ענת קלו-לברון

לחצו כאן להאזנה לתוכנית "אסימונים" של ענת קלו לברון ברדיו מהות החיים, בהשתתפות אפרת שר שלום, שדיברה על נושא האשמה.

מאז שאני זוכרת את עצמי אני מרגישה אשמה: כלפי אמא שלי, כלפי האיש המתוק שלצידי, כלפי הילדים שלי; אשמה אשמה אשמה. אבל מזה זמן מה ברור לי שהאשמה, למרות שאנו מייחסים לה תכונות חיוביות, כגון חשבון נפש והנעה, משפיעה עלינו ועל פועלנו אך ורק לרעה. ואמנם, כשראיינתי את אפרת שר שלום, מורה רוחנית העוסקת בהוראת הריפוי הרוחני, משוררת, יזמית ומייסדת "הקורס בניסים", היא הבהירה לי שמתחת לכל רגש מאמלל שלנו -- ולא משנה אם הוא כעס, פחד, גאווה, טינה, קנאה או כל רגש מאמלל אחר -- נמצאת אשמה.

אחרי השיחה הזו החלטתי שאני חייבת להזמין אותה לתוכנית "אסימונים" ולשוחח עמה. באופן מוזר, שני המשפטים שנחרטו בתודעתי לאחר השידור היו: "כשאנחנו צודקים אנחנו לא מאושרים" ו"כשאנחנו מפחדים אנחנו תוקפים". כשניסיתי להבין למה דווקא שני אלה, הבנתי שמהמשפט הראשון מאוד הופתעתי: אני תמיד חשבתי שכשאני צודקת אני יותר מאושרת. עם המשפט השני החוויה היתה הפוכה: מהרגע הראשון ידעתי שהוא אמת צרופה; לא פעם, כשהרמתי קול על ילדיי, הם היו שואלים אותי אחרי כמה שניות למה כעסתי ואני הייתי מסבירה -- "לא כעסתי, פשוט נבהלתי".

אז למה אנחנו מרגישים כל כך הרבה פעמים אשמים? מתי אנחנו כועסים ומאשימים אחרים ואיך אפשר להתחיל ולהרגיש פחות אשמים? אני מבטיחה לכם ששני המשפטים האלה הם רק קצה ביקוע התודעה ולאפרת שר שלום יש עוד הרבה תשובות מעניינות בשבילכם.

לחצו כאן להאזנה לתוכנית "אסימונים" של ענת קלו לברון ברדיו מהות החיים, בהשתתפות אפרת שר שלום, שדיברה על נושא האשמה.

לאתר מהות החיים