קרמשניט אישי בניחוח וניל

גרסה קלה ומהירת הכנה לקרמשניט הקלאסי בעזרת אינסטנט פודינג וניל המעניק גם ניחוח וניל מתקתק.

6 מנות

המרכיבים:

לבצק:

500 גרם בצק עלים על בסיס חמאה, מופשר

1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר

לקרם וניל:

2 אריזות פודינג אינסטנט בטעם וניל עלית

2 מכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה

1/4 1 כוסות (250 מ”ל) חלב

להגשה:

אבקת סוכר

ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2. חותכים את הבצק לשני מלבנים, בהתאם לגודל התבנית. מניחים מלבן בצק בתבנית התנור, זורים אבקת סוכר דרך מסננת דקה, מניחים מעל נייר אפייה נוסף ומניחים תבנית נוספת כמשקולת (כדי שהבצק לא יתנפח). אופים כ-15 דקות או עד להזהבה, מסירים את התבנית העליונה ואופים עוד 3 דקות או עד להזהבה. מצננים בטמפרטורת החדר. חוזרים על התהליך עם מלבן הבצק השני.

3. הקרם: מקציפים את כל החומרים לקרם יציב. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר.

4. הרכבת הקרמשניט: חותכים מהבצק האפוי 18 מלבנים באורך כ-11 ס”מ ורוחב כ-5 ס”מ. מניחים בסיס אחד בתבנית. מורחים שכבת קרם בעזרת כף או שקית זילוף. מניחים מעל מלבן בצק נוסף, מורחים שכבה נוספת של קרם ולסיום מכסים במלבן בצק. חוזרים על התהליך עם יתר מלבני הבצק האפוי ומעבירים למקרר.

5. ההגשה: זורים אבקת סוכר. מגישים קר.

  • לא מומלץ לשמור!
  • טיפ: הוציאו את הבצק מהתבנית כדי שיתקרר היטב לפני המילוי בקרם

סלסילות קדאיף במלית חלבה ווניל

קינוח אישי עם טוויסט יצירתי להגשה. טעמי החלבה והווניל יוצרים מנה אחרונה מפתיעה במיוחד.

12 יחידות בתבנית מיני מאפינס או 8 יחידות בתבנית מאפינס

המרכיבים:

לבסיס:

50 גרם חמאה, מומסת

250 גרם אטריות קדאיף

1 כפית קינמון טחון

למלית:

1 מכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה להקצפה

1/2 כוס + 2 כפות (150 מ”ל) חלב

1 אריזה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל “עלית”

100 גרם שערות חלבה

לקישוט:

2 כפות פיסטוקים קצוצים

ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים בחמאה את תבנית השקעים.

2. מרפדים את השקעים באטריות הקדאיף.

3. מברישים אותן בחמאה ומפזרים את הקינמון. אופים כ-15 דקות, עד הזהבה. מצננים כ-10 דקות ומוציאים מהשקעים.

4. המלית: שמים בקערת המערבל את השמנת, החלב ואבקת הפודינג ומקציפים כ-3 דקות לקרם יציב.

5. ההרכבה והקישוט: מפזרים על כל בסיס מעט שערות חלבה וממלאים כל טארט בעזרת כף או שקית זילוף בקרם, מקשטים בפיסטוקים ומגישים.

  • טיפ: אפשר להכין את הקדאיף כמה ימים קודם ולשמור במקום יבש עד להגשה
סלסילות קדאיף במלית חלבה ווניל (צילום: דני לרנר)
סלסילות קדאיף במלית חלבה ווניל (צילום: דני לרנר)

טארט וניל ודובדבנים בציפוי פירורים

מאפה אישי המתאים לפינוק מתוק ליד הקפה או כקינוח בסיום הארוחה.

12 יחידות בתבנית מיני מאפינס או 8 יחידות בתבנית מאפינס

המרכיבים:

לבצק:

130 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות בינוניות

2 כוסות (250 גרם) קמח

1 ביצה

1 כף סירופ תירס או דבש

1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר

למלית:

1/2 1 אריזה (120 גרם) אינסטנט פודינג וניל "עלית"

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1 כוס (200 מ"ל) חלב

3 כפות (75 גרם) שקדים טחונים

1 כוס (כ-250 גרם) דובדבנים קפואים ומופשרים

לציפוי פירורים:

120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

2 כפות (50 גרם) סוכר חום בהיר

1/3 כוס (50 גרם) אגוזי מלך קצוצים

1 כוס (125 גרם) קמח

1/4 כפית קינמון

קורט (1/8 כפית) מלח

ההכנה:

1. הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת מעבד מזון בעל להב סכין, מעבדים עד שנוצרים פירורים גדולים. מוציאים מהמעבד ומאחדים בעדינות לכדור בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעתיים לפחות.

2. המלית: שמים בקערת המערבל את האינסטנט פודינג וניל, השמנת והחלב ומקציפים קלות. מוסיפים, תוך כדי פעולת המכשיר, את השקדים עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.

3. ציפוי פירורים: שמים את כל המרכיבים בקערת מעבד מזון בעל להב סכין ומעבדים עד שנוצרים פירורים קטנים. מוציאים מהמעבד, מעבירים לכלי אחסון ומשהים במקרר עד לשימוש.

4. ההרכבה: מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס. מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעיגול גדול בעובי 3 מ"מ. קורצים מתוך העיגול עיגולים קטנים בקוטר של כ-6-8 ס"מ (אפשר בעזרת כוס), מעבירים לתבנית ומהדקים היטב בבסיס ובדפנות.

ממלאים כל טארט כ-3/4 מגובהו במלית, מוסיפים דובדבנים ומצפים את הטארטים בפירורי הבצק.

5. מעבירים לתנור ואופים כ-20 דקות או עד שפני הטארטים מזהיבים. מוציאים מהתבנית, מצננים כ-10 דקות ומגישים.

  • איך שומרים? במקום קריר ויבש עד יומיים.
  • טיפ: אפשר להקפיא את הטארט מיד בסיום ההכנה ולפני ההגשה לחמם 12 דקות ב-160

    מעלות.