‭.1‬ בונים תמהיל נכון

חלק מהמנות מכינים מראש ומגישים בטמפרטורת החדר, חלק מהמנות מכינים מראש וצריך רק לחמם ומשאירים רק מעט מנות שמכינים ברגע האחרון. חייבים גם להתחשב בתחנות העבודה השונות במטבח ולחלק את התפריט כך שאפשר יהיה להכין חלק מהמנות על הכיריים ואחרות בתנור או במיקרוגל.

‭.2‬ עורכים רשימות מדויקות

מכינים רשימה הכוללת את כל המנות ואת סדר הפעולות הרלוונטי לכל אחת מהן, כדי לא לשכוח שום דבר.

‭.3‬ נעזרים בקבלני משנה

על שולחן עמוס במטעמים תוצרת בית מותר לשלב גם מוצרים קנויים. גם כדי לקנות את הדבר הנכון דרושה מחשבה. אפשר לשדרג מאכלים קנויים, למשל: קונים פלפלים קלויים ומוסיפים חומץ בלסמי ודבש; קונים חצילים קלויים ומוסיפים גבינת פטה ונענע או מסדרים יפה גלידה, עוגיות קצף ("‬נשיקות") פירות חתוכים ומקבלים קינוח מרשים.

‭.4‬ מכינים את כלי ההגשה מראש

מכינים קערה וכפות הגשה לכל מנה בתפריט, כדי שבשעת האירוח לא תצטרכו לטפס על סולמות כדי להגיע לכלי ההגשה החגיגיים.

‭.5‬ משדרגים עם מיץ לימון

מוסיפים לתבשילים טיפות אחדות של מיץ לימון לפני ההגשה. המיץ ירענן את התבשילים וייחלץ מהם את הטעמים ביתר עוז. אם אתם מכינים מראש בצק ושומרים במקרר, מומלץ להוסיף למתכון טיפות אחדות של מיץ לימון כדי למנוע חמצון והשחרה.

מכינים מראש את כלי ההגשה (צילום: shutterstock)
מכינים מראש את כלי ההגשה (צילום: shutterstock)

‭.6‬ מוותרים על טיגון

חשבו פעמיים לפני שאתם בוחרים במנה מטוגנת, טעימה ככל שתהיה. גם אתם וגם המטבח עלולים להתמלא בכתמי שמן ובריחות טיגון.

‭.7‬ מפיצים ניחוחות של אפייה

חלק מהרושם הכללי של האירוח קשור לריח שממלא את הבית. לחם ביתי מרשים הרבה יותר מקנוי, הן בניחוח והן בתחושת ההשקעה. מכינים מראש בצק פשוט, חלה נגיד, מעצבים אותו בצורת לחמניות קטנות ומקפיאים לפני ההתפחה השנייה, כשהן עטופות היטב. לפני שהאורחים באים, מוציאים את הלחמניות מהמקפיא ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, להפשרה הדרגתית והתפחה שנייה. מחממים את התנור, מושחים בביצה טרופה ואופים כרבע שעה לפני בוא האורחים.

‭.8‬ "סוגרים" את הבשר מראש

כשמכינים דג או בשר בתנור צריך לחרוך אותו לפני הצלייה. מבצעים שלב זה כמה שעות (עד יום) מראש, מאחסנים את הנתח במקרר עד לארוחה. לפני הארוחה מוציאים את הבשר מהמקרר משהים כחצי שעה בטמפרטורת החדר ואז מסיימים את הבישול בתנור או בגריל פחמים.

‭.9‬ עושים חצי עבודה

כשמגישים אורז או פסטה, מומלץ לבשל אותם מחצית מהזמן הדרוש, ולהחזיר לבישול הנותר ממש לפני ההגשה.

‭.10‬ מכינים אוכל שיודע (ואוהב) לחכות

תבשילי קדרה ופשטידות משתבחים עם הזמן והחימום. גם סלטים כמו סלט כרוב או סלט קטניות מגיבים טוב לזמן ההשהיה.

ממלאים את הבית בריחות אפייה לפני שהאורחים מגיעים (צילום: shutterstock)
ממלאים את הבית בריחות אפייה לפני שהאורחים מגיעים (צילום: shutterstock)