כרמל סלע, ראש המועצה האזורית חוף הכרמל

בן 65, נשוי, אב לשלושה וסב לשלושה נכדים. זכה לשמו כי היה הבן הראשון שנולד במושב החקלאי גבע כרמל. "לאחים שלי קוראים רחל, חוה ובנימין. לילדיי קראתי בשמות של בעלי חיים על הכרמל - עופר, יעל ואיילת.

"מאז ומתמיד הייתי מחובר לשם שלי, כמו גם לאזור שבו גדלתי. תמיד עסקתי בחקלאות ולא חשבתי להיות קשור במועצה. זה קרה בשלבים. הייתי יו"ר ועד במושב, ומשם הפכתי לחבר מועצה וחבר מליאה. גם אבא שלי היה פעיל מאוד באזור ולימים גם התמנה לראש המועצה האזורית. האם השם שלי השפיע על הרצון שלי להיות פעיל באזור או על הבחירה בי? אולי, יכול להיות שזה היה הייעוד שלי". הדיבור על הקשר בין שמו לעיסוקו צץ בכל הזדמנות, "ותמיד אני שמח לספר ולהסביר. אין ספק שזה גם יוצר התחברות בלתי רגילה ביני לבין המקום".

דויד מזומן, עוסק בכספים

בן 31, נשוי ואב לשניים, מרעננה, מנכ"ל משותף ב־HopOn, מערכת לתשלום וכרטוס בתחבורה הציבורית מהסמארטפון.

"מאז שנכנסה המערכת שלנו לשימוש, אפשר לשלם בכרטיסי אשראי ובפייפאל את מה ששולם בעבר בכרטיסי אשראי בלבד", הוא מסביר.

בדיחות על השם הוא שומע מאז שהיה ילד. "בכל מקום שבו נאמר שם משפחתי, יהיה מי שיעיר משהו. כשאני מזמין מוצרים הביתה תמיד מתבדחים: 'אתה משלם במזומן?', או: 'אם מזומן, אז למה לי אתה משלם דווקא בצ'ק?'. את אשתי מיכל התגובות מעצבנות. היא אפילו חושבת על שינוי שם. אני דווקא זורם ובנסיעות עסקיות בחו"ל מספר לקולגות וללקוחות שפירוש שמי הוא דיוויד קאש. זו דרך נפלאה לשבור את הקרח לפני שניגשים לעסקים עצמם".

מקור השם, אגב, לא קשור כלל בכסף. "המשפחה שלי במקור מקזבלנקה, ובעבודת שורשים שעשה אחד מבני הדודים שלי, הוא גילה שמקור השם הוא מלשון 'זימון' , שצריך ליצור משלושה גברים לפחות, כדי לברך את ברכת המזון".

דויד מזומן. "בחו"ל אני מספר שפירוש שמי הוא דיוויד קאש" (צילום: אלבום משפחתי)
דויד מזומן. "בחו"ל אני מספר שפירוש שמי הוא דיוויד קאש" (צילום: אלבום משפחתי)

יצחק טבעוני, מומחה לרפואה טבעית

בן 60, מיהוד, נשוי ואב לשלושה, מומחה לרפואה פונקציונלית ולאוליגותרפיה טבעית, ומומחה ל"שיטת טבעוני".

"הוריי הגיעו לארץ עם השם 'פיזה' ואמרו להם לשנות, ונתנו להם לבחור בין טבעון לטבעוני. הם לא ידעו עברית ולא הבינו את המשמעות של השם וקיבלו אותו על עצמם מבלי לשאול שאלות".

עוד בהיותו נער, לטבעוני היתה נטייה לפתור בעיות רפואיות בדרך טבעית. "לא הצליחו לפתור אצלי את בעיית האסתמה, אז התחלתי לשנות דברים בתזונה. הייתי טבעוני ואחר כך צמחוני. למדתי בארץ ובחו"ל טכניקות טבעיות עד שפיתחתי שיטה משלי".

על השם הוא זוכה לתגובות רבות. "לא עובר יום בלי הערות, וגם לילדיי זה קורה הרבה. הם היו תקופה ארוכה טבעונים וזה בכלל הפך את העניין לבעייתי. החברים צחקו איך הם אוכלים דברים בריאים ועוד קוראים להם 'טבעוני'".

שושנה לבנה, אספנית חפצים עם שושנים

תושבת תל אביב, נשואה, אם לשלושה וסבתא לתשעה נכדים, בעלת חנות הבוטיק "שושנים" (עם בתה גלית), שבה נמכרים חפצים מיוחדים עם עיטור שושנים.

