סלמון כבוש

מנה ראשונה מעודנת ונפלאה. מומלץ להגיש אותה עם לחם קלוי, ירקות טריים והרבה לימון.

המרכיבים (12-10 מנות)

800 גרם פילה סלמון טרי מאוד, נקי מעור ועצמות

לכבישה

3/4 כוס מלח גס

5 כפות סוכר

2 כפיות פלפל שחור גרוס גס

2 כפות גרגירי חרדל קלויים וכתושים דק

1/4 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

לעיטור

1/2 פלפל צ'ילי אדום, פרוס דק

1/2 פלפל חריף ירוק, פרוס דק

שמיר

למיונז המתובל

1/2 כוס מיונז

2 שיני שום, קלופות וקצוצות

1/2 כפית מלח

מיץ מ־1 לימון

סלמון כבוש. הכי טעים להכין בבית (צילום: בועז לביא סגנון: עמית דונסקוי)
סלמון כבוש. הכי טעים להכין בבית (צילום: בועז לביא סגנון: עמית דונסקוי)

ההכנה

1. הכבישה: מערבבים בקערית את כל מרכיבי הכבישה. מעבירים חצי מהתערובת לתבנית שטוחה עם דפנות. מניחים עליה את הדג ומכסים ביתרת התערובת. מכסים בניילון נצמד ומניחים על התבנית משקולת (קופסת שימורים, למשל). מאחסנים במקרר 12 שעות.

2. בינתיים מכינים את המיונז המתובל: מערבבים היטב בקערית את כל מרכיביו. שומרים במקרר עד להגשה.

3. מוציאים את הדג מהתבנית ובעזרת סכין מסירים ממנו את כל תערובת הכבישה, פורסים אותו לפרוסות דקות.

4. ההגשה: מניחים את פרוסות הדג בצלחת הגשה, מפזרים את הפלפלים והשמיר ומגישים לצד המיונז.

פילה סלמון בסילאן וצ'ילי אדום

מנה עיקרית חגיגית מהממת ביופייה, שקל להכין מראש ורק לחמם לפני ההגשה.

המרכיבים (8 מנות)

נתח פילה סלמון במשקל 1.4-1.2 ק"ג

למשרה

1/2 כוס סילאן ללא תוספת סוכר

1/2 כוס רוטב צ'ילי אדום

1/4 כפית שמן שומשום

4 כפות שמן קנולה

2 שיני שום, קלופות וכתושות

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

לעיטור

מלח גס

בצל ירוק

אפשר להכין מראש: פילה סלמון מרהיב (צילום: בועז לביא סגנון: עמית דונסקוי)
אפשר להכין מראש: פילה סלמון מרהיב (צילום: בועז לביא סגנון: עמית דונסקוי)

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. המשרה: מערבבים היטב בקערה את כל מרכיביה. מניחים את הדג בתבנית ויוצקים עליו את המשרה כך שכולו יכוסה היטב.

3. צולים כ־12 דקות, מוציאים, יוצקים על הדג עוד מהמשרה שבתבנית וצולים 5 דקות נוספות.

4. מוציאים, מפזרים מלח גס ובצל ירוק, ומגישים חם.

  • איך שומרים? עד 3 ימים במקרר, מחממים ב־180 מעלות בתנור לפני ההגשה.

קציצות סלמון ותפוחי אדמה

גם הילדים מאוהבים בהן!

המרכיבים (8 מנות)

4 תפוחי אדמה גדולים

500 גרם פילה סלמון נקי, ללא עור ועצמות

1 ביצה

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס פירורי לחם

מלח, פלפל

שחור גרוס

לציפוי

2 ביצים

1 כוס קמח

1 כוס פירורי לחם

מלח, פלפל

שחור גרוס

לטיגון: שמן

ההכנה

1. מקלפים את תפוחי האדמה. שמים בסיר, יוצקים מים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד ריכוך. מסננים היטב ומועכים למחית. מניחים לצינון.

2. בינתיים, מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3. מניחים את פילה הסלמון בתבנית ואופים 10 דקות. מוציאים ומניחים לצינון.

4. מפוררים את הדג לפירורים גסים ומעבירים לקערת מחית תפוחי האדמה. מוסיפים גם את הביצה והפטרוזיליה ומערבבים היטב. מוסיפים את חצי כוס פירורי הלחם, מלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים שוב.

5. הציפוי: טורפים את הביצים בקערה. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח ופירורי הלחם, המלח והפלפל.

6. יוצקים למחבת שמן כך שיגיע לגובה כ־2 ס"מ ומחממים.

7. יוצרים מעיסת הקציצות כדורים בגודל שזיף. טובלים כל קציצה בביצה ומצפים בתערובת הקמח־פירורי לחם. מטגנים כ־2 דקות מכל צד, עד הזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים חם או קר.

  • איך שומרים? עד 3 ימים במקרר. אם רוצים, מחממים בתנור לפני ההגשה.

סלט סלמון צרוב

סלט צבעוני ומרענן, שיפה להגיש בכלים אישיים. את הדג אפשר לצרוב יום לפני הארוחה, ולהגיש חם או קר.

המרכיבים (8 מנות)

600 גרם פילה סלמון, חתוך לקוביות

3 כפות שמן זית

לסלט

200 גרם עגבניות שרי, חצויות

2 מלפפונים, פרוסים

10 צנוניות, פרוסות

1 ראש חסה משי גדולה, קרועה גס

1 כוס בצל ירוק קצוץ

לרוטב

4 כפות חומץ בן יין

2 כפות דבש

2 כפות חרדל

4 כפות שמן זית

4 כפות מים

אפשרות: 2 כפות טרגון קצוץ דק

2 שיני שום, קלופות וכתושות

מלח, פלפל שחור גרוס

סלט סלמון קל ומרענן (צילום: בועז לביא סגנון: עמית דונסקוי)
סלט סלמון קל ומרענן (צילום: בועז לביא סגנון: עמית דונסקוי)

ההכנה

1. מחממים את שמן הזית במחבת וצורבים את חתיכות הדג כדקה מכל צד. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג (אפשר להכין עד יום מראש ולשמור במקרר).

2. הסלט: מניחים בקערה גדולה את כל הירקות. מוסיפים את הדג.

3. הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו בצנצנת סגורה ומאחסנים במקרר (אפשר להכין עד יומיים מראש).

4. ההגשה: יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים בעדינות וממתינים כרבע שעה, לספיגת טעמים. מגישים.

סביצ'ה סלמון

מנה ראשונה טרנדית ומעוררת תיאבון, שתשמש אתכם היטב לאורך כל תקופת החגים.

המרכיבים (8 מנות)

500 גרם סלמון טרי, נקי מעור ועצמות

1 אבוקדו

1 בצל סגול

1 פלפל צ'ילי אדום

4 כפות פטרוזיליה קצוצה

2 כפות כוסברה קצוצה (או עוד פטרוזיליה)

מיץ מ־ 1 לימון

מלח, פלפל שחור גרוס

6 כפות שמן זית

ההכנה

1. חותכים את הסלמון לקוביות קטנות ומניחים בקערה.

2. קולפים את האבוקדו ואת הבצל הסגול, חותכים אותם לקוביות קטנטנות ומוסיפים לקערה. קוצצים דק גם את פלפל הצ'ילי ומוסיפים לקערה. מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה ואת מיץ הלימון, ומערבבים בעדינות. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

מוסיפים את השמן ומערבבים בעדינות.

3. מאחסנים במקרר כחצי שעה (ולא יותר משעתיים), לספיגת טעמים.

  • מחלקים בין כוסות הגשה ומגישים מיד.