1. האיש שבקיר

מה צריך
  • ארבע פרוסות לחם - שתיים מחיטה מלאה, שתיים מלחם לבן; קורץ עוגיות בצורת דמות.

איך מכינים

  1. קורצים דמות מפרוסה אחת חומה, ודמות נוספת מפרוסה לבנה ומחליפים ביניהן – את הדמות הלבנה מניחים במקום שבו נקרצה הדמות חומה - ולהפך.
  2. על שתי פרוסות הלחם שנותרו שלמות מורחים ממרח לפי טעמכם, ומניחים מעליהן את הפרוסות עם הדמויות.

2. איך עושה פרה?

מה צריך

פרוסת לחם, קורץ עוגיות בצורת פרה, חביתה, מלפפון, פלפל צהוב, קורץ עוגיות משונן, מספרי זיגזג, ממרח כלשהו.

איך מכינים

  1. קורצים מפרוסת לחם צורה של פרה, מכינים חביתה וגם ממנה קורצים צורת פרה. מורחים על הפרוסה ממרח כלשהו, ומניחים עליה את חביתת הפרה.
  2. להכנת הדשא גוזרים רצועת מלפפון במספריי זיגזג.
  3. להכנת השמש קורצים מהגמבה עיגול משונן.

כריך חביתה בצורת פרה (צילום: אירית זילברמן)
כריך חביתה בצורת פרה (צילום: אירית זילברמן)

3. כלבלב הו בידי־בם־בם

מה צריך
  • שלוש פרוסות לחם מרובעות, ממרח כלשהו, סכין חד, מלפפון, גזר, מספרי זיגזג, גבינה צהובה, עלי צמחי תבלין.

איך מכינים

  1. מכינים כריך משתי פרוסות לחם מרובעות (מורחים אותן בממרח הרצוי).
  2. חותכים שני משולשים (בעזרת סכין חדה) משני צדי הסנדוויץ' העליונים - ליצירת האוזניים.
  3. להכנת העיניים: חותכים מפרוסת לחם נוספת שני משולשים שווי צלעות (אורך כל צלע שלושה ס"מ וחצי),‬ מורחים עליהן את הממרח שנבחר ומניחים אותם במקום. על המשולשים מניחים שתי פרוסות מלפפון בעובי חצי ס"מ, ועליהן - אישונים שעשויים משתי פרוסות של עגבניית שרי.
  4. להכנת האף: חותכים משולש מפרוסת גזר ומניחים אותו מתחת לעיניים.
  5. להכנת השיניים: שתי פרוסות משוננות של גזר (בעזרת מספרי זיגזג).
  6. להכנת העצם שבפה: רצועת גבינה צהובה שעליה מניחים עלי תבלין. ‭

כריך גבינה צהובה בצורת כלבלב (צילום: אירית זילברמן)
כריך גבינה צהובה בצורת כלבלב (צילום: אירית זילברמן)

4. גזר גמדי

מה צריך

  • שקית קטנה לכריכים, שני גזרים בינוניים, מקולפים וחתוכים למקלות דקים.

איך מכינים

  1. יוצרים משקית הניילון משולש ארוך וצר, בדרך הבאה – מקפלים את פינת השקית לדופן (ייווצר משולש ומעליו מלבן), ומדביקים בעזרת נייר דבק.
  2. את המשולש שנוצר מקפלים לשניים וכך נוצר משולש חדש, גבוה וצר (גם אותו מדביקים בעזרת נייר דבק).
  3. מכניסים את הגזרים לתוך המשולש, מניחים בפתח השקית עלי שמיר או סלרי וקושרים בסרט.

רצועות גזר  לנשנוש בריא (צילום: אירית זילברמן)
רצועות גזר לנשנוש בריא (צילום: אירית זילברמן)

5. העץ הנדיב

מה צריך

  • שתי פרוסות של לחם מחיטה מלאה, ממרח כלשהו ופרוסות מלפפון.

איך מכינים

  1. חותכים מפרוסות הלחם שני מלבנים (בגודל ‭7X3‬ ס"מ),מורחים אותן בממרח שנבחר ומכינים מהן כריך ליצירת גזע העץ.
  2. מעל הגזע מסדרים את פרוסות המלפפון, כך שהפרוסות יונחו, בחפיפה חלקית, האחת על גבי השנייה.

