בזמן שטובי הספורטאים בעולם מזיעים ממאמץ בתחרות על המדליות האולימפיות הנחשקות, קבוצה נוספת של ספורטאים ממתינה בקוצר רוח, תוך כדי אימונים נוקשים, לפתיחת המשחקים הפאראלימפיים בחודש הקרוב.

המשחקים הפאראלימפיים הם אירוע ספורט המתקיים בחסות הוועד הפאראלימפי הבינלאומי, שבו מתחרים ספורטאים בעלי מוגבלויות במגוון רחב של ענפי ספורט, כשווים בין שווים. המשחקים, המכונים גם בשם אולימפיאדת הנכים, מתקיימים בסמוך למועד האולימפיאדה "הרגילה" והמתוקשרת, אחת לשנתיים בענפי החורף והקיץ, לסירוגין.

מתאמנים, מזיעים ומנצחים

לקראת יציאת המשלחות להשתתפות במשחקים הפאראלימפיים, שיחלו גם הם בלונדון עם סיום האולימפיאדה בסוף אוגוסט, השיק ערוץ 4 של הטלוויזיה הבריטית קמפיין מושקע בטלוויזיה ובאינטרנט להעלאת המודעות בקרב הקהל הבריטי והעולמי לתחרויות הקרבות. את הקמפיין מלווה סרטון מרגש בשם "הכירו את העל-אנושיים", המציג את מיטב הספורטאים הפאראלימפיים של המשלחת הבריטית וצולם במשך שבועיים בהיכלי ספורט ואולמות אימון ברחבי הממלכה הבריטית.

הסרטון מתאר את הסיפורים האישיים של האתלטים הפאראלימפיים ומעביר באופן מדויק להפליא נקודת מבט ייחודית, ואולי אף חד פעמית עבור רובנו, של מציאות החיים של אנשים שהמוגבלות אינה מונעת מהם להתאמן, להזיע ממאמץ ולהגשים את חלומותיהם.

לחצו כאן לצפייה בסרטון.

בנוסף לסרטון כולל הקמפיין גם אתר אינטרנט, בו ניתן למצוא סרטוני וידאו של חברי המשלחת הבריטית, ראיונות עם הספורטאים ווידאו-בלוגים של מספר ספורטאים, המעלים פוסטים מוסרטים של האימונים וההכנות שלפני הרגע הגדול.

ג'ון-אלן באטרוורת'

ג'ון-אלן באטרוורת' הוא רוכב אופניים, בן 26. הוא לחם בעיראק בשנת 2007 בכוחות חיל האוויר המלכותי, נפגע ממתקפת טילים ואיבד את ידו. מאז הפציעה היה לו ברור שהתפקיד שלו הוא לחזור למצב טוב יותר, להיכנס לכושר ופשוט להמשיך כרגיל. בין ההישגים אליהם הגיע בקריירת הרכיבה: מדליית זהב באליפות הבינלאומית לרכיבת נכים.

בראיון לקמפיין של ערוץ 4 הבריטי, מספר באטרוורת', שמלבד רכיבה על אופניים הוא חובב מושבע של סנואובורד וחולם על היום שיהיה לו הפנאי לעשות זאת יותר. אמנם מדובר בכוכב ספורט ברמה בינלאומית, אך כשזה מגיע לתחומי כישרון שונים, כמו שירה, הוא לא ממש מוצלח. כשנשאל איזה שיר יבצע אם יתבקש להשתתף בגירסת "כוכב נולד" הבריטית, ענה באטרוואת' שלמרות חוסר הכישרון הוא ילך על שיר של ליידי גאגא ויקווה לטוב. אך בימים אלו, הוא מספר בראיון, הוא לא זקוק למוזיקה כדי להיטען באנרגיות ומעדיף להישאר רגוע ושקט לפני הרגע הגדול. עוד מעיד על עצמו הרוכב הבינלאומי, שבמידה וייעשה סרט על חייו, את תפקידו יגלם השחקן ההוליוודי המסוקס בראד פיט.

