• שימו לב: מתחילים בהכנה יום לפני ההגשה

עוגת מוס שוקולד לבן ופטל

המרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ, או 8 תבניות אישיות בקוטר 8 ס"מ

לבסיס

  • 4 חלבונים
  • 1 (200 גרם) כוס סוכר
  • 2 כפות (16 גרם) אבקת קקאו

למוס

  • 350 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
  • 1/2 2 מכלים (625 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 4 חלמונים
  • 2 כפות מחוקות (20 גרם) סוכר
  • 150 גרם פטל אדום קפוא או טרי

לציפוי
  • 1/4 כוס (63 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 125 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות

אפשרות להגשה

  • 50 גרם פירות יער
  • 1 כף סוכר

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית או התבניות.

‭.2‬ הבסיס: מקציפים את החלבונים. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה, ומקציפים עד שנוצר קצף נוקשה. מוסיפים את הקקאו ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.

‭.3‬ יוצקים את הקצף לתבנית (או לתבניות) ואופים כ־20 דקות, עד הזהבה. מצננים לחלוטין.

‭.4‬ המוס: ממיסים את השוקולד הלבן עם חצי כוס מהשמנת (בסיר אדים או במיקרוגל), עד שמתקבל קרם חלק. מערבבים ומצננים.

‭.5‬ שמים בקערת המערבל את החלמונים והסוכר ומקציפים כ ־5 דקות, לקצף בהיר ויציב. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבלים לקרם אחיד.

‭.6‬ מקציפים בנפרד את יתרת השמנת המתוקה (2 מיכלים) לקצפת יציבה. מוסיפים את הקצפת לקרם השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול עדינות למוס אחיד. מוסיפים את הפטל ומערבבים בעדינות. יוצקים על הבסיס האפוי, מיישרים ומאחסנים במקרר 4 שעות לפחות

‭.7‬ הציפוי: שמים בסיר קטן את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב לקרם אחיד. יוצקים את הקרם על העוגה באופן אחיד ומחזירים למקרר ל־8 שעות נוספות.

‭.8‬ אפשרות להגשה: מחממים את פירות היער והסוכר עד לרתיחה. מצננים. יוצקים על העוגה ומגישים.

  • זמן הכנה: כשעתיים (לא כולל קירור)
  • איך שומרים: עד 5 ימים במקרר