עץ מלפפונים (צילום: אירית זילברמן)
עץ מלפפונים (צילום: אירית זילברמן)

6. רב זרועות

מה צריך

  • גבינה לבנה, פלפל אדום ופלפל צהוב, צנוניות, שמיר.

איך מכינים
  1. מורחים שכבה עבה של גבינה לבנה על הצלחת (בצורת עיגול‭.(
  2. חותכים את הפלפל הצהוב, כך שחלקו התחתון ישמש כמרכז התמנון, ומהשאר חותכים רצועות דקות שישמשו כזרועות התמנון. את העיניים אפשר להכין מזיתים מגולענים או משתי פרוסות של צנונית – כדאי לחרר במרכזן חורים קטנים שייראו כאישונים.
מטבל גבינה ורצועות פלפלים בצורת תמנון (צילום: אירית זילברמן)
מטבל גבינה ורצועות פלפלים בצורת תמנון (צילום: אירית זילברמן)

7. מי הזיז את הגבינה?

מה צריך

  • משולש גבינה (אפשר לקנות משולשי גבינה במרכולים או לחתוך משולש מגבינה צפתית – האופציה הרזה יותר), צנונית, עלה סלרי, עלה "בייבי‭,"‬ פרוסת לחמית, זית שחור.

איך מכינים

  1. מניחים במרכז הפרוסה עלה של "בייבי חסה" ומעליו את משולש הגבינה. פורסים שתי פרוסות דקות של צנונית ונועצים אותן משני צדדיו של קודקוד המשולש.
  2. את העיניים והאף מכינים מזית שחור, את הזנב - מרצועת סלרי דקה או מגבעול של עלה "בייבי".
 עכברון מלחמית וגבינות רזות (צילום: אירית זילברמן)
עכברון מלחמית וגבינות רזות (צילום: אירית זילברמן)

8. לחם סושי ‬

מה צריך
  • פרוסת לחם עבה בלי הקרום, מערוך, ניילון נצמד, ממרח כלשהו (חומוס, טחינה, מיונז, גבינה ועוד),‬ גזר, מלפפון.

איך מכינים

  1. מניחים מעל הפרוסה רצועת ניילון נצמד ומרדדים אותה בעזרת מערוך. מניחים את הפרוסה המרודדת על מחצלת להכנת סושי, מורחים את הממרח ועליו מניחים בצורה אנכית מקלות דקיקים (ז'וליאנים) של מלפפון וגזר.
  2. מתחילים לגלגל את המחצלת (תוך כדי הידוק) לקבלת גליל לחם.
  3. עוטפים את הגליל בניילון נצמד ומניחים בקירור למשך שעה לפחות.
  4. פורסים, בעזרת סכין חדה, פרוסות בעובי סנטימטר וחצי ומגישים.
 לחם סושי (צילום: אירית זילברמן)
לחם סושי (צילום: אירית זילברמן)

9. מה תשתו?

מה צריך

  • מלפפון עבה, כפית פריזיאן, שני קיסמים, גבינה לבנה.

איך מכינים

חותכים את שני קצותיו של המלפפון ליצירת "ספל" עבה וגבוה. בעזרת כפית פריזיאן מרוקנים שני שליש מהתוכן שלו, וממלאים בגבינה לבנה.

להכנת ידית הספל – פורסים פרוסת מלפפון עבה, חוצים אותה לשניים, מרוקנים את הגרעינים ויוצרים ממנה צורה של האות ‭.c‬ מחברים את הידית לספל בעזרת קיסמים.

 ספל מלפפון ממולא בגבינה (צילום: אירית זילברמן)
ספל מלפפון ממולא בגבינה (צילום: אירית זילברמן)

10. סוכריית הפתעה

מה צריך

  • עגבניות שרי, נייר משי, סרט לאריזת מתנות.

איך מכינים

  1. חותכים מלבנים מנייר המשי בגודל ‭10x8‬ ס"מ, מניחים את עגבניית השרי במרכז המלבן, מגלגלים את הנייר לצורת אריזת סוכרייה, וקושרים סרט בשני הצדדים. ‭
 "סוכריות" שרי (צילום: אירית זילברמן)
"סוכריות" שרי (צילום: אירית זילברמן)

11. שוטי ספינתי

מה צריך

  • תפוחי עץ, קיסמים עם דגלונים.

איך מכינים

  1. חותכים את התפוחים לרבעים (מסירים את הגרעינים) ונועצים בהם את הדגלונים. כל רבע תפוח הופך לסירה קטנה ומדליקה.

  (צילום: אירית זילברמן)