עוגת גלידה טריקולור ללא גלוטן

המרכיבים

  • תבנית קפיץ ‭26-24‬ ס"מ
  • 20 "נשיקות" מרנג מוכנות
  • 3 מכלים (750 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 פחית (400 גרם) חלב מרוכז
  • 1 כף גדושה קפה נמס
  • 2 כפות מים רותחים
  • 150 גרם שוקולד מריר, מומס
  • להגשה: 3 "נשיקות‭,"‬ שבורות גס

ההכנה

‭.1‬ מניחים את הנשיקות בבסיס התבנית. את החללים שבין הנשיקות ממלאים בשברי נשיקות, כך שהבסיס מכוסה כולו.

‭.2‬ מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מוסיפים את החלב המרוכז ומערבבים בתנועות קיפול לקרם אחיד.

‭.3‬ מורחים כשליש מהקרם על הנשיקות ומעבירים למקפיא ‭15-ל‬ דקות לפחות (עד שעה).

‭.4‬ מחלקים את הקרם שנותר בין שתי קערות. ממיסים את הקפה במים ומניחים לצינון. מוסיפים את השוקולד המומס לקערת קרם אחת ומערבבים בעדינות. מוסיפים את הקפה המומס לקערת הקרם השנייה ומערבבים בעדינות.

‭.5‬ מוציאים את העוגה מהמקפיא ומורחים שכבה של קרם השוקולד מחזירים למקפיא ל-15‬ דקות. מוציאים מהמקפיא, מורחים את קרם הקפה, עוטפים היטב בניילון נצמד ומחזירים למקפיא ל-6 שעות לפחות (עד 3 ימים).

‭.6‬ ההגשה: מפזרים את שברי ה"נשיקות" ומגישים.

איך שומרים: עד שבועיים, עטוף היטב במקפיא

חבבו את "לאשה" בפייסבוק

חדש וכייפי: האפליקציה החדשה של "לאשה"

חפשו אותנו באינסטגרם: LAISHAMAG צפו בתמונות מאחורי הקלעים של הפקת הגיליון החדש, וקבלו הצצה לגיליונות הבאים