כדורסל בכיסא גלגלים

מרבית האנשים הנעזרים בכיסא גלגלים לשם ניוד מספרים שבחלומות הם עדיין הולכים. אולם סימון מאן, שאיבד את רגליו בתאונת רכבת בשנת 1989, מספר בנימה מבדחת שבחלומותיו הוא לא הולך לשום מקום, אלא שוכב במיטה ולצידו נשים סקסיות. חבר קבוצת הכדורסל הבריטית וזוכה שלוש מדליות פאראלימפיות, מספר בראיון כי אם לא היה נדרש לשמור על דיאטה של ספורטאי, היה מתפנק על מנת פיש-אנד-צ'יפס. בינתיים הוא מתאמן עם חבריו לקבוצה לקראת התחרות ומספר שהאתגר ממנו הוא חושש הוא התחרות מול הקבוצה האוסטרלית.

אלי סימונדס

אלי סימונדס, השחיינית קטנת הקומה בעלת החיוך ההורס, זכתה במדליות החל משנת 2006, אך נולדה רק בשנת 1994, כך שבעת הזכייה במדליה הראשונה שלה טרם מלאו לה 13 שנים. סימונדס מספרת שלפעמים היא פשוט חולמת להישאר עוד קצת במיטה, "אבל חוץ מזה אני צריכה להיות בפעולה כל הזמן. להישאר עסוקה כל הזמן, אני לא אוהבת להיות משועממת". מה שמסביר איך היא מצליחה לעמוד באימונים אינטנסיביים תשע פעמים בשבוע בסך כולל של 18 שעות.

"אני די אוהבת את העובדה שאנשים מזהים אותי ואת הידיעה שהספורט הפאראלימפי מתחיל לקבל חשיפה ומודעות בקרב הציבור הרחב, ואנשים צופים בי ומקבלים השראה להשיג משהו בחיים שלהם", סיפרה בסרטון התדמית שלה.

מלבד בבריכת השחיה, סימונדס היא גם אלופה במטבח. כשנשאלה בראיון איזו ארוחה תכין ולמי אם תשתתף בתוכנית בישול בטלוויזיה, ענתה: "חוסיין בולט (אצן ג'מייקני שזכה במדליית זהב אולימפית שלוש פעמים), ג'סטין ביבר ומייקל פלפס (שחיין אמריקאי שזכה עד כה ב-17 מדליות אולימפיות). אני אתחיל עם סלט קיסר, אמשיך עם סטייק וצ'יפס למנה עיקרית ועוגת גזר לקינוח".

מספר המדליות הגבוה ביותר לישראל

ומה עם המשלחת הישראלית אתם שואלים? ובכן, כשזה מגיע לגאווה לאומית ישראלית, המשחקים הפאראלימפיים לא רק שאינם נופלים ממשחקי האולימפיאדה ה"רגילים", אלא מהווים דוגמה ומופת למצוינות ונחישות של הרוח האנושית, ומספקים לישראלי המצוי משהו להתגאות בו.

לאורך כל שנות השתתפותה של ישראל במשחקים הפאראלימפיים, הגיעו הישראלים להישגים מרשימים בכל קנה מידה והביאו עימם ארצה מספר מדליות גבוה בהרבה משל חברי המשלחת האולימפית ה"רגילה". לדוגמה: בשנת 1968, כשישראל הגיעה למקום השלישי בין כל המשלחות, עם 18 מדליות זהב, 21 כסף ו-23 ארד.

עשו לייק לעמוד האוהדים של קבוצת המשחקים הפאראלימפיים הבריטית וקבלו מהם עידכונים.

צידה לדרך

"מבחינה אווירודינמית, הדבורה לא אמורה לעוף, אבל הדבורה אינה יודעת זאת, ולכן היא ממשיכה לעוף בכל מקרה" (מארי קיי אש)

לאתר מהות החיים