"קראו לי, כמו לעוד בנות דודים שלי, על שמה של סבתא שנספתה בשואה. האמת היא שלא אהבתי אף פעם את השם הזה, לכן מצחיק אותי שאנשים שואלים אם שיניתי את השם בעקבות אהבתי לשושנים. בכלל רציתי שיקראו לי תמר, אבל בעבר לא היה מקובל לשנות שם, אז אפילו לא חשבתי על זה. אהבתי את כינויי החיבה כמו שושנקה, שושקה ושוש, אבל אני חותמת תמיד 'שושנה'".

פרחים היא אוהבת מאז ומעולם. "תמיד ציירתי ועסקתי באמנות, ואהבתי לוורדים ולפרחים ריככה את ההתנגדות לשם שלי". אבל עד לפתיחת החנות לפני 23 שנה, היא עסקה בדברים אחרים: "הייתי מדריכת נוער בצבא ואחר כך הייתי מורה, כתבתי ב'לאשה' ועסקתי בבלשנות, אבל בכל מקום שבו הייתי, עסקתי גם בקישוט. זו הנטייה הטבעית שלי".

בכל דבר שלבנה אוספת אל החנות שלה - מנורות, תמונות, כלים, שטיחים ותכשיטים - תמיד יש רמז לשושנים. היא אוהבת לקחת חפץ ולשנות את ייעודו, למשל, לקחת מטרייה עם שושנים ולהפוך אותה למפת שולחן. "הייתה תקופה שהייתי מגיעה לשווקים בלונדון והיו מכנים אותי שם 'דה ליידי אוף דה רוזס'. כשסיפרתי להם את משמעות שמי בעברית הם התמוגגו".

שושנה לבנה. "בלונדון קראו לי 'דה ליידי אוף דה רוזס'" (צילום: אלבום משפחתי)
שושנה לבנה. "בלונדון קראו לי 'דה ליידי אוף דה רוזס'" (צילום: אלבום משפחתי)

נאוה זהבי, מעצבת תכשיטי זהב

בת 67, מרמת השרון, נשואה, אם לשלושה וסבתא לשישה נכדים, בעלת מותג תכשיטי יוקרה הנקרא על שמה.

"שם משפחתו של בעלי היה לוי, ואביו, שהיה צורף, החליט לשנות לזהבי". כשהכירה את בעלה, לא עסקה בתחום. "שנים עבדתי בתחום יחסי הציבור בבית החולים לוינשטיין ואחר כך באוניברסיטת תל אביב.

בעלי הוא פרופסור באוניברסיטה ויצא שנסענו לתקופות ארוכות לחו"ל, ושם התחלתי להתעסק בתכשיטים עתיקים. חיפשתי בשווקים דברים מעניינים ויצרתי קומבינציות מיוחדות. אני אוהבת זהב צהוב מאוד. זהב אחר לא מדבר אליי ואני לא מתפשרת על פחות מ־24 קראט.

"אנשים מתפלאים כשהם שומעים על השם והעיסוק, אבל אני לא חושבת שזה משרת אותי. לב העסק שלי הוא בניו יורק, ושם אין לזה כל משמעות, הרי לא קוראים לי גולדי או גולדשטיין".

יאיר שבירו, מנכ"ל חברה המתמחה בעבודות זכוכית

בן 50, מהרצליה, נשוי ואב לחמישה, מנכ"ל "שבירו גלאס בע"מ", חברה משפחתית שמתמחה בעבודות זכוכית למבנים ומנוהלת על ידי יאיר ועופר שבירו.

החברה הוקמה לפני כמעט 60 שנה על ידי אב המשפחה, רחמים שבירו. המשפחה עברה לפני 200 שנה מרוסיה לעיראק, והשם שלה היה שפירו. אלא שבעיראק, המקומיים ביטאו ב' במקום פ', והשם שבירו נשאר עד היום.

המשפט שבני המשפחה העובדים בעסק שומעים הכי הרבה הוא "איך זה שבירו? זה שביר?". יאיר והאחרים ממהרים להסביר ש"זה כל היופי. אנחנו אומרים שאצלנו הזכוכית לא נשברת ולא סתם נקראנו כך. כל העובדים שלנו מכירים את השאלה ומוכנים עם התשובה".

יאיר שבירו. "אצלנו הזכוכית לא נשברת" (צילום: אלבום משפחתי)
יאיר שבירו. "אצלנו הזכוכית לא נשברת" (צילום: אלבום משפחתי)