי: אולימפיאדת הנכים.

נתי גרוברג, 43, רוכב אופני יד, משותק בפלג גופו התחתון, הממוקם בין העשירייה הטובה בעולם ואלוף הארץ יעלה בעוד כשבוע על אופניו ובריכוז יוצא דופן שרק ספורטאים מקצועיים מסוגלים לגייס הוא יכוון את כל כוחו ומירצו כדי להגיע לרגע בו הוא יחצה את קו הסיום במקום הראשון. "ספורטאי נכה שמשתתף בתחרויות הוא כבר מנצח.", מספר גרוברג בראיון, "הוא עושה משהו עם חייו ולא קובר עצמו בצער הנכות"

אורלי אוזר ויפעת סלמן המפעילות את עמוד הפייסבוק "אנשים מעוררי השראה" פגשו את נתי גרוברג : "לכל אחד מאיתנו יש תיק מאוד כבד." מספר גרוברג בראיון, "אנחנו עוברים חיים קלים יותר או קלים פחות, השאלה היא איך אנחנו מתמודדים עם התיק הזה. אנחנו לוקחים אותו איתנו או משאירים אותו בצד וממשיכים הלאה? רוב האנשים לוקחים אותו איתם, ומה זה נותן? מה שעושה לי טוב זה להרגיש טוב עם עצמי ולכך הגעתי דרך העשייה, דרך רכיבת האופניים"

>> לחצו כאן להאזנה לראיון עם נתי גרוברג ב"רדיו מהות החיים"

עוד בנושא:

גרוברג על האולימפיאדה:

לחלום, לעשות ולהצליח

דרכו הבלתי נתפשת של גרוברג כספורטאי בין לאומי מצליח ומועמד אולימפי החלה בתאונת דרכים טראגית אשר הותירה אותו משותק בפלג גופו התחתון. כששכב מאושפז בבית לווינשטיין לאחר תאונת הדרכים הגיע למקום נציג עמותת אתגרים שסיפר לו לראשונה על פעילות העמותה: "אצלנו הנכים עושים סקי, שיט, צניחות, אופניים." גרוברג שלא האמין שזה אפשרי ענה לו: "יקירי אתה במחלקת קטועים פה, ברור לך, כן? אנחנו לא בדיוק יכולים להזיז את הרגליים".

מאז ועד היום עברו שנים ארוכות של שיקום, עבודה קשה ומאומצת ותחרויות שהציבו את גרוברג בראש רשימת הספורטאים בארץ ובין הטובים בעולם. "אחרי 13 ניתוחים", הוא מספר, "שאחרי כל אחד מהם אני מתבשר שאני יותר ויותר נכה, זה לא עוצר אותי, נכות זה רק בראש, נקודה."

לפני ארבע שנים התכונן גרוברג לייצג את ישראל במשחקים האולימפיים בבייג'ין. ארוע נוסף שעבר מנע ממנו להשתתף במשחקים כשבדקות האחרונות של האימונים לקראת המירוץ באולימפיאדה עבר גרוברג תאונת דרכים ונפצע באורח אנוש. עם שובו לארץ ועם תהליך השיקום הארוך שעבר היה לו ברור שאין דבר שיעמוד בינו ובין השגת היעד עליו חלם: לחזור ולרכב על אופני היד. היום, ארבע שנים אחרי כשהוא אוחז בידו את תואר אלוף ישראל וממוקם בעשירייה הטובה בעולם, הוא מוכן יותר מתמיד להתמודד בתחרות המאתגרת מכולן יחד עם אנשים כמוהו שלא יתנו לדבר לעצור בעדם מלזכות בתואר הנכסף.

מירוץ גלגלים של תקווה (באדיבות עמותת אתגרים)
מירוץ גלגלים של תקווה (באדיבות עמותת אתגרים)

איך הופכים משבר להצלחה?

"אני משווה משבר לכאב. באימונים כדי להתקדם צריך לסבול." מספר גרוברג בראיון ל"אנשים מעוררי השראה", "לרכב 110 קילומטר זה לא קל ומה שאני חושב בראש שלי שסבל הוא רק אתגר שצריך לעבור כדי לעלות שלב. זה כמו סולם וכל פעם נוסף שלב. הנכות מתחילה ונגמרת בראש ואם אתה חושב על זה אתה מגביל את עצמך. אתה צריך לעבור את הגבול שקבעת לעצמך."

באולימפיאדה הקרובה, יתחרה גרובר לצד שורה של ספורטאים נוספים הלוקחים חלק בפעילות הספורטיבית של עמותת אתגרים וביניהם: דרור כהן, בני וקסלר, ארנון אפרתי ופסקל ברקוביץ'. "כ-5,000 ילדים ובני נוער ו-700 בוגרים לוקחים חלק בפעילות של עמותת אתגרים שנוסדה בשנת 1995." מספרים בעמותה, "מבין האלפים הללו, נגלים אותם בעלי כישרון יוצא דופן ועם נכונות להשקיע את כל מה שצריך כדי להפוך לספורטאים אולימפיים. ספורטאי אתגרים מוכיחים מדי יום את נצחון הרוח על מגבלות הגוף ומהווים מודל לחיקוי ולגאווה לאלפי ילדים נכים בישראל."

אתגרים הוקמה ע"י גרעין של נכי צה"ל, נכים אזרחיים ואנשי שיקום בכירים ופועלת לשיקום של ילדים בני נוער ובוגרים באמצעות פעילות בפורט אתגרי. העמותה מוציאה בעלי נכויות אל חיק הטבע, משלבת אותם בחברה, מאפשרת להם שוויון הזדמנויות ומוכיחה כי גם הם יכולים להיות ולחיות כמו כולם.

לקראת הארוע האולימפי הגדול, אורית מרום מעמותת אתגרים תצטרף כמנחה אורחת לתוכנית חגיגית של "ספורט אלגנט" בהנחיית נדב יעקובי ואסי זיגדון ב"רדיו מהות החיים". התוכנית תתקיים מחר ביום חמישי 30.08 בין השעות 15:00-16:00

>> להאזנה לרדיו בשידור חי - לחצו כאן

תחת הכותרת: האמונה שהכל אפשרי, הופכת את המציאות לכזאת, תתארח באולפן פסקל ברקוביץ' המתמודדת גם היא באולימפיאדה ותצטרף לנבחרת בלונדון עם תום התוכנית. בנוסף ייערכו ראיונות עם ספורטאים הנמצאים בלונדון שישתפו בסיפורים מעוררי השראה של אנשים המוכיחים שוב שהרוח האנושית חזקה מהכל.

צידה לדרך:

"מקורו של הכוח אינו ביכולותיו הפיזיות של האדם. הוא נובע מרצון שעשוי לבלי חת"

(- מהטמה גנדי)

לאתר מהות החיים